konec léta

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Fous
Kontaktovat uživatele:

konec léta

Příspěvek od Fous »

Zdravím,tak pomalu končí léto a snad zvolna začíná hifi sezona.Docela často si tady čtu a sleduju různé souboje a nejrůznější návrhy jak co vyřešit.Akustikou počínaje a počtem nosičů konče. Je samozřejmě několik možností jak akustiku pořešit - různé akustické obklady,kmitací panely a basové pasti atd... Další věc která zde způsobila delší rozpravu bylo množství nosičů a jejich uložení a poměr pálenky kontra originály,další skupina obhajuje poslechu z harddisku a další ...
Přes léto jsem nad tím trochu špekuloval a nakonec mne napadlo proč tyto dvě věci nespojit?
Harddisk jsem zavrhl - na to jsem moc velký nešika a pak s akustikou harddisk toho moc neudělá.
Obrázek

Další možnost -- pálenky,mne nijak nenadchly,vzhledově nic moc,sice je to laciné ale moc pracné a zase pro akustiku taky nic moc tvrdé odrazivé povrchy.
Obrázek

Nakonec jsem se rozhodl pro akustické obkládky převážně japonské provenience.Obrázek

Splňují hned několik požadavků-mají výborný zvuk,-při dobré instalaci vynikající akustické vlastnosti,-super design.Mají jednu drobnou chybku,jeden metr čtvereční od 5 000Kč nahoru.No jo ale co bych pro dobrý zvuk neudělal.Navíc až ohluchnu ,jak mi moje okolí často předhazuje ,budu se mít alespoň na co koukat.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Zdravím Fous

boxer

Re: konec léta

Příspěvek od boxer »

Fous

Tedy Fousi,bedny,křeslo a akustické "panely"...

...vše za 5***** *palec*

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Fousi-prostě nádhera,vypadá to famózně,krásná sbírka.Plus ty akust. panely atd.-sen každého hifisty.Nejvíc to akusticky zatlumí určitě ty "obi pásky". *palec*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

fous

jsi další v seznamu těch, kterým závidím.
bohužel mi nehty rostou hrozně pomalu a klávesnice už je dost od krve.

ta sbírka japonských placek je nádherná.
sestava famózní....
u tebe je zrovna vidět, že hifi je o penězích, že?
díky za krásné fotky.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Já myslím že Pasul už by ti dneska natrhl prdel,aspon s těmi japonci.V každém případě se nás snaží dostihnout. *thumbs up* Ale my se nedáme.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Nokde jsem tam neviděl Pink Floydy aGenesis.taky ti tam schází Mahine Head a Fireball(mám na prodej první vydání).Je možné,že máš jěště další pokoje s jinými aparáty a dalšími sbírkami. :D

Fous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fous »

Zappa-ale ano Pink Floyd(i když ne japonce) a Genesis a Doors a a a... samozřejmě mám ale nejsou na fotkách vidět,mám ještě jiný regálek ...Ohledně Pašula - tomu jen závidím,ne to jestli má víc CD než já,ale tu nádheru hledání a poznávání hudby kterou nezná.Sám si vzpomínám jak jsem před snad 30lety slyšel poprvé jedničku King Crimson(a to byla deska stará pomalu deset let) a byl z toho mimo a už nebylo cesty zpět.On a další hledači mají tu výhodu,že stačí najít, objednat (pochopitelně v tom nejlepším provedení) a je to.Ohledně sbírky nejsem kompletář,spíš mám co se mi líbí a stále poslouchám a doplňuji věci které ještě neznám ... ale většinou jen věci do roku 75.Je toho stále spousta,tady mi dost otevřel oči a uši Milan řečený Antony,za což mu patří můj velký dík.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Řekl bych, že celý italský regálek máš od Milana :-)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Vypadá to super,parádní železo,akustika a ta sbírka nosičů tomu říkám splněný sen *thumbs up* *thumbs up*

Fous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fous »

Merhaut- nejen italský,ale jak jsem psal upozornil mne na spoustu dalších kapel.Škoda že jsem se k němu dostal v době kdy byla jeho sbírka už přebraná.

Psal jsem trochu z legrace o akustickém vlivu tohoto obložení,ale musím říct že to fakt funguje.Přece jen rozbití velkých rovných hladkých ploch má na zvuk vliv i když je to až za bednama.Vřele doporučuji.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Takhle to vypadá, když má audiofil vlastní cimřičku, máš to pěkně pořešené.
U takhle vyspělého zařízení nepochybuju, že jsi si pohrál i s hledáním odpovídajícího ustavení těch bednisek. Ale nedá mi to, zkoušel jsi i dát je blíž k sobě a mezi sebou rovnoběžně? Máš poslechové místo podle fotky zřejmě hodně blízko - kolik jsou na středy od sebe vzdálené bedny a kolik od nich máš hlavu při poslechu?
Noble Audio - výroba a prodej

Fous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fous »

[EDIT by Rowing] Jelikož jsem předchozí dva příspěvky smazal, upravil jsem i začátek této zprávy, která na ně reagovala.

K bednám-zkoušel jsem asi všechny možné verze,neboj,tohle je zhruba rovnostranný trojúhelník.V tomto postavení se zvuk od beden oddělí a hraje to v prostoru.Pokud je dám ještě kousek od sebe rozpadne se prostor mezi a pokud je dám k sobě je zvuková scéna menší a hraje to z beden.
Líbí se mi jak se v recenzích píše že zvuková scéna přesahuje rozteč beden,ale u Utopií to tak není,alespoň u mne.Třeba u Magnepanů je to jiná káva,ale bohužel na ty při jejich velikosti nemám místnost.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

[EDIT by Rowing] ...

Díky za vyčerpávající odpověď.
Noble Audio - výroba a prodej

Fous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fous »

Tak je to tady opět-loni na podzim jsem psal,že nám začíná hifi sezona a teď,když se z okna poslechovky koukám do zahrady tak si říkám pomalu hifi sezona končí a hifisti se budou ukládat k letnímu spánku.

Tak jaká letos ta sezona byla?Co přinesla nového a jaké změny?

Dost rád si čtu ta naše hifi fora,leccos se dozvím a dobře se pobavím,protože atˇ se tady otevře jaká koliv debata po 3-4 příspěvcích do toho vletí nějaká horká hlava a už to jede.Hned se udělají jeden,dva až tři názorové tábory a už to jede už to fičí,pravda je jen jedna a tu má každá ze skupin.Jsem tomu rád,přečtu si to kroutím hlavou--- jenže červík hlodá a hlodá... co když ti chlapci ušatí mají pravdu a mně doma něco chybí co by poslech mohlo zdokonalit - různá udělátka jako jsou všemožné a všemocné pomůcky,náhražky,nožičky,podložky a zdobítka... a pak samozřejmě kabely,sítˇové a repro a propojovací,to přece musím vše vyzkoušet a testnout,protože když to tolik lidí vychvaluje a slyší tak na tom něco musí být.Já přece taky chci hluboký a široký prostor aby byly bicí a basa až na zahradě kytarista tak vlevo,že stojí až vedle v pokoji úplně mimo rozteč beden a chci basy až ze sklepa,ale pevné a přesné,víšky jemné a čisté jak to jen jde,ale co hlavně potřebuju a bez čeho nemohu být jsou ty pletˇové středy o kterých tak pěkně píšou anonymní recenzenti na audiodromu.Já chci a chci a chci...
No tak jsem se do toho pustil to je jasné nejsem žádné mejdlo,to taky musím dokázat, protože přece každá změna je slyšet začal jsem tím že jsem přehodil na jiné místo předzesilovač a koncák jasná změna,hned na první poslech,vysvětlení je jasné - jiná poloha vůči středu země.Když to takhle dobře začalo hned jsem pokračoval,přední bedny jsem dal do zadu a zadní do předu,přední jsou trojpásma zadní dvojpásmovky doplněné subem,tady jsem si řekl to jsi asi přepísk,jenže ouha taky změna a taky k lepšímu. *hura* No nic neváhal jsem a pokračoval protože nadšení je krásné a vše jde hned lépe,šel jsem do zkoušky repro kabelů.zapůjčil jsem hned dva kousky a to nic za pár korun (jeden za cca 40000Kčs baterkou či co to má, no a ten druhý pěkně plně aktivní za pěkných 100000Kč)Vše připravil a usadil se a postil oblíbenou audiofilskou nahrávku hudby,kterou normálně vůbec neposlouchám a asi bych se i trochu styděl pokud by to zjistily moji kamarádi rockeři(což já samo jsem) ale hiend je hiend a tam je vše jinak.No nebu Vás ani sebe napínat,je několik možností buď je to stejné,nebo jsem hluchej jak pařez,nebo je můj aparát jedinej na světě (k mojí smůle) proti všemu odolnej,a nebo jak mi bylo naznačeno stojí prostě za h...o!!! Je to tak já prostě neslyšel žádný dramatický rozdíl,nic rozdílu několika tříd nic jako náhradu jedno systému za druhý,prostě nic tak zásadního pro další změnu systému a nákup nové hračky-no a já se tak těšil,trochu jsem těm novým kouskům i nadržoval no a stejně nic.Byl jsem tak zklamán,ale po nějakém čase svitla naděje blíží se Hiend Praha,svátek a poutní místo všech místních i přespolních hifistů a audiofilů tam mi jistě pomohou a vrátí zpět naději pro lepší zítřky.
Je to tady den DDD je tady a já já vyrážím směr Praha,samou nedočkavostí jsem na místě ještě asi hodˇku před zahájením,vidím nechápavé pohledy hostesek i vystavujících,ale nedbám a cpu se do ještě uzavřených expozic a kladu první všetečné kontrolní otázky a roztáčím první CD. Ještě že jsou vystavovatelé zkuteční profesionálové a odborníci a vše mi do podrobna vysvětlují a ukazují na příkladech,kdy mi vyndavají mnou donesené CD a vkládají po různých magických úpravách CD s tou správnou hudbou,bohužel pro mne nezkušeného burana ze vsi slyšenou pouze v jakých si televizních novelách pro ženy a vysvětlují že toto je tzv.šukací jazz což je ta správná zkušební hudba,a moje debilní nahrávky jižanského a jiného rocku,ale i chudáci chlapi Zappa a Tom Waits a další a další je hudba pro hifi zcela nevhodná, protože je tam moc nástrojů a ke všemu ještě podivně nahraná a proto na pořádném aparátu nepoužitelná. *taktone* .Trochu mne to mrzý,no ale naštěstí potkávám několik známých, kde se při hovoru trochu zotavuji,vyrážím do 9patra kupuji pár Cd s ital prog rockem a vyrážím zpět k nám na jih do podkletí pustit si je na tom svém kombajnu a pokusit se naučit se s tím žít.
Tak tolik asi k letošní hifi sezoně,změn bylo mnoho a vše se zase v dobré obrátilo,dnes v pátek mám volno tak poslouchám Toma Waitse a těším se na hiend zážitek v podobě pečených žeber,která mne čekají.Zatím zdravím a pokud by někdo z Vás mířil k nám na jih může se stavit.Zdravím Fous

sekal

Příspěvek od sekal »

A Ag coby vodiče jsi už zkusil ? To by mohl být zajímavý pokus o "upgrade", jehož výsledek by pro mnohé mohl být vodítkem, vo co vlastně go..;)

Odpovědět