když vidím jak se nejen co se hifi komponentů ceny opravdu kvalitních věcí řítí nahoru
a kvalita ať už si pod ní člověk představí zvuk nebo třeba životnost související s kvalitou použitých součástek a materiálů obecně se snížuje
i když se firmy snaží tenhle fakt systémem zvenku huj zastřít co to dá
nemůžu se zbavit dojmu že je to jen maskování inflace v kombinaci s honbou za co největšími zisky
pokud je člověk alespoň trochu technik , používá tu šedou hmotu v hlavě a má trochu sebeúcty a není z dynastie rothschildů tak ho
u většiny opravdu kvalitních věcí s odpovídajícím zvukem při pohledu na cenovku přejde chuť
jak to máte vy ?
já radši používám za zlomek ceny starší věci z druhý ruky hlavně abych si muziku užíl více ...
když pak ale vidím třeba kolegovy inzerované ATC 20ky za hubičku a neprodané tak to beru jako důkaz toho že lidstvo se řítí do řiti

chápu že většina lidí si radši než 20 let starý zesák za 20 pořídí nový CAčko za 30 s životností 5 let ... prostě nevědí ..nemají srování ..nekoukají co kupují
ale dělá se mi z toho zle
trendy výrobců jsou jasné ve všech oborech .. downsizing motorů či zesáky v Dčku je to jedno .. je to na úrovni babiše a jeho majky ..
kdo to nevidí toho je mi líto

budu rád když mě někdo pádnými argumenty dokáže že se mi to jen zdá a maluju čerta na zeď

jinak podotýkám, že mám v aparátu určitě přes 200 tisíc ..nový by to stálo v dnešních relacích mega