tom
ani já jsem nechtěl vyvolávat nějakou hádanici (njúspíkem flamewór).
TDA1541 je určitě špičkový převodník a mám takový matný pocit, že funguje trošku jinak než ostatní, ale jen jsem chtěl říct, že to není v případě CD960 všechno - v 80. letech měl Philips obrovské, pro drtivou většinu dnešních hifi-firem zcela nepředstavitelné zázemí - laboratoře, bezdozvukové komory atd.
navíc se zabývali nejen zdroji, ale i zesilovači a bednama. ba co víc, z té doby jsou k dispozici rozsáhlé studie např. o jevu zvaném attack - tj. o době nástupů reálných nástrojů atd.
to všechno se do toho přehrávače promítlo.
oni ho neposkládali ze součástek, které vymyslel někdo jiný. od zavěšení laseru, přes korekci chyb, dig. filtry, převodník, analogový filtr na výstupu, antivibrační šasi - to všechno vymysleli sami a mají naprostý přehled jak a proč to DOHROMADY funguje tak, jak to funguje.
o kvalitě součástek a montáže nemá cenu ani mluvit.
podle mě z formátu 16/44.1 nejde dostat víc a přestože je CD960 25 let stará věc a spousta přehrávačů má "vyšší rozlišení" nebo "lepší" basy, pořád bych k tomuhle stroji přistupoval se značným respektem a pokorou...
je to jak píše pipis:
pipis píše: Měl jsem doma na porovnání více Cd přehrávačů s větším rozlišením, ale zvukově mi nakonec nejvíc vždy vyhoval Philips.
Patmann
no, víc reakcí už nečekej. až na jednoho píšícího už o nikom jiném nevím.
pak je tu ještě jeden nepíšící, od kterého jsem kdysi dostal tip já, ale ten si rozhodně nepřeje své zveřejnění, a má určitě úplně jiné starosti a radosti, než psát na hififórum (je klavírista).