Malý zvukový rozdíl mezi CD playery?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Malý zvukový rozdíl mezi CD playery?

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
to je snad nejlepší fotka Johna Lee co znám. vždycky mi vytáhne koutky k uším.
klasik...

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Pánové, nechtěl jsem rozpoutat přetlačovanou 303/960 každý má své *thumbs up*
Ale 1541 tam hraje hodně důležitou roli, podle mne.
Jsem rád, že jste spokojeni a líbí se vám, to je hlavní a jen to se počítá.
Patriku, nějak se domluvíme a porovnáme i s Caseou.

Jinak J.L.H. je síla, žeru jeho ponožky a jdu si pustit :
Canned Heat + John Lee Hooker
Hooker ’N Heat :mrgreen:

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Supéér,pusť a pak ještě určitě uslyšíš rozdíl mezi 1541 v různých playerech :-) ,no doufám v své uši, 1541 není jako 1541 v 960 :-) , já píšu málo,ale 960 mi opravdu za to stála za to, abych na ni upozornil...
Je to opravdu vyjímečný stroj,který stojí za zmínku...
Pokud ho někdo ještě má,zná,byl bych brád za recenze :-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tom

ani já jsem nechtěl vyvolávat nějakou hádanici (njúspíkem flamewór).
TDA1541 je určitě špičkový převodník a mám takový matný pocit, že funguje trošku jinak než ostatní, ale jen jsem chtěl říct, že to není v případě CD960 všechno - v 80. letech měl Philips obrovské, pro drtivou většinu dnešních hifi-firem zcela nepředstavitelné zázemí - laboratoře, bezdozvukové komory atd.
navíc se zabývali nejen zdroji, ale i zesilovači a bednama. ba co víc, z té doby jsou k dispozici rozsáhlé studie např. o jevu zvaném attack - tj. o době nástupů reálných nástrojů atd.
to všechno se do toho přehrávače promítlo.
oni ho neposkládali ze součástek, které vymyslel někdo jiný. od zavěšení laseru, přes korekci chyb, dig. filtry, převodník, analogový filtr na výstupu, antivibrační šasi - to všechno vymysleli sami a mají naprostý přehled jak a proč to DOHROMADY funguje tak, jak to funguje.
o kvalitě součástek a montáže nemá cenu ani mluvit.
podle mě z formátu 16/44.1 nejde dostat víc a přestože je CD960 25 let stará věc a spousta přehrávačů má "vyšší rozlišení" nebo "lepší" basy, pořád bych k tomuhle stroji přistupoval se značným respektem a pokorou...
je to jak píše pipis:
pipis píše: Měl jsem doma na porovnání více Cd přehrávačů s větším rozlišením, ale zvukově mi nakonec nejvíc vždy vyhoval Philips.
Patmann

no, víc reakcí už nečekej. až na jednoho píšícího už o nikom jiném nevím.
pak je tu ještě jeden nepíšící, od kterého jsem kdysi dostal tip já, ale ten si rozhodně nepřeje své zveřejnění, a má určitě úplně jiné starosti a radosti, než psát na hififórum (je klavírista).

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Přiznávám ...
Mám doma Philips 650.

Obrázek
A to ještě uvažuji o Philips 950, protože CD960 je moc profláklá a 7 litrů za cdp bez možnosti opravy je mi moc.
Cena CD 650 z Aukra byla neodolatelná, asi jako lepší cinch a zvuk mi nepřipomíná číselný původ.
Srovnal bych to se zvukem Ortofon 2M Blue přes Phono box 2. :-)
A to je velmi slušné. Mám sbírku klasiky na CD a rád si ji poslechnu, nemluvě o moderním Jazzu, který na LP nikdy nevyjde.

Grundig CD 303, dárek přítele Bohůša, který je poskládán z philipsové součástkové základny, mě přivedl do holandské náruče.

Má onen kouzelný čip TDA 1541 a příjemně zdůrazněné basy.
Rozlišení CD 303 nedosahuje kvalit CD 960, ale hraje správně do ucha. Pro mne velké překvapení.

A tak se opět dostávám na začátek z 90 let.
Akorát co mám nový gramofon Emperror, je tam té muziky o tolik víc, že CD 650 je vytažená ze zásuvky už 2 měsíc ...
Ale to je o investicích. A vkusu. Pro ucho alergické na JItter jako mám já, doporučuju dadaftovu cestu.
Vitange je správně !

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

efičáku, 950 je šrot, který se ti rozsype stokrát dřív než 960. měl jsem ji. NEBRAT. mechanika je naprostý brak. TDA1547 je ale dobrý.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jinak myslím, že vintageho prohlášení, že CD960 je "hodně pravdivej", některé trochu vyděsí. tady se traduje, že čím "pravdivější" zvuk, tím nevýraznější, nudnější, suchší.

aspoň v případě CD960 to rozhodně tak není.
je to vášnivý plejer.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

za týden budu doma, efičáku. můžu ti 850 půjčit a uvidíš sám.

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

Když už se tady probírají různé Philips playery, máte někdo zkušenost s CD830?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Davidus píše:Když už se tady probírají různé Philips playery, máte někdo zkušenost s CD830?
konkrétně tenhle jsem neslyšel, ale měl jsem Philipsů doma celkem dost a dal bych za pravdu ještě zkušenějším:

jestli se bavíme o hifi,
tak pokud jde o přehrávče, má smysl uvažovat o těchto strojích (vzestupně): CD850, CD880, CD960.
pokud bys uvažoval o transportu, je možno přidat i několik dalších (co mají mechaniku CDM0 nebo CDM1 a digit. výstup, např. CD304 mk2)

830 bych neřešil. jediné, co z toho kouká, je zklamání a efičákovské "vypnutí ze zásuvky".

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no teda pipisi, já zírám - u tebe je asi jednodušší říct, cos doma NEměl. :lol:

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

JJR je svým způsobem blíže pravdě než Dadaft.
Osobně si myslím, že éra CD přehrávačů je definitivně ve své závěrečné fázi. Ukazuje to i pokles prodeje nosičů pro tato "archaická" zařízení. Trendem je hudba kupovaná přes Internet a hraná z paměťových medií různými přehrávači od MP3 až po HD formáty 24/96 a 24/192.
Podobně je na tom i DVD-A a SACD, které se nikdy neujaly dle představ svých tvůrců.

Já už si bezpečně nikdy žádný CD player nekoupím. Několik jich doma mám, používám jeden z nich jako transport pro PS-Audio Perfect Wave DAC, ale nyní hraju především z PC ethernetem přes modul Bridge do toho DA převodníku.
Mám nějaké CD z německého časopisu Audio. Jejich CDéčka vždy vynikali kvalitou nahrávek a nekomprimovanou dynamikou. Je tam skladba Baby talk od Dave´s True Story. A to samé mám z HDtracks.com v 24/96. Při porovnání těchto dvou formátů jsem se nad kvalitou 16/44,1 rozplakal a nebyl jsem k utišení po zbytek dne. Ještě teď vzlyknu když si na to vzpomenu.

Ale vážně, prostor, dynamika, rozlišení na výškách, čistota středů v tom jsou tak velké rozdíly mezi 24/96 a 16/44,1, že cesta zpět nevede

BTW : jeden z mých CD plajerů je i Philips CD-950 a dle mého názoru není nijak vyjímečný, je dobrý, ale není zázračný jak se jej zde snaží kolegové prezentovat

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

JJR svým způsobem blíže pravdě není, Renowne, ač s tebou v mnohém souhlasím.

kdybys trochu pořádněji četl, tak o CD950 jsme se v tomhle vlákně shodli, že slušně řečeno nic moc (dadaft: šrot, pipis: nuda)
řeč jde o CD960.

o tom, že formáty s vyšší bitovou hloubkou a vyšším vzorkováním jsou lepší netřeba pochybovat. ale spousta lidí má veliké sbírky cdček a věř mi, že na dobrém 16-bit playeru typu CD960 hrajou líp, než na nových mašinách s obrovskou mírou přepočtů a převzorkování, které se právě hodí na ty nové formáty.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Souhlasím, že CD je svým způsobem mrtvý a brzy bude jen pro pár "zpátečníků". Už se těším, jak začnou hifisti rozprodávat své skvosty na CD po dvaceti korunách :-D Na druhou stranu myslím, že ani mě se DAC nevyhne... Je to bezpochyb kvalitnější a lepší řešení. Nemá proto cenu dávat 50 tis za CDP a radši šetřit na pořádný DAC ;-) K médiu jako je obyč. cédéčko je Philips CD960 více jak dostatečný 8-)

Lubore, pleteš si 950 s 960, řeč byla o 960 a Dadaft výslovně řekl, že 950 se příliž nepovedla :-)

Jinak porovnával jsi svůj DAC s analogem?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Renown píše:Při porovnání těchto dvou formátů jsem se nad kvalitou 16/44,1 rozplakal a nebyl jsem k utišení po zbytek dne.
*2thumbsup*
Tak je to, ať si říká kdo chce co chce.

Odpovědět