Malý zvukový rozdíl mezi CD playery?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Patmann
Kontaktovat uživatele:

Malý zvukový rozdíl mezi CD playery?

Příspěvek od Patmann »

Pořídil jsem si docela nedávno Philips CD 960,oproti CD přehrávačům,které jsem doposud vlastnil je to obrovský rozdíl,nevěřil jsem tomu,dokud jsem ho nevyzkoušel,jediný problém,který jsem musel nechat opravit byl tmavý display,opravář od kterého jsem přístroj odebíral zpět není hifista,ale ptal se mě sám od sebe,co je to za přehrávač,že si na něm zkoušel pouštět CD a tolik jiných věcí (detailů co neznal,prostoru)co z něj vylezlo,co jinde neslyšel...
Oproti všem strojům co doposud znám,je tento opravdu někde jinde,takto reálný zvuk... no radši nebudu dále pokračovat,bydlím ve Štramberku,tak kdo máte zájem se zastavte poslechnout,rád poslechnu i jiné sestavy a budu rád za případné odsouzení mýc klumprů...... ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Malý zvukový rozdíl mezi CD playery?

Příspěvek od dadaft »

ahoj a gratuluji.
co vím, tak CD960 udělá dojem na každého a je v podstatě úplně jedno, co měl před ním...
vítej v klubu. ;)

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Dovolím si použít a malinko upravit název výtečného 3-CD Michala Pavlíčka: řekl bych, že Philips CD 960 je SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST. Vypadá to, že byl postaven pro lidi, co mají rádi hudbu.
Patmanne, pokud nejsi nějaký hifi-nervák, tak jiný CD player už shánět nebudeš ...

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Tak to máš pravdu,jsem spokojený nadmíru,ty ho máš taky doma?

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Tak od včerejška jsem rovněž majitelem Philipse CD960, digitál mám jako vedlejší zdroj. Na prvním místě je u mě analog a tak jsem chtěl něco levnějšího. Philips mě ale překvapil velmi! Těžko hledat v současné produkci něco do 50 tis. co bude hrát stejně dobře! Opravdu poctivý stroj se skvělým zvukem. Je to klišé, ale opravdu vylezlo z nahrávek spousty nových netušených "zvuků".
Třeba tady:
Obrázek
http://www.amazon.com/Stravinsky-Firebi ... 181&sr=1-1

V části Infernal Dance of King Kastchei, pikola? Je tam, jen jsem ji tam nikdy se svým bývalým Vincentem CDS6 neslyšel!

Obrázek
http://www.amazon.com/Holst-Planets/dp/ ... =1-2-fkmr0

Tohle byla taky lahůdka! Skvělá dynamika,detail, emoce...

Hudba z Filipa baví a nenutí přepínat tacky. Vložíte CD a posloucháte až do konce!

Obrázek

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Gratuluji ano pěkný kousek, takže zas jeden TDA 1541 kář :D
Docela jste mne s Patmanem nalákali, asi si zas jednou zapojím tu svou
potvůrku. ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

vintage píše:Hudba z Filipa baví a nenutí přepínat tacky. Vložíte CD a posloucháte až do konce!
řekl bych, že tyhle dvě věty vystihují ten stroj velmi dobře. *thumbs up*

a zhruba do půl roku podle mých zkušeností tahle pohodička přerůstá v dlouhodobou a stabilní spokojenost spojenou se ztrátou audiofilské neurózy...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

dadaft píše:
vintage píše:Hudba z Filipa baví a nenutí přepínat tacky. Vložíte CD a posloucháte až do konce!
řekl bych, že tyhle dvě věty vystihují ten stroj velmi dobře. *thumbs up*

a zhruba do půl roku podle mých zkušeností tahle pohodička přerůstá v dlouhodobou a stabilní spokojenost spojenou se ztrátou audiofilské neurózy...
Vidím překlep, nejedná se o pivní tácky ale tracky :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

mimochodem, všimli jste si, že jak patmann, tak vintage a podle obrázku nad nickem i pipis mají Luxmany?
možná tohle spojení bude obzvláště vypečené :)

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

C-02 + CD303 , že by *sunglases*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Tome,dovolím si říct,že 303 bude hrát asi jinak než 960(960 má opravdu detailní a neutrální zvuk),mám teď přímé srovnání s CD200 versus 960 a je mezi nimi opravdu propastný rozdíl,jestli chceš,tak ho někdy vemu k tobě,nebo ještě lépe,zastav se,moc rád tě po delší době uvidím ;-)

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

vintage píše:Tak od včerejška jsem rovněž majitelem Philipse CD960, digitál mám jako vedlejší zdroj. Na prvním místě je u mě analog a tak jsem chtěl něco levnějšího. Philips mě ale překvapil velmi! Těžko hledat v současné produkci něco do 50 tis. co bude hrát stejně dobře! Opravdu poctivý stroj se skvělým zvukem. Je to klišé, ale opravdu vylezlo z nahrávek spousty nových netušených "zvuků".
Třeba tady:
http://www.amazon.com/Stravinsky-Firebi ... 181&sr=1-1
V části Infernal Dance of King Kastchei, pikola? Je tam, jen jsem ji tam nikdy se svým bývalým Vincentem CDS6 neslyšel!

http://www.amazon.com/Holst-Planets/dp/ ... =1-2-fkmr0
Tohle byla taky lahůdka! Skvělá dynamika,detail, emoce...

Hudba z Filipa baví a nenutí přepínat tracky. Vložíte CD a posloucháte až do konce!
Poslouchali jsme ho spolu a musím jedině souhlasit. Velmi se mi líbily i obrázky z výstavy, co jsme zkoušeli *thumbs up*

Už vím, který CDP si pořídím. Sice mám trochu výhrady k desingu, ale zvuk to více než vyrovnává.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tom píše:Gratuluji ano pěkný kousek, takže zas jeden TDA 1541 kář :D
Docela jste mne s Patmanem nalákali, asi si zas jednou zapojím tu svou
potvůrku. ;)
podle mě to nebude čistě jen tím TDA1541. dost bude záležet i co je před a za tímhle převodníkem. sice se v obvodech a převodech moc nevyznám, zato znám historii Philipsu. s digitálem začali v roce 1953! inženýrská první liga. CD960 je jejich nejvymazlenější dítko.
Davidus píše:Sice mám trochu výhrady k desingu...
no jo. je to takový černý krkavec. ale časem člověče tak nějak krásní... :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

kdybys chtěl mermomocí jiný vzhled, tak Marantz CD-94.
http://www.thevintageknob.org/marantz-CD-94.html
je to do posledního šroubku totéž, vyráběné ve stejné fabrice.
jen cena bude dvakrát nebo třikrát vyšší.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

ještě bych napsal, že je CD960 opravdu hodně pravdivej. Dali jsme tam nějaký audiofilský CD, který je dělaný thodně na efekt. Tzn. hodně zvýrazněný výšky aby to cinkalo (jak dnešní audiofil vyžaduje) a místama se to nedalo poslouchat, z té přečančanosti a naleštěnosti za cvhíli bolely uši. Pak se tam dalo ověřený, neaudiofilský, ale "jen" vynikajícně nahraný CD
Obrázek
a vše bylo jak má být *2thumbsup*
Ale je i hodně současných CD, které jsou nahrány hodně bright, protože se počítá, že budou přehrávány na nekvalitních sestavách kde je třeba zvýraznit výšky, aby to nebylo zahuhlaný. Problém nastává pokud si to CD pustíte na dobrým systému. Těch výšek je tam najednou příliž a je nutná ekvalizace... I CD se stává zasunutím do mechaniky členem systému!

Odpovědět