Měření vs. poslech
Re: Měření vs. poslech
Miero, zkusim te trosku nakopnout, protoze mi prijde skoda mit doma sestavu, a vlastne si ji neuzit. Bude to vice myslenek a postupne nabranych zkusenosti:
1. Mereni vazne tolik nezer, je to dobre voditko a pomocnik, ale ve spravnych rukou respektive k interpretaci je potreba trochu zkusenosti. Mockrat jsem tu mel dobre merici bedny a proste to nehralo dobre. Hlavne Amirovo mereni, ocenuju praci za tim, metodiku, ale moc resi kazdy zoubek na grafech, stejne jako vetsina prispevatelu tam.
2. Sam si na mereni zakladam, a kdyz mi vyjde dobre mereni a zaroven to HRAJE, tak jsem spokojeny. Nektere prusery na grafech kupodivu nejsou uplne tak slyset, a muze to hrat slusne. Nekdy ale rovna bedna hraje naprosto tupe a nezazivne.
3. Priklad, mrkni na Illu3, vyskac ma smerovky, ze by si o to vetsina mericu ani neoprela kolo, stredak ma uprostred prenosoveho pasma diru, no proste nic moc, v mem meritku. A hraje to strasne dobre, troufnu si rict jedno z nej co jdem delal. Naopak verze s lepsi vyskou na grafech proste byla nejak tupa, a nechtelo se tomu hrat.
4. Vyskac dela bednu, jak to nema dobry vrsek, nepomuze tomu nic. Naopak, s dobrym vrskem je i dvoupasmo poslouchatelne, a me treba casto ten spodek ani nechybi. Takze ty 2p xavian co tu postl FB Mirek nemusi byt vubec spatne.
5. Scan Speak UMI, a tim nemyslim jen grafy.
6. podle frekvencky se da rict jak to bude hrat jen nahrubo. Je potreba mrknout na menice, konstrukci, udelat kvalifikovany odhad, a zkuseny clovek se muze odhadnout o trochu spolehliveji. Nekdy proste zdvih tu a tam o 1-2 dB je velmi prinosny, a nektere menice se zase treba musi sklopit.
1. Mereni vazne tolik nezer, je to dobre voditko a pomocnik, ale ve spravnych rukou respektive k interpretaci je potreba trochu zkusenosti. Mockrat jsem tu mel dobre merici bedny a proste to nehralo dobre. Hlavne Amirovo mereni, ocenuju praci za tim, metodiku, ale moc resi kazdy zoubek na grafech, stejne jako vetsina prispevatelu tam.
2. Sam si na mereni zakladam, a kdyz mi vyjde dobre mereni a zaroven to HRAJE, tak jsem spokojeny. Nektere prusery na grafech kupodivu nejsou uplne tak slyset, a muze to hrat slusne. Nekdy ale rovna bedna hraje naprosto tupe a nezazivne.
3. Priklad, mrkni na Illu3, vyskac ma smerovky, ze by si o to vetsina mericu ani neoprela kolo, stredak ma uprostred prenosoveho pasma diru, no proste nic moc, v mem meritku. A hraje to strasne dobre, troufnu si rict jedno z nej co jdem delal. Naopak verze s lepsi vyskou na grafech proste byla nejak tupa, a nechtelo se tomu hrat.
4. Vyskac dela bednu, jak to nema dobry vrsek, nepomuze tomu nic. Naopak, s dobrym vrskem je i dvoupasmo poslouchatelne, a me treba casto ten spodek ani nechybi. Takze ty 2p xavian co tu postl FB Mirek nemusi byt vubec spatne.
5. Scan Speak UMI, a tim nemyslim jen grafy.
6. podle frekvencky se da rict jak to bude hrat jen nahrubo. Je potreba mrknout na menice, konstrukci, udelat kvalifikovany odhad, a zkuseny clovek se muze odhadnout o trochu spolehliveji. Nekdy proste zdvih tu a tam o 1-2 dB je velmi prinosny, a nektere menice se zase treba musi sklopit.
Po dlouhé době příspěvek co se da přečíst a strávit, a je i něčím zajímavý.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tohle naprosto chápu, když vidím, jak "nijak" neřešíš alespoň ty nejzákladnější pravidla ošetření a uspořádání poslechovky a máš v ní všechno úplně špatně. Nepamatuju si, že bych zde na fóru viděl hůř řešený prostor.
Nepřijde ti to ale dost na hlavu postavené? Cíleně vybíráš "výborne meriace" komponenty, které když poskládáš dohromady, hrajou blbě... Dokonce tak moc blbě, že tě to ani nezaujme. Záhada, Cecilko

"Sehnat" měřící mikrofon dostatečný k základnímu proměření poslechovky je záležitost na 15 minut. A to to ještě přeháním. Při množství času, který promrháváš rádoby chytráckým plkáním o věcech, o kterých nevíš ani holé nic (třeba o akustice), je to tedy jen velmi, velmi hloupá výmluva.
Stejně jako se zrcadlovkou a fotografem, údajně nutnými k tomu, abys vyfotil svou poslechovku. K tomu stačí jakýkoliv mobil s foťákem a USB k připojení k počítači. Opět složitý úkol na cca 20 vteřin, protože takový telefon máš.
S otázkou "kam jsi se s akustikou posunul" jsi přišel ty a položil jsi ji mně. Přišla ti tedy na místě, když jsi ji položil.
Vzápětí jsem stejnou otázku položil já tobě a najednou už není na místě, najednou sis "náhodou" všiml, že do vlákna nepatří... Další hodně nepodařená výmluva.
Čím víc píšeš, tím víc je jasné, že o všem umíš jen teoreticky plácat, ale skutek utek. A to bezezbytku platí o všem, co jsi v Kocmeistrove vlákně nakousl: o odhlučnění ledničky, které je na půl dne práce a tys to "nestihl" za několik let. O koupi měřícího mikrofonu, která je na několik minut a tys ji "nestihl" za několik let. O vyfocení tvé místnosti, což je na několik vteřin a tys to "nestihl" za několik let. O totožné otázce, která když míří na někoho jiného, je v pořádku, když míří na tebe, najednou "vadí".
Je tohle chování hodné chlapa nebo žvástala?
7. Kdykoliv zprovoznim novou bednu, tak na ni vysivam tak dlouho, dokud ji nemam pustenou skoro cely den, a libi se mi to. Kdyz je to dobre, tak sjizdim jednu vec za druhou, zjistuju jak to hraje, mam to casto jako podkres, a beru to jako urcite meritko, ze je to ok. Jakmile ale nemam chteni to poustet, nebo to dokonce spise vypinam, tak to proste neni ono.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kocour:
Jsi jeden z mála techniků na CZ/SK fórech, který nepodlehl mylnému zaslepenému fanatismu ohledně měření jako jediném svatém grálu.
Hezky a pravdivě shrnuto.

Jsi jeden z mála techniků na CZ/SK fórech, který nepodlehl mylnému zaslepenému fanatismu ohledně měření jako jediném svatém grálu.
Hezky a pravdivě shrnuto.
8. Velky posun ve svem mysleni musim pripsat zkusenostem nabranym u Lachima. At uz konkretne praci na BW802, nebo pokecem o ruznych vecech, a nejvice vubec moznost pracovat v takovem prostredi, a slyset nektere zmeny.
Pak ten navrat do toho sveho trosku boli, no zase to cloveka nakopne delat dale na svem, protoze uz vi ze to jde, a jak to ma byt.
Pak ten navrat do toho sveho trosku boli, no zase to cloveka nakopne delat dale na svem, protoze uz vi ze to jde, a jak to ma byt.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ale panove, nebudte zli, kdybyste vedeli co toho vi o pasivnim reseni regulace hlasitosti, zastydeli byste se
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hezká rada. Proč stejně agilně neporadíš i sobě, že nadávka není ani argument, ani projev znalosti, ani projev "zdravého rozumu", a že není ani v souladu s netiketou, na kterou tak rád odvolává váš Führer a kterou sám ve většině svých příspěvků sám porušuje hned v několika bodech?
Je hezké udílet nevyžádané rady, ale působí dost nedůvěryhodně, když radícímu vlastní polívčička v reále ani trochu nechutná.
Kocour:
Díky za tolik potřebnou osvětu. Ne nadarmo tě Syčák doporučoval..
Ještě někdo vysvětlete entitě fb_mirek, že z NAS HDD se dá hrát lépe než z CD playeru, ať si doplní základní znalosti a neplevelí poslechové vlákno..
Díky za tolik potřebnou osvětu. Ne nadarmo tě Syčák doporučoval..
Ještě někdo vysvětlete entitě fb_mirek, že z NAS HDD se dá hrát lépe než z CD playeru, ať si doplní základní znalosti a neplevelí poslechové vlákno..

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
a tak jsme se dostali konecne do fora Kocmeister a ano, da se slusne hrat i z HDD, a ano, ma-li to slusne hrat, je to stejne a nebo drazssi
nez CD/SACD/gramo, proste zvuk neni zadarmo
nez CD/SACD/gramo, proste zvuk neni zadarmo
A sám argumenty nemáš ty entito? Proč je to z HDD špatně nevíš? Já pouze něco pochválil dadaft, jediný kdo začal mít blbý kecy jsi byl ty. Pokud si nějak nerušený, tak se ti omlouvám, ale psát si s tebou tady nehodlám.
Argumenty mám, akorát je nechci psát ve vláknu, které je určeno k poslechu.
A pokud napíšeš hloupost, jako "přehrávat hudbu s HDD, to je pěkný nesmysl, rikal si ze ti záleží na kvalitě ne?", musím ji uvést na pravou míru.
Jinak v pohodě, nic proti tobě nemám, nechci se zbytečně hádat.
O přehrávání z HDD je tady několik vláken, stejně tak máme s tímto způsobem přehrávání digitálních souborů mnoho pozitivních poslechových zkušeností. Je kde čerpat argumenty, nemusím je opakovaně vypisovat.
A pokud napíšeš hloupost, jako "přehrávat hudbu s HDD, to je pěkný nesmysl, rikal si ze ti záleží na kvalitě ne?", musím ji uvést na pravou míru.
Jinak v pohodě, nic proti tobě nemám, nechci se zbytečně hádat.
O přehrávání z HDD je tady několik vláken, stejně tak máme s tímto způsobem přehrávání digitálních souborů mnoho pozitivních poslechových zkušeností. Je kde čerpat argumenty, nemusím je opakovaně vypisovat.
Zvuk není zadarmo, přesně tak. Laciná dostupnost streamovacích platforem je sice atraktivní, ale kvalitou jde o kompromis, plus další negativa. I to je třeba si přiznat. Nahradit vlastní sbírku CD (je jedno jestli fyzických, nebo nagrabovaných) placeným přístupem u některého z poskytovatelů, je dost naivní. Opět zde mnohokráte řešeno.
Dobrá, jen me překvapil HDD a ne SSD disk.
Kocour, dakujem za prispevky z "druhej strany" 
Zaujimalo by ma, ci to co si sa naucil u Lachima je nejako blizsie vysvetlitelne/popisatelne. Je to nieco o sposobe posluchu, coho si vsima a co v tom hlada? Pretoze kazdy vyrobca repro svoje diela pocuva a ladi. Je mi jasne, ze merania nie je jednoduche spravne interpretovat. Ale asi kazdy co tomu venuje hodiny casu denne postupne nadobudne hlbsi vhlad - nehovorim teraz o sebe.
Inak zaujemci o merania u mna, mozete sa tesit. Uz mam kalibrovany mikrofon, nejake merania dam snad cez vikend na slovanet. Skusal som narychlo vcera vecer kalibraciu na KEF Chorale co mam u PC, a asi po pol hodine merani snad i z 30 tich miest v okoli posluchoveho miesta mi Sonarworks soft navrhol nejaku krivku, ktora dost upravila basy a rychly dojem zo zvuku po zmene bol pozitivny.

Zaujimalo by ma, ci to co si sa naucil u Lachima je nejako blizsie vysvetlitelne/popisatelne. Je to nieco o sposobe posluchu, coho si vsima a co v tom hlada? Pretoze kazdy vyrobca repro svoje diela pocuva a ladi. Je mi jasne, ze merania nie je jednoduche spravne interpretovat. Ale asi kazdy co tomu venuje hodiny casu denne postupne nadobudne hlbsi vhlad - nehovorim teraz o sebe.
Inak zaujemci o merania u mna, mozete sa tesit. Uz mam kalibrovany mikrofon, nejake merania dam snad cez vikend na slovanet. Skusal som narychlo vcera vecer kalibraciu na KEF Chorale co mam u PC, a asi po pol hodine merani snad i z 30 tich miest v okoli posluchoveho miesta mi Sonarworks soft navrhol nejaku krivku, ktora dost upravila basy a rychly dojem zo zvuku po zmene bol pozitivny.