Měření vs. poslech
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Měření vs. poslech
Ale jak to víš? Akustika místnosti není o fotce, zbytek prostoru může udělat dobrou akustiku. Viděli jste tu místnost, že se k tomu vyjadřujete?
Herrer, reprodukcia hudby je technická disciplína.. Človek nemusí byť "majiteľom gravitačného zákona", ani nemusí opakovane skákať zo stromu, aby vedel (a uznal..) že je všeobecne platný a funguje rovnako pre každého. Stačí si veci prečítať , snažiť sa pochopiť súvislosti a učiť sa. To sa dá aj v "trvalom provizóriu" (to je každého osobná vec, kde a ako dlho žije) . Presne rovnako to funguje aj v elektroakustike.. Lenže tu to mnohí doteraz nepochopili, naopak to tvrdošijne popierajú a veria (nič iné to nie je..) na nejaké výnimky z prírodných zákonov, ktoré u nich (údajne..) fungujú. A vedomosti dávajú do priameho súvisu s vlastníctvom. To je dosť úbohé.
BVa
Jak si asi chceš ověřit poslechem ty teoretické předpoklady, grafy a měření v provizoriu jako má Miero? Potom jsou z toho moudra typu "nieje počuť".
Jak si asi chceš ověřit poslechem ty teoretické předpoklady, grafy a měření v provizoriu jako má Miero? Potom jsou z toho moudra typu "nieje počuť".
Nepochopil.. čo už. A ty si si overil posluchom (a ničím iným!) moudra typu "slyším"? 

Ano, poslechem. Jak jinak chceš hodnotit zařízení na domácí reprodukci hudby než poslechem a porovnáním s akustickou hudbou na koncertech. Základ je, že mě musí bavit i hudba reprodukovaná doma.
To víš, nechci skončit jako Miero abych jen měřil, koukal do monitoru a poslech hudby mě už vůbec nebavil.
To víš, nechci skončit jako Miero abych jen měřil, koukal do monitoru a poslech hudby mě už vůbec nebavil.
Zaobstaral som si "sekerku"! A teraz mozem vrhnut na tu chladnicku 
PS: v Prodance v Prahe to vraj vcera tiez po dlhej dobre niekto kupoval, tak ak by tam niekto siel aj zajtra, bola by to pekna haluz...

PS: v Prodance v Prahe to vraj vcera tiez po dlhej dobre niekto kupoval, tak ak by tam niekto siel aj zajtra, bola by to pekna haluz...

- Přílohy
-
Naposledy upravil(a) Miero dne 02 črc 2020 17:49, celkem upraveno 3 x.
Zvuk skutocneho klaviru/pianina spoznam i cez otvorene okno na ulici. A pri zvuku skutocneho saxofonu, hoboja, klarinetu by som si najradsej "sadol do kresla a pocuval". Neverim, ze niekomu to doma hra tak ako v reale. Pachtit sa za realnym zvukom "ladenim" hifi aparatury je IMO pochabe...
Miero
Tak tomu klidně věř, že i doma to může hrát hodně reálně.
Musíš ale zvednout zadek a vyrazit po návštěvách aby sis udělal odpovídající poslechovou zkušenost a to tě zase posune dál. To prostě na Youtube nenaposloucháš.
Tak tomu klidně věř, že i doma to může hrát hodně reálně.
Musíš ale zvednout zadek a vyrazit po návštěvách aby sis udělal odpovídající poslechovou zkušenost a to tě zase posune dál. To prostě na Youtube nenaposloucháš.
Jak chybí poslechové zkušenosti, měřením, ani hledáním na Google se to nenahradí. Ale dotyčný tak snadno získá dojem, že ví všechno.
Zvuk skutocneho klaviru/pianina spoznam i cez otvorene okno na ulici.
Klavír na EVO? To jsi me pobavil, právě klavír který rad poslouchám byl na EVO naprostý propadák. Ani ta obří plastová díra v bedne tomu nepomohla. Ale bez srovnání to bude s tebou stejné jako s dadaft. Prostě zbytečná energie na lidi co neví jak hraje sestava kde se používá rozum. Ale hlavně ze vis jak to maji ostatní blbě.
Klavír na EVO? To jsi me pobavil, právě klavír který rad poslouchám byl na EVO naprostý propadák. Ani ta obří plastová díra v bedne tomu nepomohla. Ale bez srovnání to bude s tebou stejné jako s dadaft. Prostě zbytečná energie na lidi co neví jak hraje sestava kde se používá rozum. Ale hlavně ze vis jak to maji ostatní blbě.
No, a uprimne, s tymi Xavianmi ti to hra uz ako nazivo?
Predpokladam, ze nie. Tym nehovorim, ze sa nema zmysel snazit o co najvernejsi zvuk pri reprodukcii. Ale za mna dodavam, ze reprodukovany zvuk ma malokedy zaujme tak, ze si ho chcem vychutnavat namiesto inej cinnosti, ktoru som mal v plane. Urcite to bude o vnutornom naladeni, napr. ked donesiem domov nieco nove a skusam, tak casto ocakavam "velke veci". Vtedy je to ine. Ale za ustaleneho stavu, je to viac o tej muzike, nez o dojme verne reprodukovaneho zvuku.
Predpokladam, ze nie. Tym nehovorim, ze sa nema zmysel snazit o co najvernejsi zvuk pri reprodukcii. Ale za mna dodavam, ze reprodukovany zvuk ma malokedy zaujme tak, ze si ho chcem vychutnavat namiesto inej cinnosti, ktoru som mal v plane. Urcite to bude o vnutornom naladeni, napr. ked donesiem domov nieco nove a skusam, tak casto ocakavam "velke veci". Vtedy je to ine. Ale za ustaleneho stavu, je to viac o tej muzike, nez o dojme verne reprodukovaneho zvuku.
Upřímně? Jelikož bys stejně nepřijel, a ja te stejně nepoznal. Můžeš si přečíst ohlasy lidi co u me byly na poslech, a to v dobe kdy to hralo o něco hůře než nyní.
http://highendforum.cz/viewtopic.php?f= ... 3&start=80
Dodávám ze názor na zvuk u me nepsali moji kamarádi, ani známí, pouze lidé z fóra co je zajímalo jak mi to hraje. Názor si udělej jaky chceš.
http://highendforum.cz/viewtopic.php?f= ... 3&start=80
Dodávám ze názor na zvuk u me nepsali moji kamarádi, ani známí, pouze lidé z fóra co je zajímalo jak mi to hraje. Názor si udělej jaky chceš.
No, tak to bys potom taky měl sebekriticky "ubrat" - bavit tě to sice může, proč ne, to ti nikdo nebere, ale jinak - jak to máš, je to furt dost drahý "hračkářství" , ne "TO" , co se pořád snažíš podprahově podsouvat...Jiri píše: ↑02 črc 2020 17:28Ano, poslechem. Jak jinak chceš hodnotit zařízení na domácí reprodukci hudby než poslechem a porovnáním s akustickou hudbou na koncertech. Základ je, že mě musí bavit i hudba reprodukovaná doma.
Odborníka - Coffeeho - jsi tam měl, tak ses mohl zeptat, on by ti to vysvětlil...

Skypi
Neboj, s Coffeem jsem toho řešil dost a v rámci velikosti mé poslechovky je výsledek pro mě výborný. To, že si v CZ/SK slyšel 2 unikátní in-wall projekty ještě neznamená, že vše ostatní nestojí za řeč.
Neboj, s Coffeem jsem toho řešil dost a v rámci velikosti mé poslechovky je výsledek pro mě výborný. To, že si v CZ/SK slyšel 2 unikátní in-wall projekty ještě neznamená, že vše ostatní nestojí za řeč.
To : Jiri
Může být, proč ne-akustika je základ... Ale zbytek - raději uber... Myslím, že to i moc dobře víš, tak bys toho pozérství už mohl i nechat...
Může být, proč ne-akustika je základ... Ale zbytek - raději uber... Myslím, že to i moc dobře víš, tak bys toho pozérství už mohl i nechat...