mozek a zvuk

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: mozek a zvuk

Příspěvek od PMA »

dadaft píše:
PMA píše:Dadafte, kdyby tys místo svých šílených asfaltérských teorií raději studoval něco z oboru, tak uděláš podstatně lépe. Dám Ti malý tip:

http://www.soc.northwestern.edu/brainvolts/
boxer nebo Renown si na mě klidně můžou otevírat hubu. ty ne PMA. ty ne.
slyšel jsem, na čem si "ladil" své komponenty.
To jsi asi byl někdy u mě na návštěvě, když jsem nebyl doma.

Ten link jsem napsal zcela vážně, jsou tam odkazy na řadu prací z oboru vnímání řeči a hudby, a tréninku sluchu. Narozdíl od Tvých pomatených blábolů jsou to informace, které mají význam a hodnotu.
Pavel Macura Audio

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Mike píše:A co doba vyhoření mozku ? Určitě nějáká je.
určite áno. Info treba hladať v miestnom krematóriu. Myslím ale, že je to pár 10tok minút

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

PMA píše:Myslíš zahoření mozku? :)
PMA - ne zcela uprimne to myslim tak, jak jsem to napsal - zahoreni systemu (tj. zahoreni intergrovaneho tranzistoroveho zesilovace, zahoreni kabelu, atd.). Jinymi slovy vsechny ty nesmyslne marketingove reci - "doba zahoreni = 100 / 200 / 500 hodin". Samozrejme, ze si mozek zvykne na projev systemu po takove dobe. Samozrejme nemluvim o naprostych uletech - doopravdy nekvalitni komponenty. Budeme take abstrahovat od lidi, kteri pravidelne a casto porovnavaji ruzne systemy s tim svym. A zvlastni skupinou jsou ti, kteri doopravdy slysi a dokazi posoudit sound fidelity.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Dadaft připojil TV, ne? Já když se dostanu k TV (v hotelu a tak), tak mi mozek začíná zahořovat asi tak 2 minuty po zapnutí, když zjistím, že programy projíždím už potřetí. Pak ji vždycky rychle vypnu.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Mesires: je prokázáno, že adatpace na "jiný" zvukový projev trvá cca 20 minut, a člověk potom tento zvuk může vnímat vcelku pozitivně, přestože se mu nejprve "nelíbí".
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

PMA píše:je prokázáno, že adatpace na "jiný" zvukový projev trvá cca 20 minut, a člověk potom tento zvuk může vnímat vcelku pozitivně, přestože se mu nejprve "nelíbí".
To je jedna z vlastností, nutných k přežití druhu. A je to i naopak. Když slyším něco nového, rozdíl je vnímám mnohem intenzivněji na počátku, pak citlivost na tento rozdíl klesá. Asi jako když v pralese slyšíte milión zvuků a náhle se objeví jeden, který tam dosud nebyl. Potenciální nebezpečí, před kterým je třeba se chránit. Po čase, když se žádné nebezpečí neobjeví, zvuk zevšední a přestane se vědomě vnímat, je jen na úrovni podvědomí.

Když si domů přinesu něco nového, vždy rozdíly slyším velké. Další den už menší, další ještě menší. Když i potom rozdíl slyším, tak to beru, že tam určitě je rozdíl znatelný. Posuzovat něco první den je ošemetné.

Tak jako u jiných drog účinek po čase slábne a vzniká touha po další dávce. Pak další a další...a prachy se točí.

Souhlasím s PMA, že velká část "zahořování" (ne vše samozřejmě) se děje v našich hlavách. A "katalyzárory" kvality či nekvality a rychlosti jsou nálada, únava, schopnost soustředění, ovlivnění spoluposluchačem/čkou, vytvořená atmosféra, tma, světlo, zavřené oči, otevřené oči, a spousta dalších faktorů. Ale to asi každý zná z vlastní praxe.

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

PMA píše:Mesires: je prokázáno, že adatpace na "jiný" zvukový projev trvá cca 20 minut, a člověk potom tento zvuk může vnímat vcelku pozitivně, přestože se mu nejprve "nelíbí".
Ano a o tom mluvim. Co teprve, kdyz neco 100 hodin zahoruji (= cca 1-2 mesice) a prubezne se snazim pozorovat, jak se to zlepsuje. Vychytrali hifisti uz na to maji i zahorovaci disky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PMA
ty máš nějaké komplexy? asi jo.
jenom jsem napsal svůj zážitek. nechtěl jsem nikoho přesvědčit, že jsem největší borec na světě. prostě mi to přišlo zajímavé.
a tys to okamžitě pasoval na asfaltérskou teorii. jsem háklivý na asfalt, tak jsem tě trochu popíchl ("slyšet" bylo v tomto kontextu samozřejmě od "doslechnout se" a ne "poslouchat", jak ses to vtipně pokusil překroutit), a čeho jsem se dočkal? POMATENÝCH BLÁBOLŮ.
nezdá se ti, že trochu přeháníš?

jinak k tvému
PMA píše:je prokázáno, že adatpace na "jiný" zvukový projev trvá cca 20 minut
snad jen tolik: doba adaptace zcela jistě závisí na míře té "jinakosti". v mém případě jde o úplně jinou místnost s naprosto odlišnými vlastnostmi a zatlumením, úplně jiné a ne příliš vhodné umístění beden a poslechového místa atd., ne o výměnu kabelu. to jsem se snažil naznačit příběhem druhým.
takže to co říkáš je hovadina.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Peer píše:.
Ať se snažím, jak se snažím, Peere to nepřeložím...

Odpovědět