nápojový lístek

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: nápojový lístek

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše: čaj Earl Grey
víno Tokaji Aszú 6 Puttonyos
boxer píše: Irsko = whiskey
Skotsko = whisky
USA = bourbon
mohu cokoliv

Naprostý souhlas, protože Tokajské není víno, je to dar z nebes !

*offtopic* Jinak rozeznávám vína bílá, růžová, červená, sladká, kyselá, laciná, drahá, s bublinkami, nebo bez bublinek :lol:
A když zvracím, tak zásadně bramborový salát ! :lol: :lol: :lol:

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Když už máte číše plný vína, zkuste si tady http://fenomen2012.ic.cz/esej/kosmicke-zareni.htm přečíst článek 2.4. :idea:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Zero, že by konec světa byl v roce 2012 ?

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Aleska
Ale hovno, žádnej konec světa, nedělej, že neumíš číst. Píše se tam hypoteticky o změnách.

boxer

Příspěvek od boxer »

Já už mám hypotetický změny přes půl století,jen jsem něvěděl,že na vině je mion.

Jo a Zero,hovno se neříká.

-----------------

Nevím proč ve mně to slovo a nick ho napsavší vyvolali obrázek dvou krátkých rovnoběžek?

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Víš, Boxere,
mně je úplně jedno, co jsi zač. Vím, že máš v životě určitej problém, ale za to všechno si můžeš sám. Tím, že budeš kopat do lidí kolem sebe, se to ale nevyřeší. A všechny tvoje plivance se ti jednou vrátí i s úrokama.
A teď si bez dovolení půjčím kousek tvého zdejšího podpisu: buď si jistej, že "na moje slova jednou dojde".
Přeju ti krásný dny.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jo ty jsi to pochopil osobně?

No tak to máš problém. Přesto i já ti přeju = hezké dny.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Krucipísek kluci vy jste hned ve válce,
já si budu muset udělat čas a pročíst si důkladně co Vás k tomu dovádí.
Je možný, že to budou stejné pohromy jako ta, co mám já - 14 dní mi nepoteče doma voda, neb se rozhodla jít někudy jinudy než ke mně domů. A nevím, zda na ni náhodou nepůsobily různé nadpřirozené vlivy, když dodnedávna tekla tam, kam měla.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

dadaft

Nemuzes prezentovat jeden nahodny clanek, ktery sis nekde nasel na netu. Mohl bych ukazat deset jinych ktere to zpochybnuji (zkus treba obyc. wikipedii - ne ceskou) a taky nejakou tu zkusenost s pitim tohoto moku v Evrope. Nikde jinde v Evrope nez u nas pravdepodobne vino s oznacenim cerveny tramin nekoupis. Nechme to odbornikum.
Btw - jake a od koho si pozdni sbery koupil?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ono je to jedno, jestli jsou tramíny jeden nebo dva. Já naprosto nesdílím všeobecný názor mezi lidmi "tato odrůda je dobrá", "piju jen suché/červené/bílé", "tento ročník je dobrý", "zásadně jen víno z Čejkovic" apod. Víno je jen dobré a špatné.
Je to jako s Hifi. Záleží kdo a jak to udělá. I odrůda s velkým potenciálem může mít silné čistící účinky.

Jinak o tramínu a muškátu se říká, že je to pití pro baby. Mi to ale nevadí, taky je mám rád, když se povede. Už bych měl konečně vypít i ten Tramín PS97, co se podával na Hradě, kdoví, jestli už nebude na..., válí se doma už 10 let.
Co ale nemám rád, jsou některá sice kvalitní vína, ale která mi voní po vývojce (myslím že neřeďený Fomal ;) ). Nevím čím to je, jaká látka to způsobuje. Mám u nich pocit, že jsem zase ve fotokomoře. Kdo nevyvolával, tak si to možná neuvědomí, ale já si nemohu pomoci, a chutnal jsem jich už hodně od různých dobrých vinařů.

K hudbě či filmu doma jedině vínko. Ke klidnějším žánrům spíše červené, k živějším spíše bílé, kabinet, nebo šampaňské. Miluji tu správnou kyselinku, která tu živost a energii umocňuje. Cukry způsobují jistou usedlost.

Pivo unavuje.
Tvrdé buší kladivem do hlavy.
Víno povznáší lidskou duši k božským výšinám!

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

No to je to správné téma! Na víno jsem docela vysazený, 1/2 lahve 0.75l denně je má norma :)

Oblíbené červené: Vacqueyras, A.O.C. Côtes du Rhône

Oblíbené bílé: suchý kabinetní Moselský ryzlink, nakoupený přímo v oblasti kolem Cochem

Z moravských luhů a hájů - před týdnem jsem ve vinotéce ve Valticích nakoupil různá vína, nejlépe mi sedl Sauvignon od pana Kosíka.
Pavel Macura Audio

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

boxer
osobně? :?: to si děláš prdel, ne? :lol:
já si zakládám na své sebereflexi, nicméně VŽDY si pokud je to možné dělám co chci - ber prosím mé lítostné výlevy s rezervou...
člověka potěší, když si někdo všimne, že něco není jako dřív. třeba četnost.

mě by zajímalo, kam zmizel třeba Acon.

Pajuna
to víš, já věřím praktikům. a českým vinařům. ale je pravda, že až tak dobře se v tom neorientuju, abych vynášel soudy o rozdílech v odrůdách vs. obchodních značkách, vlivech počasí atd.

to víno je slovenské, ročník 2008, když tak se podívám blíž, až bude příležitost. já osobně a laicky na Tramínu nejvíce oceňuji vůni - prostě mi krásně voní, no...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jo a ještě byl dobrý Cabernet Moravia od pana Skráška z Perné (Pálava, vápencové podloží). Na Moravu velmi dobré červené. Jinak je moravské červené většinou neuvěřitelná sázka do loterie :D
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

[quote="PMA" Moselský ryzlink, nakoupený přímo ......[/quote]

Ilustrační foto:

Obrázek
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

No z červených je prý nejlepší nějaké Rulandské od někoho od Uh.Hradiště, jméno zpaměti nevím. Prý ve Francii jednou porazil všechny jejich nejlepší burgundy. Ale prý se to asi nedá sehnat, taky cenu odhaduji min. na 5místnou částku.
Jinak já z našich červený toho moc nepiji, bílá jsou lepší. Mnohem lepší. Červená raději odjinud. Ale mám pocit, že se to nějak zhoršuje. Nebo mám mlsnější jazýček.
Dadafte, jestli ti voní, tak zkus i Pálavu, to je kříženec tramínu s ... už jsem zapomněl. :(

Odpovědět