Názorové neshody a jejich projev na foru

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
merhaut

Re: Názorové neshody a jejich projev na foru

Příspěvek od merhaut »

Ano, dojmy jsou rozhodující a není třeba k nim znát pojmy. O to víc nechápu, proč někteří laici tvrdošíjně svoje dojmy zdůvodňují pro ně neznámými pojmy.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

merhaut píše:sostakovici: když ti někdo po100padesáté tvrdí, že 1+1=3, tak to holt nasuchu nejde.
Já Váš pocit chápu a také mám dojem, že Dadaftovi by trošku technického vzdělání neškodilo.

Kdybych bych byl takový frajer a na 100% si byl jist, že 1+1=2 Napsal bych Dadaftovi do vlákna obsáhlý slušný vysvětlující příspěvek, pokud by byl příspěvek kvalitní, jistě by diskutující přesvědčil o pravdě 1+1=2
Jestli bych ho nepřesvědčil, vykašlal bych se na to a vlákno dále nečetl, došlo by mi, že neuzná mou pravdu o 1+1 a jakékoliv další vysvětlování je zbytečné.
Pokud byste k tomu takto přistoupil, mělo by vlákno o pro100ru asi 5 příspěvků a bludy by se šířily méně

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Můj přístup k 1+1=3 je jiný, podstatně tvrdší, protože diskusní pacifismus typu "nechat to být", anebo "pravda se časem ukáže", podle mne vede jen k tomu, že se zdejším začátečníkům budou zanášet hlavy neoznačkovaným audio-okultismem.

Benda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benda »

merhaut *thumbs up*
naprosto souhlasím s tvým přístupem

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Benda píše:merhaut *thumbs up*
naprosto souhlasím s tvým přístupem
Na to máš úplné právo, a proto mi vysvětli, že na tento příspěvek:
Re: Nocny posluch
od Aleska v 20 zář 2008 05:28

Ono taky záleží na spoustě jiných vlivů. Velké bedny jsem měl doma a ještě větší mít budu. Měl jsem i hodně malé, ale faktem zůstává, že ty větší hrají jinak (předem upozorňuji, že i přes den poslouchám potichu, asi na 60 - 66 dB).

Podle mne ty velké hrají uvolněněji, "bez námahy", hudba má "tělo" a řekl bych že je (těžko vyjádřit) skoro hmatatelná, prostě fyzicky tam je. U těch malých beden to jsem měl pocit rychlosti a možná zaostřenosti na středech a výškách, basy (zcela pochopitelně) si hlava musela odvodit na základě poslechu jejich harmonických (prostě nebyly hmatatelné, slyšíš ale necítíš).
Při tomto (nesmyslném) dohadování zapomínáte všichni na jednu věc: Na poslechovou místnost. Každý z nás ji má jinou jak rozměry, zařízením a následně i aparaturou. A i kdyby jsme měli všichni aparaturu stejnou, každému z nás to bude hrát jinak. A to nemluvím o osobních preferencích, návykách a požadavcích.

Takže ty hádky a napadání jsou naprosto zbytečné, protože konstrukce beden pro kvalitní noční poslech bude 100 % úplně jiná, než konstrukce pro běžné (klasické) použití, ale to je téma pro techniky (samotného mně to zajímá). A ještě jsem na netu nenarazil na reprobednu účelově stavěnou k tomuto poslechu.

Můj osobní názor na tichý noční poslech: Hodně citlivé a hodně kvalitní bedny, protože jde o minimální výkon zesilovače (nota bene o minimální akustický vyzářený tlak) a přitom o kvalitu.
je tato odpověď:
Re: Nocny posluch
od merhaut v 20 zář 2008 11:59

Poznámka pro ostatní: teze dadafta a Alesky jsou protkány technickými i fyzikálními nepravdami v důsledku oborové nevzdělanosti. Nedoporučuju.
Prosím tě Bendo o vysvětlení:

a) V čem nemám pravdu ?
b) Kde jsem udělal chybu ?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Odpovím za Bendu, téměř ve všem nemáš Alesko pravdu, například:
- korelace mezi citlivostí beden a jejich vhodností pro tichý poslech - neexistuje
- jiná konstrukce beden pro kvalitní noční poslech - neexistuje, není jí třeba
- nepřímý poukaz na nenutnost kvalitního zesilovače - chyba, je to naopak, viz vliv přechodového zkreslení, jedině áčkový režim zajistí kvalitu u nízkých výkonových hladin

Benda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benda »

Aleska:
Merhautova reakce je správná a slušná. Co si ti nelíbí?

NA tvoje otázky ti Merhaut odpověděl za mě a naprosto jasně. Tímto mu díky.
Abys mohl používat pojmy jako je ona citlivost beden a akustický tlak, nejprve je musíš pochopit. To si ale nastuduj sám za domácí úkol. To jsou prostě úplné základy.

Odpovědět