Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Odar

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od Odar »

Ked budete mat vzacnu chvilu medzi ladenim kablami, poistkami a roznymi hroto-podlozkami, skuste pozriet na Elle. Velmi zaujimava, miestami vtipna (skor cierny humor) thrillero-drama :mrgreen: Mne sa to pacilo. Snad si v tom filme najdu svoje viaceri *sunglases*

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Odar píše:Ked budete mat vzacnu chvilu medzi ladenim kablami, poistkami a roznymi hroto-podlozkami, skuste pozriet na Elle. Velmi zaujimava, miestami vtipna (skor cierny humor) thrillero-drama :mrgreen: Mne sa to pacilo. Snad si v tom filme najdu svoje viaceri *sunglases*
A hledme, Paul Verhoeven ma novej filmik, diky za tip :-) Sice jsem chtel dnes po precteni nekterych vlaken zkouset, zda cigaretovy kour, vyfukovany do misky vody, podlozene dalsi miskou, ktera je vysypana hlinou a drobnymi kaminky, tesne pred reprobednami, neprojasni zvuk sestavy, ale asi dam prednost tomu filmu :-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Pamela píše:http://www.csfd.cz/film/227786-interstellar/
Už jsem to viděl tento týden podruhé, těším se na BR.
Z mého pohledu skvělé. *thumbs up*
sekal píše:Přidávám doporučení na zde již zmíněný snímek Interstellar. Na rozdíl od s*aček typu Gravitace nebo Armageddon tento film o něčem je..
Tak jsem včera Interstellar viděl a dost zklamání................ v IMAXu by to asi bylo dost lepší, ale nejde ani tak o efekty, jako spíš, že třeba jak je u Nolana zvykem, postavy jsou jen papírovi draci vymyšlení přesně na míru, ale neživotní.... atd. atp. etc.

Gravitace je aspoň poctivý akčňák obohacený o úchvatnost oběžné dráhy Země, prvotřídní lahůdková žánrovka.
Interstellar formálně dokonalááááááá zív, na kde co postmoderně pomrkávající ............. nuda.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Slušný seriál z vězeňského prostředí a zvukově taky paráda *2thumbsup*
http://www.csfd.cz/film/341562-wentworth/prehled/

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

To lechos: Až na to, že v té gravitaci ta gravitace moc nefunguje :D

designer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od designer »

Niečo na kratšie jarné večery

http://www.arollafilm.com/sk/e-shop

prípadne stará vykopávka - no možno mnohým ušla
http://www.csfd.cz/film/46814-blikajici-svetla/prehled/

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Lad2000 píše:To lechos: Až na to, že v té gravitaci ta gravitace moc nefunguje :D

SORRY bylo to pro dadafta.............................

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ex Machina

Moc příjemný "jiný" sci-fi. Vycizelovaná kamera, příjemná hudba, jednoduchý, ale napínavý příběh. Pro mne dokonalý relax film, u kterého vypnu a jen sleduju, co se odehrává na obrazovce/plátně.

Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

A k Interstellaru: zdá se, že je to film typu Kubrickovy Vesmírné Odysey, kterou část lidí považuje za formálně dokonalou nudu, druhá část za strhující a neskutečně zajímavý film. Patřím k té druhé části. Interstellar je pro mne jeden z TOP filmů, brnknul mi na tu správnou strunku... Obrazově bohužel na Blu-ray průměr, což je škoda. Na druhou stranu, na formální nedostatky při jeho sledování rychle zapomenu.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

PítrsPraha píše:A k Interstellaru: zdá se, že je to film typu Kubrickovy Vesmírné Odysey, kterou část lidí považuje za formálně dokonalou nudu, druhá část za strhující a neskutečně zajímavý film. Patřím k té druhé části. Interstellar je pro mne jeden z TOP filmů, brnknul mi na tu správnou strunku... Obrazově bohužel na Blu-ray průměr, což je škoda. Na druhou stranu, na formální nedostatky při jeho sledování rychle zapomenu.
50% súhlasím. 2001 považujem za filmové umenie plné metafór a psychadelickej nudy (úvod/záver), no Interstellar je prvotriedny mainstreamový zážitok, pri ktorom mi dokonca nevadí ani Zimmerova (častokrát nepodarená) hudba. A to Nolana považujem za človeka, ktorý nedostatok takéhoto rýdzeho umeleckého talentu kompenzuje inteligentným a zložitým spracovaním filmov. Pri tomto filme som skutočne zdvihol obočie a napäto pozeral až do konca (dokonca som kvôli filmu 5 minút meškal do roboty :D).

Anyway. Včera som dopozeral hudobno-dramatický seriál The Get Down. Je to o vzniku hip-hopu v Bronxe, pričom popri hlavnej dramatickej línii sú tie vedľajšie dosť autentické a korelujúce s vtedajšou realitou, no obsah nie vždy je všetko. Samotná forma mi príde kŕčovitá a veľakrát gýčová. Každopádne stálo to za pozretie.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

lachim píše:dadaft

jsem myslel, že každý z nás už jede zvuk z tv právě a jen do zesíku a velkých beden.
si totiž ani nic jiného neumím představit.
zvuk jen ze škatule televize je neposlouchatelný.
to byl smysl mého slintu.
jasan?
:)
Mně je líto kvůli veškerému televiznímu zvuku zapínat (zahřívat) hlavní sestavu. Určitě jako doplněk např. druhou skromnou sestavičku nebo aktivní monitory (soundbar radši ne). Na film to chápu, ale na zprávy a jiné mi to přijde s nějakou větší (hlavní) sestavou jako overkill.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

...aneb s kanónem na vrabce. To mi neva, jedu všechno přes hlavní sestavu včetně telky. Pořízení další sestavičky asi vyjde dráž než "ojíždění" té hlavní ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, mafie

Obrázek

Říká se, že film za něco stál, když o něm člověk přemýšlí i druhý den.
Včera jsem náhodou na MAXu narazil na Road to Perdition
http://www.csfd.cz/film/6656-road-to-pe ... komentare/

Velmi stylová gangsterka přímo z lůna mafie, ve filmu není jediný policista. Z časů americké prohibice ve 30. letech.
A hodně vymazlená.

Třeba záběr zvenčí na velké okno plážového domu, za kterým stojí v místnosti postava. V okně se odráží, co se děje za zády pozorovatele (pobřeží, chlapec, pes) a pak se nečekaně začne hýbat i něco za postavou v místnosti,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, velmi efektní.

Skvělá je i hudba, která se pohybuje od symfonické po propracovanou ambientní akustickou. Hudba není dominantní, spíš podkresová, ale úžasná a skvěle vybraná a napasovaná na obraz.

4/5 --- poctivá oldschoolová gangsterka s pomalým tempem, ale velkou vypravěčskou zručností.

Obrázek

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Nedávno jsem poslouchal moc pěknou audioknihu Muž jménem Ove. Když jsem zjistil, že byla zfilmovaná, musel jsem se kouknout. A nelitoval jsem. Souboj Saab vs. Volvo a k tomu sekundující bílá Oktávka s těma čtyřma nulama a pátou za volantem :-)
http://www.csfd.cz/film/73244-muz-jmenem-ove/prehled/

Také jsem po 40 letech opět viděl starší film známého kameramana Haskela Wexlera Medium Cool. Sociologický pseudo dokument na téma moci médii, název inspirovaný prací sociologa Marshalla McLuhana Hot And Cool Media.
Kdo má rád konec 60.let, filmy jako Zvětšenina, Jahodová Proklamace, apod., tehdejší pohnutou dobu... Hudba Mike Bloomfield. Možno také srovnat zásahy us policistů s našimi v 89tém.
http://www.csfd.cz/film/9724-medium-cool/prehled/

Imigranti - pohled do zákulisí imigračních úředníků a jejich pracovních "partnerů"
http://www.csfd.cz/film/231467-imigranti/prehled/

Odpovědět