Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od overgrounder »

Doporučuji výborný seriál Noční Recepční: http://www.csfd.cz/film/402353-nocni-recepcni/prehled/
Je důležité nenechat se zmást stupidním názvem (i v originálu), právě to proběhlo na CT2, čili je to ještě k shlédnutí na webu CT.
Dal jsem to na 2x jako malinu *thumbs up*

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Doporučuji výborný seriál Noční Recepční: http://www.csfd.cz/film/402353-nocni-recepcni/prehled/

Michale, děkuji za tip, včera jsem z velitelkou schlédl 3 díly , ani jsem nevěděl , že tak dobrý serílál běžel na ČT.

Dnes večer dokoukáme *palec*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

ČT poslední dobou vysílá hodně dobrých seriálů. Zbytek jsou jen samé recykláty, ale seriály vesměs dobré.

Odar

Příspěvek od Odar »

The Night Manager stoji za to. Je to pre mna typicky priklad idealneho serialu :mrgreen: Je to putave, ale nema vela casti a serii, cize je mala pravdepodobnost, ze sa to zvrhne k mlateniu slamy a natahovaniu zuvacky :mrgreen: Vela dobrych serialov zial dopadne neskor zle prave kvoli tomu, ze producenti chcu z toho zmykat peniaze, kym to ide a divaka neskor unudia k smrti. A to, ze povedzme prva seria bola genialna si uz nik ani nepamata a serial zapadne prachom . . .

Pre inspiraciu - ja teraz idem na S03 Fargo. Po 3 castiach zatial vydarene. American Gods tiez po prvej casti vyzera zaujimavo, ale zatial by som nerad hodnotil, nakolko treba dat tomu par casti na rozbeh. Honotenie na CSFD to malo vysoke uz pred vydanim prvej casti :lol:

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

fargo vychádza 1 diel = 1 týždeň?

Odar

Příspěvek od Odar »

Ano. Dnes S03E04.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Třeba to sem ani nepatří, pro většinu to nebude "dobrý film" a "dlouhý zimní večer" bude asi tak za 3/4 roku, ale přesto . . .
Uvolněte se, na nic nemyslete, vypněte mozek a občas si dejte nějakou tu "slátaninu" ;)
Jelikož mám rád Matta Damona, akční fantasy občas můžu, šel jsem do toho . . . VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ
Obrázek Obrázek

Někdo může namítnout, že je to totální blbost . . . stupidní děj utopený pod záplavou efektů a po pár dnech už člověk zapomene, že to kdy viděl.

Jiný napíše . . . "Byla by to naprostá blbina, kdyby nebylo jasně zmíněno, že se jedná o jednu z legend o Velké čínské zdi. Pojato čistě jako fantasy (což taky je), tak se jedná o akční nálož, na kterou se dobře kouká, s efekty, který může závidět kdejaký hollywoodský biják a s herci, kteří prostě odvádí svoji rutinní, ale skvělou práci. Akcí to začíná, pokračuje i končí. Slušná jednohubka".

Jistě, Matt má za sebou jinačí lahůdky, ale pro mě je to parádní oddechovka, ulítlá akční fantasy. Tušil jsem, do čeho jdu a nezklamal jsem se. Je to pitomina, ale ve 3D nářez ;) Jo a asi 5 vteřin jsme si myslel, že tam hraje Jirka Schmitzer :lol:
Obrázek

Odar

Příspěvek od Odar »

Cinske / japonske historicke velkofilmy mam rad. Tento som zatial nevidel, ale je v poradi 8-)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

overgrounder píše:Doporučuji výborný seriál Noční Recepční: http://www.csfd.cz/film/402353-nocni-recepcni/prehled/
Je důležité nenechat se zmást stupidním názvem (i v originálu), právě to proběhlo na CT2, čili je to ještě k shlédnutí na webu CT.
Dal jsem to na 2x jako malinu *thumbs up*
Včera jsem sjel na jeden zátah *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Bad Country
https://www.csfd.cz/film/348779-prohnil ... komentare/
Baton Rouge, drsná jižanská Louisiana 80. let

Normálně bych tady ten film asi nedal, je to prvotina a má své mouchy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale zjistil jsem, že režisér Chris Brinker v průběhu post-produkce náhle zemřel a nic dalšího už nenatočí..
A to je vážně škoda.
Protože Prohnilá země, jak zní český název téhle oldschoolové kriminálky, má sice trošku slabší scénář, nicméně Brinker dokázal vytvořit tak hutnou a stylově drsnou atmosféru 80. let v jižanské Louisianě, podkreslenou výborným jižanským bluesrockem, až to vyráží dech.
Matt Dillon je tak drsný, že jsem si při sledování pro jistotu oblékl neprůstřelnou vestu. :lol:
(a jeho mega-drsný hluboký chraplák si fakt nezadá s tím od Christiana Bale)

Škoda škoda, že už Brinker není, po tomhle by se jistě otevřely nové možnosti jak dál. Mohl to být špičkový žánrový režisér.

Odar

Příspěvek od Odar »

Obrázek
Zatial som pozrel 6 casti a zaujalo ma to. Skuste, mozno vam to sadne.

sekal

Příspěvek od sekal »

Podezření - https://www.csfd.cz/film/203658-podezreni/komentare/

I přes poměrně krátkou stopáž špičková záležitost, která mi až dosud unikala. Výborný scénář, (jak jinak od J. Hubače), je umocněn výbornými hereckými výkony všech protagonistů. Tímto filmem jsem si spravil chuť, kterou jsem si předtím pokazil ultrasračkou Velká čínská zeď. Ještě, že existují (a jsou dostupné) tyto kvalitní staré české filmy. Na tu dnešní produkci, ať už naši nebo, a to zejména, tu zahraniční, se nedá téměř dívat.

Odar

Příspěvek od Odar »

Obrázek

A Cure for Wellness - nebyt toho sfusovaneho konca, tak by som pisal ody na vynikajuci thrillerokvazihorror, ale nestalo sa. Mozno stacilo skratit minutaz a zamysliet sa nad tym, ako to rozumne ukoncit, ale uz asi nebola energia. Ako celok musim hodnotit pozitivne. Hlavne prve 3/4 filmu su naozaj putave a napinave. Zaujimavy vizual. Ak sa radi bojite a mate radi uchylnejsie, nie tuctove filmove umenie, skuste *sunglases*

Odpovědět