Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
Crown Vic
https://www.csfd.cz/film/716750-crown-vic/komentare/
Režisér Joel Souza je na startu své kariéry, tíhne ke kriminálkám, to já rád --- úvodní situace Crown Vic je z filmů známá, starý mazák zaučuje nováčka................ první noc ve službě....................... a divoké ulice L.A., kde to je dnes už jinak, než za starých klidných dobrých časů, když měli mafiáni maximálně koltův šestiraňák......................... a tak dále.
Nicméně provedení má něco do sebe.
Solidní policajtskej film.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Nie je to sice film v pravom slova zmysle ale odporucam dvojdielny dukument HBO. Agenti chaosu (Agents of chaos)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Seriál Lajna.
Boží Langmajer, nabito opravdu vtipnýma bonmotama, zábavný, koukavý, natočený s nadhledem, umně balancuje na hranici mezi laciností a dobrou komedií. První série lepší než druhá, které je už místy trochu vyčpělá.
Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Klasické francouzské drama Osudový kruh.
Hvězdné obsazení (Delon, Bourvil, Motand), lehce ve stylu Noir, esence francouzského krimi dramatu.
Obrázek

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Vlákna - britský film/komentovaný fiktivní dokument z roku 1984, který ukazuje, jak by mohla dopadnout studená válka, kdyby se dostatečně ohřála. Chladné, děsivé, naprosto ultimativní postapo, které nepotřebovalo CGI efekty ani doprovodnou hudbu. Ve své době byl snímek svou aktuálností tak moc znepokojivý, že byl prakticky hned po prvním odvysílání stažen z britských kin a následně i z televize.

Za mě velký doporučení nejen pro postapo fans.

https://www.csfd.cz/film/4700-vlakna/prehled/
Přílohy
threads-1984-movie-poster.jpg
Nadral reprosoustavy

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Za chvíli nám začnou dlouhé večery, tož jeden tip . . .
Kdo máte rádi Helen Mirren, tak jako já, nenechte si ujít film "DOKONALÁ LEŽ"
p-198028-full.jpg
Dokonalá lež se zpočátku tváří sice jako drama o zkušeném podvodníkovi a jeho nic netušící oběti, avšak v průběhu děje začíná člověku pomalu docházet, že všechno není až zase tak černobílé, jak by se na první pohled mohlo zdát, a že má divák tu čest s mrazivým thrillerem, kterému dominují herecké výkony Iana McKellena (známý jako Magneto z X-Mena) a Helen Mirren, kteří se svých rolí zhostili na výbornou (CSFD). S mojí squaw jsme se výtečně bavili.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Nestřílejte!

https://www.csfd.cz/film/635716-nestrilejte/komentare/

V letech 1982 - 85 řádil v Belgii gang zvaný Brabanští zabijáci, nebo taky Nijvel gang. Přepadávali hlavně velké supermarkety před zavíračkou kvůli neoznačeným penězům a byli to bestiální vrazi - zabili 28 lidí včetně žen a dětí, desítky vážně zranili.
Nikdy nebyli dopadeni a jejich identita je dodnes záhadou.
Nicméně vyšetřování bylo dlouho netransparentní, jakmile byly odhaleny nějaké stopy, vyšetřovatelé byli odvoláni, celý vagón dokumentů ve vlámštině byl předán frankojazyčnému týmu atd. Existovalo vysoké podezření, že jsou do věci zamíchaní vysoce postavení policisté, politici, soudci...
Film natočený podle knihy jedné z obětí, tehdy 11-ti letého Davida van de Steena, který utrpěl těžké zranění a který přišel o rodiče a sestru. Vyprávěný z pohledu jeho dědečka Alberta, který ho vychoval a který léta bojoval proti státnímu aparátu zametajícímu věc pod koberec.

Je opravdu neuvěřitelné, co se ve vyspělém státě jako Belgie tehdy dělo.
Smutné pokoukání a extrémně realistické ztvárnění jedné obrovské rodinné tragédie.
Jan Decleir v roli dědečka je absolutní - bez sebemenšího přehrávání vás provede bezedným peklem.
------------------------------------------------------------

Na AMC před pár dny šlo o rok starší akční zpracování stejných událostí z pohledu zabijáků pod jménem Víc než zákon
https://www.csfd.cz/film/526962-vic-nez ... komentare/
Musím na to dnes kouknout, neumím si představit, jak to tvůrci pojali (taktéž Belgičané).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Obřad
https://www.csfd.cz/film/274486-obrad/komentare/

Naprosto lahůdková žánrovka.
Tohle není žádný horor, kdo to očekává, bude zklamaný. Tohle je mysteriózní thriller (hlavně) pro křesťany.
Je o setkání katolického skeptika s katolickým exorcistou a co z toho pošlo.
Jestliže uvěříš v Boha, uvěříš také v Ďábla.

Od režiséra Hafstroma jsem už viděl špionážní noir Smrt v Šanghaji, a je to skvělý žánrový režisér.
Největším trumfem Obřadu je casting. Všichni herci jsou dokonale pro své role vybraní, Antony Hopkins je na vrcholu sil, roli si neskutečně užívá, celé dlouhé pasáže mluví v italštině. Ostatní také nadoraz.
Ano, Řím, kolébka naší civilizace, to je druhý trumf filmu. Není vidět příliš často, ale ve své upozaděnosti je přesto neustále přítomný, pro katolíky samozřejmě o to víc, zhruba o jeden Vatikán. :lol:
A pak Hafstromovo vypravěčské umění a smysl pro obrazovou rafinovanost --- scény s posedlou Martou Dastini jsou mazec!!!

Místo dalších řečí dodám víc obrázků než obvykle, bude to vidět.
No, včera jsem poprvé zkusil letošní mizernou úrodu (jedna rostlina), ale jinak dobrá kvalitka, půl roku jsem nehulil, tři prdy a Obřad mě sejmul ...... to pro pořádek. :) Byla to zkrátka jízda... 8-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

sekal

Příspěvek od sekal »

Případ Collini
https://www.csfd.cz/film/691476-pripad-collini

Další z řady filmů, v němž se Němci snaží vypořádat s vlastní minulostí. Snímek byl inspirován skutečným případem a je i určitou reflexí naší polistopadové justice.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

The Queen's Gambit
MV5BM2EwMmRhMmUtMzBmMS00ZDQ3LTg4OGEtNjlkODk3ZTMxMmJlXkEyXkFqcGdeQXVyMjM5ODk1NDU@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
Nemajíc nic v plánu občas brouzdám na Netflixu, co fajnového tam pro mě připravili ;) Netušil jsem, jak mě potěší. Sedmidílná "minisérie" s tak silnou hlavní ženskou postavou, až to bere dech. Úžasná Anya Taylor-Joy, kterou jsem až nepochopitelně hltal. Skvěle napsané, ještě lépe zahrané *klanimse*. Ve vedlejších rolí se tu potkáme s herci, které známe v dětských rolích, pamatujete malého, osiřelého bubeníka z Lásky nebeské? Thomas Brodie-Sangster. Nebo z Harryho Pottera Harry Melling *thumbs up*

Dal jsem to nadvakrát (zhltnul jsem tři cca hodinové díly na jeden zátah, druhý den čtyři, když je venku tak hnusně a prázdno).
Už se těším, až to s manželkou dám podruhé. Doporučuji i těm, kteří o šachách vědí jen to, co já - jak se jakou figurkou táhne.

Za mě 100% :)

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Kvítek karmínový a bílý(2011)
Velmi pěkné a předloze věrné zpracování slavného románu Michela Fabera !!! Romola Garai i Chris O´Dowd v hlavních rolích jsou naprosto skvělí.
Kdo knihu četl, určitě nebude zklamán a kdo ji nečetl tak nebude také . určitě doporučuji👍
https://www.csfd.cz/film/297642-kvitek- ... y/prehled/

sekal

Příspěvek od sekal »

Örök tél
https://www.csfd.cz/film/598254-orok-tel/komentare/

Další z filmů zabývajích se tématikou trestaneckých táborů v bývalém SSSR. Snímek by měl být volně inspirován skutečnými událostmi, nicméně na mě v určitých částech děje působí poněkud nevěrohodně. To je zřejmě nutno přičíst umělecké licenci a snad i cílení spíše na ženské publikum. Přesto lze film doporučit k zhlédnutí.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Temná tvář Brooklynu
https://www.csfd.cz/film/594102-temna-t ... komentare/
2019

Včera v premiéře na HBO.
O tomhle filmu Edward Norton snil léta, koupil autorská práva ke knize, sám napsal scénář a nakonec i sám režíroval.

Parádní old-schoolová retro kriminálka o korupci a opojení mocí, povedená variace na drsnou školu, naprosto úžasný casting.
Jen je třeba trochu dávat pozor, aby se člověk neztratil...
*thumbs up*

Odpovědět