Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od dadaft »

dyť jo. nemyslím si žes tady s tím vyrukoval jen tak. až bude příležitost podívám se na to rád...

ale sem tam bys něco z rukávu vytáhnout mohl - něco, co podle tebe stojí za to vidět. a je to CELÉ dobré.
*hura*
vždyť je tolik filmů, ve kterých je dobré jen něco...
jen poslední dobou jsem viděl půl tuctu takových.

dismal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dismal »

Tento novozélandský film má pokračování:
"Jak dopadají zoufalci?"
Zatím se měj.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no v tom filmu žádní "zoufalci" nebyli. někteří dopadli dost blbě. studení na prkně. značná část si nijak nepolepšila. několik kromě ztrát zapsalo i nějaké zisky. tím nemyslím zrovna peníze. ;)
dvě věci mně zbyly v paměti zcela jasně:
ač bylí černí jak boty, byli všichni celí, od hlavy po paty, potetovaní. a každá ta tetuáž byla originální a součástí živita (příběhem) toho každého.
a že jsem poprvé viděl očima komunity, která nemá nikoho nahoře. nikoho s vlivem nebo bohatého. nikoho takového známého. prostě čistě periferie. svobodná, ale svým způsobem odříznutá a izolovaná...

bylo to fakt dobré. jen nevím, jak se to jmenovalo.

ale jo. mohlo být to být ono. netuším ovšem, jestli jsem viděl to první nebo to druhé. jestli vůbec.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

HBO ze satelitu je OK. Mám to už pár let. Datový tok je dostatečný i na 42" LCD. Ovšem problém je čas. Už jsem to nezapnul ani nepamatuji. Filmové novinky jdou tuším jednou týdně. Ovšem poté je člověk bombardován neustále tím samým dokola jak kolovrátek. Aby si ten film našel každý v programové nabídce. Mě zajímají jiné programy. Ideální program pro manželku. Mám ověřeno. Člověk má klid a pohodu....

Jeden můj tip. Byl jsem donucen koupit Avatara na BlueRay. Takže jsem si to tedy pustil. Myslím si, že jde 2 a půl hodiny svého života trávit něčím mnohem lepším a užitečnějším. Ale jde to překousnout. Obrazová kvalita je ale opravdu špičková. To musím uznat. Zvuk už snad netřeba popisovat. Už jen ty 3D brýle chybí....

Obrázek

Odar

Příspěvek od Odar »

Avatar bol z BluRay pastva pre oci (mam 40" LCD). Ale 2. X to asi pozerat nebudem. Ma to spad, 2 a pol hodiny ubehlo ako voda, vizual uchvatny. Cakam na Avatar 2 *sunglases*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dismal
vypadá to, že máš přehled. je ještě jeden film, u kterého si vůbec nepamatuju detaily: je australský. mladý bílý týpek z předměstí, z klasicky rozvrácené a nefunkční rodiny, je členem bandy skinheadů. je to jeho všechno. oni jsou tam na rozdíl od těch našich proti "žlutým". jenže se zamiluje do asiatky a chce z gangu vystoupit. ale tohle jediné se neodpouští. takže utečou...
a začíná stíhací jízda přes celou Austrálii...

nevíš, co to je?

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

dadaft píše:dismal
vypadá to, že máš přehled. je ještě jeden film, u kterého si vůbec nepamatuju detaily: je australský. mladý bílý týpek z předměstí, z klasicky rozvrácené a nefunkční rodiny, je členem bandy skinheadů. je to jeho všechno. oni jsou tam na rozdíl od těch našich proti "žlutým". jenže se zamiluje do asiatky a chce z gangu vystoupit. ale tohle jediné se neodpouští. takže utečou...
a začíná stíhací jízda přes celou Austrálii...

nevíš, co to je?
je to toto?

http://www.csfd.cz/film/11700-romper-stomper/

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

joo. bingo. díky.
tenhle syrový film chci určitě vidět ještě jednou...
docela mě překvapuje, že tam hraje Russell Crowe. to si nevybavuju...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

nemáš zač ;)

jo film je fakt drsnej, z těch skinů jde fakt hrůza, je to dobře zahrané *thumbs up* Je to už deset let co jsem film viděl, ale furt si ho vcelku dobře vybavuju...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Odar píše:Avatar bol z BluRay pastva pre oci (mam 40" LCD). Ale 2. X to asi pozerat nebudem. Ma to spad, 2 a pol hodiny ubehlo ako voda, vizual uchvatny. Cakam na Avatar 2 *sunglases*
A jéjej. To bude mít dvojku? Zase prachy vyhozené do koše. To jsi mě neměl říkat. Zkažený víkend. :lol:

Odar

Příspěvek od Odar »

vintage --> Klobuk dolu pred tebou. Dovolim si tvrdit, ze cosi napozerane mam a filmom sa venujem uz par rokov, ale tvoj prehlad je az udivujuci. *palec*

pasul --> Neviem, ci mame plakat *fnuk* , alebo sa tesit *hura* , ale skoncilo to tak, ze podla mna dvojka bude. Navyse, pokial to sype, treba tocit :lol: Je to jednoducho popcornova sleha s neskutocnym vizualom. Nic viac a nic menej. Mne sa to pacilo, ale viackrat sa k tomu urcite nevratim.

Mimochodom, mne sa v poslednej dobe pacilo toto
http://www.csfd.cz/film/243243-at-vejde-ten-pravy/

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

když už jsme u těch protinožců... dám tip a jedno skvélý novozálandský béčko Quiet Earth

Obrázek

http://www.csfd.cz/film/29561-quiet-earth-the/

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi...

Velmi působivý film, od začátku do konce mi mrazilo v zádech... mám rád postapokaliptické témata. Pocity jaký se mnou cloumaly na konci Planety opic, jsem tu měl během celého filmu. Film pro fajnšmekry *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Božská mrcha II, díl č.5

"kriminalisté" obnovují starší vyšetřování - získají spojitost mezi bankovní loupeží a vraždou, které v době těchto činů nebylo zřejmé a tudíž jedno i druhé zůstalo neobjasněno...

v druhé linii sledujeme jak je bratr jednoho z vyšetřovatelů, který je voják, zajat na misi v Iráku. nejdříve nejsou k dispozici žádné informace, takže detektiv propadá panice a pokus o týmovou práci na případu v jeho podání končí smutným výbuchem bezmocného vzteku, který maskuje nezvladatelnou tíhu nejistoty. později vychází najevo, že jeho bratr žije a je jen zraněný, takže se vyšetřovatel vrací do práce plný optimismu. případ je vyřešen. v průběhu decentní oslavy úspěchu večer v baru ovšem přichází zpráva, že převoz do bezpečí německých nemocnic borec nezvládl...

kriminální seriál ve stylu Nemocnice na kraji města. ovšem včerejší díl (můj první) díky míře patosu, kterému američané pravidelně podléhají v souvislosti s Irákem, hrdiny atd. a který je pro nás pravda trošku směšný, dal výborně nahlédnout do filmařského řemesla. do toho, jakým způsobem a jakými prostředky ztvárnit různou míru osobních "pocitů" postav v kombinaci s potřebami obecnějšího sdělení. tohle by mohla být seminární práce v prvním ročníku filmové fakulty. třeba závěrečná scéna s rakvemi, vlajkami, nájezdy kamery, barevností, prostorovou kompozicí a nádhernou rockovou baladou v podkresu byla prostě působivá a z technicistního hlediska jako z partesu...

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

"Čtvrtý druh"-napínavý,svým způsobem děsivý,pro někoho neuvěřitelný,vyvolávající možná spoustu otázek.

http://www.csfd.cz/film/250043-ctvrty-druh/?text=146440

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Jako štvaná zvěř
neboli Fair Game (1995)
http://www.imdb.com/title/tt0113010/
Režie: Andrew Sipes
Hrají: William Baldwin, Cindy Crawford, Steven Berkoff, Christopher McDonald, Miguel Sandoval, Salma Hayek, John Bedford Lloyd, Olek Krupa, Antoni Corone, Dan Hedaya, Jenette Goldstein, Johann Carlo, Frank Medrano

pokud máte rádi drsné akční komedie a neviděli jste, vřele doporučuji. má to švih, akci, Salmu Hayek v boží malé roličce, skvělý zvuk a spoustu dalších věcí.

takříkajíc prvotřídní b-čko z devadesátých let.

a Cindy Crawford.
*jupi*
už první setkání v kanceláři na policejní stanici člověku otevře oči: bude na co koukat...

o co jde naprosto přesně zhodnotil Enšpígl:
http://www.csfd.cz/film/10528-jako-stva ... k=-1&limr=
:lol:

Odpovědět