Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od noaid »

Odar píše:Ano, Inception sa odohrava v 2 (alebo 3 :mrgreen: ) rovinach naraz. Treba zapnut mozgove zavity *hura* *thumbs up*
Ve čtyřech ;) . "realita" + 3 úrovně snu, nebo 4 úrovně snu, jak se to vezme. Shodou okolností jsem si to dal zrovna včera ve full hd s dts hd zvukem v multikanále. Ale zas tak náročné na pochopení, jak se všude píše, mi to nepřipadlo.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak včera "historická" Madam Bette http://www.csfd.cz/film/17496-madam-bette/

není to špatný film. minimálně si člověk uvědomí, v čem je síla Miloše Formana. na takové grády a takové finále jako třeba jeho komplementární Goyovy přízraky se nezmůže, ale není to špatný film.
kupodivu Balzac je z toho stále cítit - protože anglická Cousin Bette, distributorem překřťěná na Madam Bette (?), není nic jiného než Sestřenice Běta, neboli La cousine Bete, že ano. kdybych dostal nabídku na cestu do minulosti, vybral bych si Paříž po pádu Napoleona. do doby, kdy slovy jednoho z hrdinů "císařství umírá". a nejen císařství, celá jedna epocha. feudálové mají ořezané dědičné daně a samotné výnosy z pronájmu půdy už se nemůžou rovnat ziskům z obchodu a průmyslu. i ta hvězda z velkého kabaretu má vyšší příjmy než aristokrat, co kdysi vydělal na válce...
bývalá "kultura plebsu" jako šantán nebo karikatura se pomalu a jistě začínají stávat součástí kultury obecně...

jiným pólem tohohle může být třeba i Menzelův Konec starých časů.

p.s. víte odkud se vzalo něco z Dr. House? :arrow:
Obrázek

Odar

Příspěvek od Odar »

noaid --> Jasne, ze to narocne na pochopenie nebolo. Ale pre ludi, co pozeravaju Super Star a Farmar Hlada Zenu je to nadludske usilie a po piatich minutach vypinaju a konstatuju, ze je to blbost :lol:

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Walk the Line

Životopisný film o zpěvákovi jménem Johnny Cash.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

když už jsme u těch seriálů: nedávno první díl Sběratelů kostí.
ten seriál je nekoukatelná CSI příšernost, ale první díl "Pilot" je nefalšovaná pop-artová jízda. plný počet *.
*thumbs up*

Odar

Příspěvek od Odar »

Obrázek

Mne sa velmi pacil Ink http://www.csfd.cz/film/254870-ink/

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak jsem kouknul na ohlasy na CSFD a tohle se na sto pro bue líbit i mě...

Odar

Příspěvek od Odar »

Ked sa k tomu dostanes, urcite napis, ako sa ti to pacilo. Zaujima ma to. U mna po dlhej dobe film, ktory mi "vyrazil" poistky. Viac prezradzat nebudem.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já to uvidím, až to bude dávat nějaký filmový kanál, co mám. :P
dlouho jsem filmy nesledoval, tak teď beru jak to přichází. navíc já si najdu něco dobrého téměř u čehokoliv, takže jsem vlastně šťastný člověk. ;)
třeba včera Okamžik zlomu. vcelku úplná blbost. A.hOPKINS hraje "svého" klasického psychopata - ale Mlčení jehňátek je jen jedno.
ale já mám už od puberty, kdy jsem miloval Chandlerovy detektivní romány, úchylku na domy v L.A. stojící na svazích kaňonů nad městem. většina Chandlerových románů se odehrává právě tam. jsou to nádherné stavby, komfortní, promakané - mám v počítači velkou složku obrázků. no a v tom filmu byl jeden z nich. v japonském stylu, skvostná zahrada, úchvatný interiér...
*sunglases*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Líbat Jessicu Steinovou
Hrají: Jennifer Westfeldt, Tovah Feldshuh, Heather Juergensen, Jackie Hoffman, Scott Cohen a další

už jsem asi definitivně vyměkl. ano, Philip Roth to není, je to romantická komedie. ale láska k Manhattanu a vztah k newyorkské židovské komunitě tam je. ;)
všechno v tom filmu je Manhattan. hudba od jazzu přes soul ke klezmeru. laskavý humor.
prostě se mi to líbilo...
8-)

Odar

Příspěvek od Odar »

Odporucam vo FULL HD BBC Life
http://www.csfd.cz/film/269003-zivot/?text=153130
http://trakt.tv/show/life-2009/season/1

Zatial som pozrel 7 dielov. Stoji to za to ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Obrázek
http://www.csfd.cz/film/163211-napola-hitlerova-elita/ Výborný film. Doporučuji..*thumbs up*

P.S. Zajímalo by mě, zda výcvik budoucích kádrů SS probíhal skutečně tak tvrdě, jak je zobrazeno ve filmu...

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

sekal píše:P.S. Zajímalo by mě, zda výcvik budoucích kádrů SS probíhal skutečně tak tvrdě, jak je zobrazeno ve filmu...
určite nie, lebo keď tých mladších verbovali tak už nebol čas na taký výcvik

sekal

Příspěvek od sekal »

Obrázek
http://www.csfd.cz/film/8826-jen-o-rodi ... zitostech/
Výborný film o polit. procesech z 50. let, kdy soudruzi po likvidaci "vnějšího nepřítele" začali hledat a likvidovat "rozkladné elementy" ve vlastních řadách.. Snímek je velmi dobře obsazen a tomu adekvátní jsou i herecké výkony. Snad jen režisér mohl ještě více přitlačit na pilu a film mohl mít i o něco delší stopáž, příp. být rozdělen na dva díly.. Doporučuji...*thumbs up*

Odpovědět