Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od dadaft »

včera na Z1 Nepokoje v Los Angeles - americký dokument z cyklu dokumentů Závěrečná zpráva (další díly např. proces s OJ Simpsonem nebo Aféra Watergate - ale ty jsem neviděl).

jmenovaný díl byl *thumbs up* a do momentální atmosféry fóra se docela hodí: je o nepokojích a jejich řešení mezi afroamerickou a korejskou komunitou na jaře roku 1992 v megapolis jménem L.A.
- a bylo to tam tehdy vážně drsné: těžce zranění, přes 2 tis. vyrabovaných podniků, 863 domů lehlo popelem, škody cca 400 mil. dolarů...

jó jo - když se věci nepodchytí včas, je zaděláno na problém...

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Dnes ve 22:05 na ČT2: Červený trpaslík - Zpátky na zemi

Pro fanoušky tohoto kultovního seriálu věc, kterou nesmí propásnout. Moc se těším.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
Zapomenutý ostrov, Nim's Island
http://www.csfd.cz/film/235378-zapomenuty-ostrov/
já vím, já vím, je to rodinný film s dětským hrdinou atd.
žádné umění
ale moc se mi to líbilo. skvělá režie, třeba přechody mezi vzdálenými prostředími byly plné hravosti, co bylo jednou přes půl planety, to bylo podruhé přes zeď atp.
plno vychytávek,
ale co mě dostalo, byl ten dům. jsem městský člověk, bydlím v těsné blízkosti jiných lidí a nebudu měnit. ale ten dům měl něco do sebe. natáčelo se to v Queenslandu v Austrálii. lidi tam rádi bydlí a bydleli ve srubech. ovšem sruby už se vyvinuly z dřevěných obydlí v lese v takové hi-tech stavby, jako v tomhle filmu. jeho interiéry jsou nádherné a zakomponování do krajiny je prostě špica. lesní dům se vším všudy. kdybych chtěl mít chatu, tak něco takového... - vsadil bych se, že architekt bude mít u protinožců úspěch.
dobrý zvuk.
pokud jde o dabing, protože noaid mě trošku naočkoval a já to teď sleduju víc (někdy dokonce víc než by mi bylo milé ;) , ale z toho se dostanu...), tak opravdu třeba "hlas z lesa" zní ve skutečnosti jinak než s použitím pár strojků předvedli dabingoví zvukaři. ale na jejich obranu bych řekl, že na to neměli půl roku a jako celek to bylo slušné. výroba musí odsejpat.
abych se do toho nezamotal: podle mě povedený film.

p.s. agorafobní neurotička v podání Jodie Foster je okouzlující:
" ... zabije ... mě ... SVĚTLUŠKA!!!"
*2thumbsup*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to je nějaká nová móda na internetu, že si obrázek můžeš prohlédnout, ale když na něj dáš odkaz nebo jeho zobrazení aktualizuješ, tak tě server vyprovodí chybovou hláškou?

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Ani moda ani novinka, proti bandwidth stealingu se bojuje od pocatku www. Kdyz uz kradu obrazek, tak ho aspon reuploadnu, hotlinking je dvojnasobna prasarna.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

nikomu nic nekradu. dělám tady zdarma reklamu filmařům. ale asi jsem měl požít obrázek z jejich ofic. stránek...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

další z filmů, který se asi nedá obecně doporučit, ale který jsem viděl před dvěma dny na Barrandově a pořád se k němu v duchu vracím:

The Chumscrubber - u nás pod názvem lehce zavádějícím názvem Generace X
http://www.csfd.cz/film/181014-generace ... k=-1&limr=

zařazuje se do škatulky "teenage comedy", ale není to úplně pravda. sešla se v něm spousta vynikajících herců a to mnohé napovídá... - pro mě rozhodně lepší než opěvovaná Americká krása.

a možná je to i tím, co se stalo u nás. možná jste četli o tom magorovi, co v Ostravě pobodal 3 děti. bylo to na prolízačkách vedle našeho baráku. zjistil jsem to až o tři dny později...
i o tomhle je ten film...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Pokud se ti Dadafte líbí Serenity, vřele doporučuju seriál Firefly, jehož je film zakončením a je v mnohém lepší než ten film :)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Právě teď Kubrickův Eyes Wide Shut na Nova Cinema.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

samoT píše:Dnes ve 22:05 na ČT2: Červený trpaslík - Zpátky na zemi

Pro fanoušky tohoto kultovního seriálu věc, kterou nesmí propásnout. Moc se těším.
po shlednuti druhe casti doporucuju vsem fanouskum at se na to radsi nekoukaji ...

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Pokud jsme u těch sci-fi seriálů, "Farscape" znáte? Nicméně, moje numero uno je stále "BattleStar Galactica".

http://www.csfd.cz/film/150805-farscape/

http://www.csfd.cz/film/194413-battlestar-galactica/

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

bh69 píše:

po shlednuti druhe casti doporucuju vsem fanouskum at se na to radsi nekoukaji ...
Jasně, není to jako staré série, ale mě to neurazilo.

Battlestar Galacticu taky doporučuji. Výborný sfi-fi seriál.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

samoT píše:Jasně, není to jako staré série, ale mě to neurazilo.
já to teda nestíhal, ale i na ČSFD je spousta reakcí, že po prvním díle rozpaky a trochu zklamání, ale nakonec (po všech třech dílech) celkový dojem *thumbs up*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

bh69 píše:

Z druhé jsem viděl posledních pár minut a bylo tam alespoň trochu vtipu, proti prvnímu dílu. Např. ten Smart v podobě jejich vesmírného modulu. Ale je to nějaký slabý.

Nedávno jsem objevil způsob, jak se dostat k pár filmům, co jsem chtěl. Zatím nemám tohle http://www.fdb.cz/film/33610-samsara-the-samsara.html , ale pokud budete mít někdo možnost se na Samsaru podívat, neváhejte. Krásná kamera z prostředí himaláje, pěkné ženy ale hlavně hluboké téma rozporu duchovní a světské cesty. Dilema, které filmaři neřeší a obě cesty zůstanou otevřené.

Odpovědět