Nový Sony formát Blue-spec a HQCD

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový Sony formát Blue-spec a HQCD

Příspěvek od pasul »

Zappa - Nikdy jsem se neposmíval nikomu za jeho aparát. Akorát mě vytáčely závěry jako "SACD je na hovno. CD stačí. (Zkoušeno na Sony za 11000Kč!)BVaudio integráč za 15000Kč. Reference bez rozdílu ceny!". Na tohle vše jsem se ozval. Ovšem nemá to cenu. Vím svoje a to mi již stačí. Ať si každý mlátí do klávesnice tu svou pravdu hlava nehlava.

Tvůj příspěvek myslím nešel pochopit jinak než jako posměch. Ale jsem rád, že to bereš bez problémů. A ještě něco. Naim znám a to celkem dobře. Ale o své zkušenosti z různých systémů co jsem slyšel už se taky nepodělím. Ono k čemu by to taky jiným bylo.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Myslím, že nadešel čas se zeptat na první zkušenosti s formátem Blue-spec (Sony-Japan).
V jiném vlákně o tom píše Zappadaddy a Pasul, který si už v tomto formátu taky něco objednal. Myslel jsem, že bude vhodné založit samostatné vlákno, ale našel jsem toto.
Tak sem písněte kdo má nějakou zkušenost, myslím, že to bude zajímat více lidí.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

jirie píše:Blu-spec CD format boasts a new approach to the faithful reproduction of music by utilizing the leading edge blue laser diode technologies optimized for the manufacturing of Blu-ray. (...) Furthermore, polycarbonate plastic optimized for Blu-ray is used (...)
Jasně je napsáno, že Blue-spec je jenom logická snaha používat nové výrobní stroje i pro výrobu CD. Samozřejmě že marketingoví kouzelníci to využijí k tvrzení, že CD tím pádem budou lepší. A možná i dohlédnou, aby se zpočátku remasterovalo kvalitněji...

Jestliže HQCD je něco úplně jiného než Blue-spec a sice to, co píše noaid, tak je to změna výchozích surovin, jejímž motivem samozřejmě není lepší zvuk zastaralého formátu CD ani náhodou.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Tak jsem si objednal HQCd King Crimson a Blue/spec cd England.Tak jsem zvedavy na vysledek.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Říkal jsem si, že již nebudu nikde psát o tipech a poslechu, ale jedna vyjímka. Zrovna tady mám sbírku toho nejlepešího od King Crimson v HQCD na stole. Kvalita zvuku je špičková. Nemám buhužel s čím porovnávat. Jiné verze nemám. Podrobnější poslech až doma na aparátu prozradí více. Ovšem již teď můžu říct, že je to výborné. Doobjednal jsem si všechny ostatní alba samozřejmě. Stojí to za to. *thumbs up*

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Pasul. *2thumbsup* King Crimson vlastnim v prvnim vydani japan mini lp gold cd tak jsem zvedavy jake bude srovnani s timto HQCD.

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Vlastním také první album od King Crimson ve HQCD a kvalita je skutečně výborná,když vezmu v potaz jak staré je toto album.Myslím,že kvalita záznamu bude srovnatelná s SHM-CD.I když to samozřejmě nemůže nikdo z nás porovnat,protože to v SHM-CD verzi zatím nevyšlo.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Takže už někdo slyšel blu-spec ?
Obrázek

Už se to objevilo na Audiu 3.Cena 920 Kč. :(

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Už jsem na to Audio3 opravdu alergický a radši to sem ani nepište. Normální cena je 456 Kč. Takže s pravidelným odběrem CD co beru, to sem dostanu za 500Kč bez problémů. Ovšem jeden problém tam je. Toto CD je již vyprodáno.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Dovoluji si tvrdit,že HQCD je skvělýjestli ne lepší než SHM!Dnes jsem obdržel sadu japonských cd,mezi nimi i King Crimson HQCD a zvukově to je o dost dál než ostatní vydání KC.Opravdu bomba. *thumbs up*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Technická: původní master pásy King Crimson má v ruce jen Fripp, a ten je z ruk už nedává. Jakékoliv nové verze jsou proto jen úpravy z klonů, ne original masterů...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Ano u remasterů v roce 2004 byl právě Robert Fripp a v roce 2009 znovu Robert Fripp a Steve Wilson.A právě tento nový master byl použit na HQCD!!!Informace na CDJapan říká o vydání 5 diskového setu, kde bude obsaženo 5 různých verzí vydání tohoto alba : Commemoration box release from King Crimson. CDs, DVDs, and the cardboard sleeves are made in Japan (only the Japan edition features these specs). Comes with 30cm LP size box, booklet, poster, badge (No Japan-made). CD-1: Japan edition first press disc, cardboard sleeve with rock age obi. (2009 mater by Steven Wilson & Robert Fripp + additional five tracks) CD-2: UK second label features cardboard sleeve. (2004 master + bonus material) CD-3: UK first press features cardboard sleeve (analog audio source from original PINK "i" label. CD-4: Canada edition features cardboard sleeve with title sticker. (subject to change) (Live materials: Hyde Park Concert and Fillmore East Concert. Revised. Remaster.) CD-5: US promotion edition features cardboard sleeve. (analog audio source from mono mix LP for US radio station.) DVD audio: 5.1ch surround + stereo mix = 24bit/48Khz (5.1ch surrond mix by Steven Wilson & Robert Fripp) *Unless otherwise indicated, DVDs are region-2 encoded (Japan, Europe, and Middle East), and carry no subtitles.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Na CD Japan o té edici HQCD z jara letošního roku (18.03.2009) ale není zmínka o tom ,kdo to remasteroval.Opravdu je tam takový kvalitativní rozdíl , nebo je to tím ,že jsi to slyšel už na své famozní soustavě? Srovnával jsi to s Gold edicí ( Pony Canyon) nebo HDCD (22.02.2006 IECP)? Luxusní box ,o kterém píšeš má ale teprve vyjít ( 28.10.2009). Jsou tam u něj skutečně pozoruhodné informace. Docela mě to nutí zahrávat si s myšlenkou pořídit si je v té poslední vydané podobě.
Mám na cestě T.D.- Optical race,ale tohle album konkrétně si nemyslím,že by bylo to nejlepší pro ověření kvality provedení HQCD paušálně.Musím to slyšet a porovnat stejná alba K.C.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Původní master je z logiky věci jen jeden, pokud je u nového remasteringu znovu Fripp, mělo by to být znovu dobré...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jirie,srovnával jsem to s Pony edicí a musím bohužel konstatovat ,že HQCD je opravdu lepší.To Pony vydání nemá chybu v provedení a kvalitě obalu,ale zvuk, i když je velmi dobrý, nedosahuje kvality HQCD.

Odpovědět