Tinitus auris - ušní šelest
Re: Tinitus auris - ušní šelest
Tinitus auris teda netrpím ale někdy slyším jakéhosi našeptávače který mně napovídá co a jak dělat, moje učená ségra tomu říká schíza tuž nevím či jít k cvokaři nebo počkat, možná onen hlas mi napoví. Prozatím si pustím Saxon - Crusader tak na 2 x 50 W a bude na chvíli ticho.
Psychiatra se kvuli tomu „naseptavaci“ neboj. Pozorne te vyslechne a potom ti urcite rekne, ze jste OBA zravi a v poradku….. 
S tinnitem se zkrátka člověk musí buď naučit žít a ještě lépe to vzít za své jako součást vlastního já. Před osmi lety jsem byl hospitalizován se silným "atakem" tinnitusu (bez nějaké příčiny jako je petarda, nebo jakýkoli jiný typ hluku). Prošel jsem hyperbarickou terapií v MNO Fifejdy (tím zdravím pana doktora Hájka) a došlo k výraznému potlačení, že už jsem mohl konečně i v klidu usnout. Dodnes (klepu na dřevo) je to v mezích snesitelných, ale čas od času se dostaví silný pískot, že neslyším okolí.
Docela rád věřím své hypotéze, že co jsem vyšel z nemocnice po 25 dnech a přestal: kouřit, pít velmi často tvrdý, jíst nezdravou stravu, podceňovat různá nachlazení a předcházet jim a začal: sportovat, dodržovat spánkový režim, nepouštět hudbu stále na plné pecky a více chodit než jezdit MHD, tak je stav tinnitu uspokojivý.
V MNO se nezjistila žádná konkrétní příčina po řadě důkladných vyšetřeních. Tlak, nervy, mozek, uši, rentgeny a další všelijaké testy byly normě.
Když to příjde před spaním v domě kde všichni už spí a vše ztichlo, tak hodně pomůže puštění nějakého klidného CD v tiché hlasitosti, ať se lépe usíná - v hluboké noci už je to zpravidla pryč.
Docela rád věřím své hypotéze, že co jsem vyšel z nemocnice po 25 dnech a přestal: kouřit, pít velmi často tvrdý, jíst nezdravou stravu, podceňovat různá nachlazení a předcházet jim a začal: sportovat, dodržovat spánkový režim, nepouštět hudbu stále na plné pecky a více chodit než jezdit MHD, tak je stav tinnitu uspokojivý.
V MNO se nezjistila žádná konkrétní příčina po řadě důkladných vyšetřeních. Tlak, nervy, mozek, uši, rentgeny a další všelijaké testy byly normě.
Když to příjde před spaním v domě kde všichni už spí a vše ztichlo, tak hodně pomůže puštění nějakého klidného CD v tiché hlasitosti, ať se lépe usíná - v hluboké noci už je to zpravidla pryč.