Tinitus auris - ušní šelest
Tinitus auris - ušní šelest
Určitě nejsem v populaci Hi-Fistů v zemích českých a slovenských, koho trápí Tinitus auris, neboli ušní šelest. Nestydím se přiznat, že patřím mezi těch 10 - 20 % postižených, jsou i horší choroby. Přes den jej nevnímám, nebo vyjímečně, ale večer když si pustím něco pěkného (jako například nyní Chris Reu), tak si to najednou uvědomím.
Ještě štístko, že jej mám postavený velmi vysoko a šumově,na obě uši stejně a konstantně. Na netu jsem se dočetl i o hrůzách typu rámus rychlíku, hřmot, jenom jedno ucho, intenzita k zbláznění a podobně.
Tak jak na tom jste ? A jak se léčíte ?
PS: Když jsem poprvé řekl mé lékařce, že mi hučí v uších, tak mne usadila: Možná že vám někde hučí, ale v uších to nebude, tam maximálně šumí...
Ještě štístko, že jej mám postavený velmi vysoko a šumově,na obě uši stejně a konstantně. Na netu jsem se dočetl i o hrůzách typu rámus rychlíku, hřmot, jenom jedno ucho, intenzita k zbláznění a podobně.
Tak jak na tom jste ? A jak se léčíte ?
PS: Když jsem poprvé řekl mé lékařce, že mi hučí v uších, tak mne usadila: Možná že vám někde hučí, ale v uších to nebude, tam maximálně šumí...
Re: Tinitus auris - ušní šelest
Tak to nejsi opravdu sám, svěřím se i já. V obou uších, už cca dva roky, slyším spíše hvizd, pískot okolo 5KHz, možná ještě výš. Kmitočtově stálý, na obě uši stejně intenzívní tón. Myslím ale, že to není ani ušima, ale někde v hlavě .. je tady na tom někdo podobně? Naštěstí se mi při poslechu daří to nějak v hlavě zpětně odfiltrovat ..
No tohle nemám, ale je dobrý číst, že jste hifi ani tak nemuseli pověsit na hřebík. Někdy uvažuju, že člověk do hifi dá spoustu času a peněz a pak stačí, aby vedle něj nějakej kretén odpálil dělobuch a jde to do háje. U takových úrazů hlukem je podle ušařů vhodné k nim zajít, prý když je to rychle, tak dokážou následky zmenšit. A propos tinitus, v TV jsem jednou slyšel, že jím trpí nějaký známý český zpěvák nebo hudebník, ale už si nevzpomínám kdo.
Také ho má Bono Vox frontman od U2. on to má prý ale tak že v noci se mu hodně špatně spí neustálé jemné pískání v uších alespon tak to někde psal už nevím kde.
To je problém a když si vezmu svoje spolubojovníky které vidím pořád na diskotéce s trance nebo technem a aparaturaturami v řádech kW.... Tak si říkám že ten jejich sluch musí dostat řádně zabrat a proto mě asi pár koncertů nemůže nějak ohrozit pokud je to v rozumné mezi,nebo hlasitější domácí poslech
nebo se snad mýlím?
Zdraví Michal
To je problém a když si vezmu svoje spolubojovníky které vidím pořád na diskotéce s trance nebo technem a aparaturaturami v řádech kW.... Tak si říkám že ten jejich sluch musí dostat řádně zabrat a proto mě asi pár koncertů nemůže nějak ohrozit pokud je to v rozumné mezi,nebo hlasitější domácí poslech
nebo se snad mýlím?
Zdraví Michal
To Mike: Průser je, že to s koncertní hlasitostí nemá co do činění. To není ztráta citlivosti ucha (hluchota), to je to, co dodnes lékaři nevědí... U mne je to pravděpodobně krční páteř, u jiného vysoký krevní tlak, atd. Mne to potkalo před 1/2 rokem, snáším to dobře, jsem konečně IN, každý to nemá. Ještě štěstí, že je to vysoko, v obou ušiskách a stejně hlasité...
Znám kováře z Třineckých železáren v invalidním důchodu, který slyší tak silný pískot, že nesnáší absolutní ticho. Stále si pouští rádio střední hlasitostí, které mu vadu maskuje. Jeho kolegové z branže mají i tak vážné profesní onemocnění, že je jediným řešením, sluchové nervy odříznout. Nejde to vydržet a párkrát se stalo, že to i nevydrželi...
-
hi-fi calvus
- Kontaktovat uživatele:
Taky se občas potýkám s nepříjemným šelestem v uších, u mně je to ale zatím naštěstí krátkodobé a vyvolá to pokaždé konkrétní zvuk, takže ihned zakročím jak jen to jde aby to přestalo.
Co nejvíc nesnáším je klempířská dílna, kde občas musím nějakou dobu pobýt, ale už jsem vyzrál i nad ní, ihned si strčím do uší polyuretanové špunty, které jsem jednou objevil u fryčky, kterou jsme v práci kupovali a tak jsem je raději ihned odcizil
Teď je nosím denně u sebe.
Nejhorší je, když začnou klempíři valit do plechu nějakým plastovým kladivem do železné kolejnice,(výroba svodů) to hned sahám po pur špuntech aby byl pokoj.
Vždycky se divím, že jim to nevadí, to u toho ještě poslouchají nahlas to uchrchlané rádio co je na dílně. MARAS. Takový poslech bych vám přál zažít, aby jste si příště nestěžovali na brum zářivky nebo hukot ventilátoru zdroje v pc apd.(Teda ti z vás, jenž sedíte na zadku v kanclu na netu a říkáte tomu práce)
Co nejvíc nesnáším je klempířská dílna, kde občas musím nějakou dobu pobýt, ale už jsem vyzrál i nad ní, ihned si strčím do uší polyuretanové špunty, které jsem jednou objevil u fryčky, kterou jsme v práci kupovali a tak jsem je raději ihned odcizil
Nejhorší je, když začnou klempíři valit do plechu nějakým plastovým kladivem do železné kolejnice,(výroba svodů) to hned sahám po pur špuntech aby byl pokoj.
Vždycky se divím, že jim to nevadí, to u toho ještě poslouchají nahlas to uchrchlané rádio co je na dílně. MARAS. Takový poslech bych vám přál zažít, aby jste si příště nestěžovali na brum zářivky nebo hukot ventilátoru zdroje v pc apd.(Teda ti z vás, jenž sedíte na zadku v kanclu na netu a říkáte tomu práce)
No, tak. Tu práci jim někdo musí připravit, takže někdo musí sedět na zadku v kanclu a říká tomu práce...hi-fi calvus píše:Takový poslech bych vám přál zažít, aby jste si příště nestěžovali na brum zářivky nebo hukot ventilátoru zdroje v pc apd.(Teda ti z vás, jenž sedíte na zadku v kanclu na netu a říkáte tomu práce)
cez týždeň som na chalupe a moje pozemky (na samote) susedia s vojenským priestorom Lešť. Ako už mnohokrát aj teraz som zašiel až do Lešte na huby a tie voly začali strielať. Bolo to daleko, pretože palebné postavenia majú cca 30-40km na druhej strane a ja som až za ochrannou zónou, ale miestami to boli také pecky, že sa triasla podomňou zem. Viete čo ma napadlo? Že ak to rachne moc blízko, poškodí mi to sluch a môžem hifi zabaliť. To by ma piclo, keď som 10r. hladal a šetril a po 3 rokoch počúvania piskot v ušiach. Vám ostatným prajem, aby Vás ten hifistický handicap príliš neobmedzoval.
Neboj chlape .. i když někdy to pískání je docela znát .. ale zrovna teď mi v uších nic nepiští .. Nakonec vidím, že nejsem sám, kdo se s takovým problémem potýká .. a nepomůže ani přívod ze zlata i z elektrárny 
Také řeším podobný problém. Už skoro jeden rok používám AURECON. Je to ušní sprej. Roztok z Mrtvého moře s extraktem z Aloe vera. Dá se koupit v každé lékarně. Je to přípravek na odstraňování ušního mazu, který v případě když se v uchu moc nahromadí, může způsobovat i hučení v uších. Mě osobně pomohl, pískání není tak intenzivní, cítím se lépe a mám větší radost z poslechu.
DOTAZNÍK pro jedince s ušními šelesty
Dobrý den,
chtěla bych poprosit jedince s ušními šelesty o vyplnění následujícího dotazníku, který je anonymní a bude sloužit výhradně jako podklad k mé závěrečné práci.
http://www.survio.com/survey/d/F3U7B3Z6G0T4T1N4A
Mockrát Vám děkuji za spolupráci.
chtěla bych poprosit jedince s ušními šelesty o vyplnění následujícího dotazníku, který je anonymní a bude sloužit výhradně jako podklad k mé závěrečné práci.
http://www.survio.com/survey/d/F3U7B3Z6G0T4T1N4A
Mockrát Vám děkuji za spolupráci.
Mám, když slyším od mé ženy potřebuji,kdy to uděláš a miluješ mě

Take mam sum v usich.Ale vetsinou vecer.Myslel jsem si,ze je to tim,ze je ticho,proto ho vnimam a slysim.Tak jsem to trochu sledoval.Myslim si,ze to je i unavou a stresem.Rano,treba kolem 5 hod. mam doma ticho a klid.Jsem odpocaty a nic neslysim.Pritom jsem vecer ulehal s sumem.A mozna to mam i vyssim tlakem.Navic toho hluku co nasajeme za bezny den...skoda mluvit.