Úroveň CS konstruktérů hifi a kvalita jejich výrobků

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Re: Úroveň CS konstruktérů hifi a kvalita jejich výrobků

Příspěvek od JFI »

boxer píše:To by mne až tak netrápilo.Ale vzhledem k již nejen zde vyřčenému,mi není jasné,jak tak zkreslující vaginální červeň může být u jednoho z nejznámějších světových hifiperiodik takto chválena.

Že oni to tady nečtou.Dělaj chybu.

Nás ale pozlaceným a vaginálním kabátkem neoslní.My víme svý a když nebudeme,víme jaká metoda to jistí.
Ve tvém případě jde zjevně o otázku víry. Věříš víc kecům v magazínu než informacím od lidí se zkušenostmi z oboru. Navíc zadarmo dostáváš i lehce stravitelné vysvětlení. Vysvětlení nechápeš (nebo nechceš chápat) a nedokážeš si sám udělat názor podle měření/poslechu a proto ti nezbývá než věřit. Ale jisto jistě víš, komu nevěřit.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Mně u všech podobných témat pomáhá Mertovské: "říká kdo?"

boxer

Příspěvek od boxer »

Omlouvám se Luborovi.

Ouplně jsem zapomněl napsat,že např.Pro-Ject je přesně to,co jsem měl na mysli.

Zkušenost,historie,chytrost konstruktérů a spojení s dobrým obchodním a finančním managementem má svá ovoce nejen tady,ale prakticky již na celém světe.

V testech proplouvají většinou za 1 ,poměr cena/výkon excelentní. Není to tak dávno,co měli cenu ty nejdražší jednu vejplatu a dnes?

Dát um zdejších Guruů dohromady a ne že si každý hraje na svým písečku,podepřít to jako Pro-ject a je to. Vím,že to není jednoduché,ale jak je vidět,jde to.

Džej Ef TíTí.

Říká kdo?

Kecy si nech pro sebe a s vírou si můžeš víš co.Chceš se zalíbit? Komu? Víš hovno co jak hraje a v grafech se nevyznáš o nic líp než kdokoliv jiný. Tak si ramena dělej jinde.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

boxer píše:Nic jiného není.
Takže - Suchý/Clearaudio, Mareš/Connoisseur, které jsem výše uvedl - patří do kategorie "Nic"? :)
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Myslím,že víš v jakým kontextu to bylo napsaný.

Mimochodem,na Slovanetu jsi napsal......

Tento "obor" (myšleno DIY,hifi,pozn. Boxera :| )zabírá příliš mnoho času a je v našich končínách těžce nerentabilní..... Hifi musím brzdit. Zabírá extrémně času a nepřináší peníze.

To (nejen) mě tady nebudeš už peskovat? :cry:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tak se podívej, kdo je autorem tohoto opravdu hodnotného vlákna :) (nebo koho moderátor jako autora vytvořil). Předpokládá se, že na všechno musíme být zticha?
Pavel Macura Audio

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Původně jsem to nechtěl ani nikde ventilovat, ale po otevření tohoto vlákna mi to nedalo. Před nějakým časem jsem měl společně s několika svými stejně Hi-Fi postiženými kolegy možnost porovnat zvuk často tolik vychvalovaného Srollu s integrovaným zesilovašem Accuphase za zlomek ceny Srolla ( s tím, co mám doma jsem spokojen a neměl jsem zájem měnit, ale proč si neposlechnout doma tak vychvalovaný přístroj ).

A jeho konstruktér ( který je jinak podle mého velmi seriozní člověk ), než po krátkém poslechu odjel mě opravdu překvapil v následujících bodech :

1).vůbec neměl zájem slyšet aspoň pro srovnání jak hraje moje sestava
2).přivezl jako podivný přehravač ( jako mechaniku ) mechaniku Sencor za pár set jako
důkaz, že to hraje se úplně vším díky integrovanému převodníku a milý Sencor
byl, tak kvalitní, že u delší skladby ztratil dech a uprostřed přehrávání se zastavil
3).tvrdil, že není třeba nijak v paneláku ošetřit síť
4).poté bez jakéhokoliv zaváhání řekl, že mám špatné bedny, aniž by je kdykoliv předtím
slyšel hrát z čímkoli jiným
5).byl si tak jistý svým produktem, že ho vůbec nezajímal názor potencionálního
zákazníka,taky podnikám a proto vím, že u každého obchodu pokud chci uspět
je zákazník král a vše se točí kolem něho

A jaký byl výsledek ? Všichni pozvaní se shodli, že Sroll hrál a o dost hůř než Accuphase, zvláště se nechytal u herně náročnějších skladeb, tam kde byly 3-4 nástroje a
hudba měla pomalý rytmus to bylo přece jenom lepší.
Potom jsem pro jistotu zkusil připojit Accuphase jenom jako mechaniku a ejhle hned to hrálo o něco lépe, další krok byl zapojit analogově komplet CD přehrávač a další posun, další krok zapojit Srolla přes od. trafo Hogen a zase to bylo o něco lepší. Možná za jiných okolností hraje Sroll exeletně, ale takto jsme to všichni slyšeli.

A abych neměl pocit, že mám doma blbé přístroje, které si náhodou dohromady sedli, tak jsem si pro jistotu jsem ještě půjčil později integráč od Mark Levinson a taky to hrálo bez problémů.

Tož tak, tohle je moje 1. bližší zkušenost s jedním z naších konstruktérů.....a můj dojem je, že asi pánové trochu ztrácí sebereflexi. A my uživatelé jsme podle nich jenom takoví malí nevzdělaní hlupáčci, kteří do toho nemají, co mluvit. Osobně opravdu nejsem žádný technik, ale umím se rozhodnout, co se mi líbí a co ne.

Nicméně na závěr k zamyšlení je, co mi říkal jeden zkušený člověk - FERARI TAKY NEVYVÍJÍ JENOM JEDEN ČLOVĚK !

Možná tím vyvolám velkou polemiku, ale taková je moje ( a vlastně v tomto případě nejenom moje ) osobní zkušenost.
Přeji prima poslech.
Mirek

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

boxer píše:
Mimochodem,na Slovanetu jsi napsal......

Tento "obor" (myšleno DIY,hifi,pozn. Boxera :| )zabírá příliš mnoho času a je v našich končínách těžce nerentabilní..... Hifi musím brzdit. Zabírá extrémně času a nepřináší peníze.
Solidní by bylo dát odkaz na příspěvek, ne poloviční citaci z jiného fóra (misquotation).
Pavel Macura Audio

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

To je obvyklé, rovnako aj citácia vymyslených "faktov".
BVaudio

boxer

Příspěvek od boxer »

Pavle,neber se tak vážně,bylo to myšleno jako humor. Sorry.

Herdek,teď jsem si všiml,že jsem celé vlákno založil já. Ani o tom nevím. :evil: To ML přemazal přesunul apod? To je tedy věc.
Tady je ten odkaz,aby to tedy nebyla misquotation.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... &start=540

Ty taky furt musíš bejt všude Bunto,co? Někdo ti šláp na kuří oko?

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Já si myslím, že každý, kdo v dnešní době dokáže sám něco vymyslet, vyrobit (nechat vyrobit) a hlavně prodat s púatřičným ziskem si zasloužení ocenění. Kdo to nezkusil neví, co to je, něco vyvíjet a pak vyrábět a prodávat.

je jasné, že naše zemička - prd na mapě světa s 25% mírou nezaměstnanosti a ekonomickou nejistotou z toho, co bude zítra ráno, nemůžebýt srovnávána s například USA, Canadou, německem či Japonskem. Tam jsou zcela jiné ekonomické poměry, ale je naprosoto jinak nastavená kupní síla lidí. A od toho se odvíí i činnost bych tak řekl našich konstruktérů. Jasné je, že ve světě teď monentálně asi pracháč z Kuwajtu nedá přednsot českému zesilovači přes AR, MK či Accuph za stejnou cen, to bude pá desítek let ještě trvat, takže českému výrobci nezbývá moco prosotoru mimo ten, co má = domácí trh. koknkurence je extremně silná a proto, když se prodá něco zvýše jmenovaných výrobků zde a majitel je spokojen, patří tomu českému konstruktérovi můj obdiv. Pravad, v některých případech je třeba se oprostit o výrazných snah konstruktéra prodat i za cenu kydání špíny na konkurenční výrobky (nejnemnovaný výrobce nejmenovaných reprosoustav), pak to jde snáz.

Češi patřili vždy mezi ty schopnější, ať to byla věda , medicína, kosntrukce a další... Rozhodně bych je nezatracoval, kdyby všichni měli stejné pomdínky jkao měli ti "západí" před 40-50 lety, mmožná, že bychom dnes byli trochu jinde. jenže my je neměli a proto jsem tam, kde jsme.

Jako analogiii bych rád uvedl automobilový průmysl - z tzemských luhů a hájů. Naši dovedli vymyslet krásné věci jak technicky, tak esteteicky, ale díky lezprdelectí, kdy se vše dobré prodalo náckovi, tak ten - aby si uchránil to své - řekl - Ne, ne, pane konstruktére, tohle je moc dobré a takhle to dělat nebudeš.... každá ví...

Situaci u nás navíc silněji než kde možná jinde, komplikuje nesmírná lidská závist, která pak produkuje neskuetčné házení klacků pod nohy těm, kdo jsou poctiví a schopní.

Sorry, z jedné vody načisto, překlepy neřeště. tyhle diskuze mě fakt někdy dokáží pořádně naštvat.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Mirek.Souhlasím s bodem 2.Prezentace Sencoru byly velká chyba,on sám to už přiznává.Každý z nás se může mýlit.Vlastně souhlasím ze všemi body.Každý kdo má vypláznout ohromné sumy za hifi by měl mít možnost si komponent vyzkoušet ve svých podmínkách, nebot jak víme ne každý stroj ,ačkoliv je špičkové kvality,si nemusí sednout do stávající sestavy.Někdy se opravdu může stát,že komponent vysoké kvality odhalí slabiny daného systému a nehraje to v symbioze jako celek.Tímto chci jen naznačit,že není vše tak jednoduché jak to vypadá. *offtopic* I já v pátek odhalil velkou slabinu v mém systému a tím je repro kabel a to jsem s ním po celou dobu velmi spokojen.Srovnával jsem ho z kabely o mnoho dražšími a přesto byl Vecteur vždy lepší,vyváženější až do doby kdy se u mne představily kabely o mnoho lepší,vysoké modely od Kimbru a Transparent Audio.Vrazíš do sestavy jiný kabel a vše bude úplně jinak,je to o doladování každé konkrétní sestavy.

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Jsem hrdý na to, co naši na tomto poli umí/dokážou. Mrzí mě, že se jim nepodařilo "masověji" uspět v širším/větším měřítku. Nejsem hrdý, jak se někdy vyjadřují na internetu. To je tak všechno, co k tématu můžu napsat...

Odpovědět