Uši

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
cough
Kontaktovat uživatele:

Re: Uši

Příspěvek od cough »

Ono, je hlavně u některých hifistů problém s používáním prostoru mezi levým a pravým uchem... :roll:

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

*2thumbsup*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Nejen boltcem sluch je živ !

Lékař mi v audiometrické kabince připevnil nějaký přípravek za ucho na lebku (přes kůži)
Pouštěl jím na lebku frekvence které jsem mu bezpečně hlásil stiskem tlačítka na potvrzení.
Je tedy možné, že vliv například nosní dutiny, či nadočnicové dutiny, je pro témbr zvuku zásadně určující.
Při nachlazení se mi vnímání zvuku zcela změní, proto jsem se Analogovou akademií jen mihnul.

A naopak, výdej zvuku jako zpěv, božský Luciano Pavarotti po intenzivní dietě ztratil barvu hlasu.
Hudebníci - hráči na dechové nástroje hrají celým patrem, zubama a vlastně lebkou což je hodně znát u klarinetu a dalších nástrojů s plátkem či nátiskem.

Kamarád z vojny omdlel na buzerplacu a pádem si vyrazil jedničky nahoře.
Armáda mu koupila protetiku, ale nátisk byl pryč, zubař úhel a tvar nedokáže rekonstruovat.
Bylo po klárinetu...
Pak trvá měsíce, než se člověk naučí znovu vyslovovat sykavky správně.

Sluch je asi více komplexní jev více vnímání, než je možné instantně popsat.
Dále je popsáno, že se sluch může vyvíjet a zlepšovat.
Jsou známy případy šedesátiletých lidí slyšících 20 kHz.

Má se zato, že vystavení hluku symfonického orchestru o síle až 130 decibelů, musí nutně a nevratně poškodit sluch hudebníků.
Není tomu tak. Měření ukazují, že hudebníci potíže vesměs nemají a hledá se na to rozumné vysvětlení.

Dadaft je obdařen znamenitým sluchem, který zcitlivuje velmi tichým poslechem na úrovni potlačeného šepotu. O trochu hlasitěji, než větrák jeho Personal Computer.
Věřím, že se jeho sluch tréningem zlepšuje. A tech 18 kil, jsem slyšel i já celkem nedávno v 38 letech.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já si taky myslím, že 18kHz je v podstatě v pořádku a není to na můj věk nějaký netopýří sluch ale spíš běžný výsledek.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak mě napadlo: v mládí jsem nelítal po městě s ohulenými sluchátky na uších. ty jsou prý ten nejhorší zabiják sluchu...

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

No a jak vysvětlit že já drvoštěp od roku 84 denně s pilou a nebo ve vyvážecí soupravě chodím ročně na audio a mám sluch jako mlaďas? Doktorka mi naměřila slabounko nad 19khz.Jediný co mě trápí jsou při rýmě vpadlé bubínky.No a to se opravuje fouknutím balonku do nosu.A to chce doktor abych řval káva.A lidi v čekárně si myslej že jsou v kavárně :shock: A jako OSVČ si to musim kvůli pojišťovně hlídat.

boxer

Příspěvek od boxer »

Já jen,pokud se bavíme o "normálním" audiometrickém vyšetření,tak to se hoši provádí do 8000 Hz.

Ale jinak káva o 19 kHz taky dobrá.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

A to chce doktor abych řval káva.

No,já zase na ORL kukám,kuku,kuku,jako v lese :lol: Většinou se prý kuká,tak nevím.S tou pilou asi používáš ochranu sluchu,ne?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

DRVOŠTĚP píše:A to chce doktor abych řval káva
presne to po mne chtela pani doktorka minuly tyden (mel jsem nekolik tydnu problemy s hucenim v pravem uchu, pry chronicka ryma v dutinach tak mne taky profukovala) a moc to nezafungovalo, misto do ucha mi to napumpovala do plic :) Pomohlo az polknuti hltu vody :) Takova hezka predpotopni metoda, ale zda se ze celkem ucinna.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

boxer píše:Já jen,pokud se bavíme o "normálním" audiometrickém vyšetření,tak to se hoši provádí do 8000 Hz.
možná v praze stověžaté. ne tak v rudé ostravě - my jsme chodili povinně každý rok na celkové vyšetření sluchu i zraku - a kdybych neprošel, tak bych místo opojně akčního harování u pece *hura* skončil ve výdejně čistých montérek :( .

boxer

Příspěvek od boxer »

By mne zajímalo,proč by na audiometrii (dělané podle jedněch podmínek nejen v Praze stověžaté) uší hocha od pece, mělo dochtorku zajímat,zda slyší nad běžně zkoumanejch 8 kHz?

Navíc běžně dostupné a používané audiometry mají rozsah právě do 8 kHz.

"Audiometrie je vyšetření prahu vzdušného a kostního vedení v rozsahu 125Hz až 8 000Hz. Oblast podstatná pro lidskou řeč je 500 – 2 000Hz. Pokud je sluch v této oblasti jakkoliv poškozen dochází ke zhoršenému slyšení."

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Infra a Ultrazvuk

Příspěvek od Federmann »

Odlište co slyšíte a co vnímáte a pak se nebudete stačit divit!

boxer

Příspěvek od boxer »

Neboli se divím,když slyším a nevnímám a/nebo neslyším,ale přesto vnímám.

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Test uší

Příspěvek od Federmann »

Odpovědět