VINTAGE aneb krasne stare stroje
Re: VINTAGE aneb krasne stare stroje
Ale dnešní macíčkové budou za 20-30 let tež tak hodnoceni. Vždyť 1000 dolarů v 70. létech je jako 100.000 Kč dnes.
Acon píše:A tak je to vo všetkom. Alebo mám len ja taký pocit, že krásne veci (nie len hifi) sa prestali vyrábať niekedy zač. 80.rokov?fox píše:Pánové, nemyslíte, že ty staré stroje mají něco do sebe.
Já s tím naprosto souhlasím. Možná je v tom kus mého konzervatismu, ale pociťuju to silně. Nejde jen o hi-fi, ale hodně třeba o auta, spotřební věci, nábytek... jsou samozřejmě věci moderní, které se mi líbí tuze, ale jde bohužel o menšinu.
co rikate na tento stroj?

V Japonsku se prodaval novy za 1,100,000Yen novy a v roce 2000 550,000Yen pouzity.

V Japonsku se prodaval novy za 1,100,000Yen novy a v roce 2000 550,000Yen pouzity.
PRO SBĚRATELE PIONYRŮ.
Našel jsem na eBay výrobce a prodejce řemínků pro kazeťáky. Koupil jsem od něho řemeny na CT-F1000 včetně perfektního obrazkového návodu. Nikdy jsem to nedělal a přesto mi trvalo asi 4 hodiny, než jsem to dal dohromady. Mám obrovskou radost. Magič hraje perfektně, jako zamlada.
Našel jsem na eBay výrobce a prodejce řemínků pro kazeťáky. Koupil jsem od něho řemeny na CT-F1000 včetně perfektního obrazkového návodu. Nikdy jsem to nedělal a přesto mi trvalo asi 4 hodiny, než jsem to dal dohromady. Mám obrovskou radost. Magič hraje perfektně, jako zamlada.
koukám, že ty stránky někdo zrovna intenzivně rozjíždí. za týden, co jsem tam nebyl toho hodně přibylo...
fakt špica.
fakt špica.
Díky vřelé! Pro každého milovníka poctivých vintage "potvor" fakt hodně potravy na dlouhé (pod)zimní, jarní i letní večery.

Kdybyste někdo měli zájem o nějaké vintage, mám jich doma hafo v různéím stavu. Bohužel po narození cdcery není místo sbírka byla vyštvána k rodičům, akorát jednu kompletní sestavu AIWA jsem odstěhoval do kanclu.
Po návštěvě u rodičů sem hodím seznam, co a v jakém stavu by bylo k dispozici.
Po návštěvě u rodičů sem hodím seznam, co a v jakém stavu by bylo k dispozici.
Tak jsem to sepsal:
SONY TC-134 SD, nefunkční elektricky, při zapnutí trvale brum v jednom kanálu.
AIWA AD-1600, jeden stříbrný a jedne černý, jeden z nich je nefunkční.
AIWA AD-1500 plně funkční, akorát nejde počítadlo.
AIWA AD-1800 byl púlně funkční ale náhle přestal převíjet jedním směreme
AIWA AD-1250 nefunkční, opticky dost podřený
LOEWE ST 262
AIWA AF-5080 nefunkční, poulamované knoflíky
AIWA AD-F 810 plně funkční
AIWA AX-7400 funkční, občas zachrastí potenciometry + 1 nefunkční
JVC KD-95 funkční
TEAC BX-500 funkční, odřený
YAMAHA KX-670 T plně funkční + 1 nefunkční
AIWA AD-6800 zpuchřelé řemínky
AIWA AX-7550 plně funkční, nesvítí osvětelní jednoho měřáku (odešlo teď)
LOEWE TA-6000 plně funkční, předchozí majitel tam přidělal vypínnání osvětlení stupnice ale je to udělané velmi decentně
AIWA AX-7800 plně funkční, chybí jeden knoflík potenciometru
SONY TC-134 SD, nefunkční elektricky, při zapnutí trvale brum v jednom kanálu.
AIWA AD-1600, jeden stříbrný a jedne černý, jeden z nich je nefunkční.
AIWA AD-1500 plně funkční, akorát nejde počítadlo.
AIWA AD-1800 byl púlně funkční ale náhle přestal převíjet jedním směreme
AIWA AD-1250 nefunkční, opticky dost podřený
LOEWE ST 262
AIWA AF-5080 nefunkční, poulamované knoflíky
AIWA AD-F 810 plně funkční
AIWA AX-7400 funkční, občas zachrastí potenciometry + 1 nefunkční
JVC KD-95 funkční
TEAC BX-500 funkční, odřený
YAMAHA KX-670 T plně funkční + 1 nefunkční
AIWA AD-6800 zpuchřelé řemínky
AIWA AX-7550 plně funkční, nesvítí osvětelní jednoho měřáku (odešlo teď)
LOEWE TA-6000 plně funkční, předchozí majitel tam přidělal vypínnání osvětlení stupnice ale je to udělané velmi decentně
AIWA AX-7800 plně funkční, chybí jeden knoflík potenciometru
Nakamichi Dragon CD je ke koupi za směšných 2250 liber
Neříkám, že je to nejlepší nabídka na nejlepší stroj, ale tak často se nevidí a do téhle rubriky částečně patří.

další právě se rozjíždějící kvalitní vintage stránky, tentokráte dělané podle japonských katalogů:
http://audio-database.com/index.html

http://audio-database.com/index.html

NEC authentic series, hi-fi audio čtyřkombinace, dovoz ČSSR 1980-84 (29.990.-Kčs !) kdo pamatuje ?

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ano prodávaly tehdy obchody Merkuria. Často jsem míval nos přilepený na výkladní skříni, k...a, to byly časy!lechos píše:NEC authentic series, hi-fi audio čtyřkombinace, dovoz ČSSR 1980-84 (29.990.-Kčs !) kdo pamatuje ?
Znal jsem tehdy lidi s lepšími stroji, ale ty se nedaly normálně koupit a za koruny už vůbec ne!
zesík (pouhých) 2x30W a třípásmové bedýnky + gramo analog zní a hrají lépe než dneska bakelitové škatule plastové imitace CD, MP3 China, Korea z Tesca. nějak nám ta jakost a kvalita přerostla ve kvantitu, hromadnou spotřebku...Mark Levinson píše:Ano, ano prodávaly tehdy obchody Merkuria. Často jsem míval nos přilepený na výkladní skříni, k...a, to byly časy!lechos píše:NEC authentic series, hi-fi audio čtyřkombinace, dovoz ČSSR 1980-84 (29.990.-Kčs !) kdo pamatuje ?
Znal jsem tehdy lidi s lepšími stroji, ale ty se nedaly normálně koupit a za koruny už vůbec ne!
ulítávám na mašinkách od Marantze (hlavně těch starších 30 let
)
zde poslední úlovek:

Od prvního majitele, s dokladem o koupi! v dokonalém stavu...
A kdo zná tohle?

...a neděste se, opravdu se nejedná o prznič zvuku...
info zde: http://telefunken.pytalhost.eu/1980-2/t ... n80-52.jpg

zde poslední úlovek:

Od prvního majitele, s dokladem o koupi! v dokonalém stavu...
A kdo zná tohle?

...a neděste se, opravdu se nejedná o prznič zvuku...
info zde: http://telefunken.pytalhost.eu/1980-2/t ... n80-52.jpg