Základní metody diskutování

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Základní metody diskutování

Příspěvek od Hellboy »

Za tu krátkou chvíli, co se tu vyskytuji, jsem odpozoroval jak funguje většina místních debat. Napadlo mě, pro začátečníky shrnout základní model "dišputování".

Hifista 1:
Teď jsem zkoušel kabel XXX s fraktálním kroucením, pomazaný prasečím sádlem a musím říct, že jsem byl šokovaný neskutečným zlepšním zvuku! Basy jsou pevné, výšky čistší, prostor se strašně vyčistil! Za pouhých 15 tisíc je to vynikající investice!

Hifista 2:
Gratuluji! To zní fantasticky!

Hifista 3:
Zkoušel jsem kabel namočený v rumu a mám podobnou zkušenost!

Hifista 4:
To se ani nedivím, prasečí tuk má pozitivní vliv na otáčení krystalů mědi a díky tomu mnohem lepší směrovost! Počekj až se kabely zahoří, to teprve bude! Doporučuji je podložit deionizačními podstavci budeš koukat jaké další zlepšení nastane!

Hifista 1:
Už jsem je koupil a je to neuvěřitelné, předozadní prostor je teď úžasný.

Technik 1:
(mlčí)

Technik 2:
(mlčí)

Skeptik:
Mohli byste mi vysvětlit jak podle vás, může mít sádlo vliv na zvuk kabelů? Hlavní konstruktér Harman Kardon a McIntoshe dokázal v ABX testech, že kvalitní kabely o stejných RLC parametrech znějí všechny stejně.

Hifista 1:
Já ti nemusím nic dokazovat! Já to prostě slyším! Funguje to!

Hifista 2:
Harman Kardon, to je fakt hifi! Chachá!

Hifista 3:
ABX testy nefungují, je to blbost, nechápu jak tady můžeš plácat takový kraviny!

Hifista 4:
Proč nám kazíš naší krásnou debatu! Běž si psát někam jinam, nás tvoje bludy nezajímají!

Technik 1:
Á další blbeček. Tobě nic dokazovat nebudeme.

Technik 2:
(mlčí)

Skeptik:
Můžete mi sem hodit jakýkoli odkaz, který by dokazoval, že sádlo zlepšuje zvuk kabelů, nebo nějaký ABX test, který by to potvrzoval?

Hifista 1:
Je vidět, že jsi teprve na začátku cesty. Kdybys to slyšel, tak bys mluvil úplně jinak.

Hifista 2:
Bereš nějaké prášky? Asi ne viď, měl by ses jít léčit.

Hifista 3:
Hifista 2: *2thumbsup*

Technik 1:
Když neumíš malou násobilku, tak se s tebou nebudu bavit.

Technik 2:
Na tvojí příšerné sestavě bys nepoznal rozdíl ani mezi mono a stereo nahrávkou, takže se nemá cenu s tebou bavit.

Skeptik:
Co do toho sakra taháte mojí sestavu? Neexistuje žádný důkaz, ani poslechový, že mezi kabelem pomazaným sádlem a normálním kabelem existuje rozdíl!

Hifista 1:
Jak si sakra můžeš dovolit takhle mluvit s předním českým konstruktérem ty hovado!?

Technik 1:
No jo blbečku.

Hifista 2:
U nás na kickboxu máme takovýchhle chztráků taky spoustu, stačí si je vzít na chvíli do ringu a je klid.

Hifista 3:
Hifista 2: *2thumbsup*

Hifista 1:
Nechápu proč nám za každou cenu musíš cpát agresivně svůj naprosto zcestný názor, nechápu, jak někdo může být tak sebestředný, egoistický a netolerantní. My ti tady taky nic necpeme.

Skleptik:
Co to meleš? Cpeš mi tady, že kabel pomazaný sádlem hraje dobře, tak chci vědět proč. Očividně to nevíš.

Technik 1:
No jo blbeček a zoufalec k tomu.

Admin:
Skeptiku, važ slova, nebo budu nucen zasáhnout!

Technik 1 je prodejce kabelů. Hifista 1 si kabel od něj půjčil a za dostatečně nadšené ovace si bude i nadále moci půjčovat drahé věci a dostávat slevy. Hifista 2 chodí poslouchat k jedničce jeho drahou sestavu na kterou nemá. Hifista 3 si ten kabel koupil a není ochoten si přiznat, že vyhodil peníze do kanálu. Hifista 4 jde za stádem.

merhaut

Re: Základní metody diskutování

Příspěvek od merhaut »

Slabý...

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Tak Hellboy preci jenom nejaky potencial ma. Zasmal jsem se.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Donuts píše:Tak Hellboy preci jenom nejaky potencial ma. Zasmal jsem se.
Já taky. Dobré. :)

boxer

Příspěvek od boxer »

Výborný.

Akurát rovnice skeptik = hellboy je moc okatá.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

hellboy

také jsi mě rozesmál.
je to docela na "naši" partičku... trefné.
vynikající sloh a nápad.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Hezkýýýý! Ale reprokabely bych nenatíral prasečím sádlem, ale vzácnou ingrediencí .. tzv. Oleum Canopus, česky řečeno psí sádlo. Je dokázáno, že ochraptělý hlas zpěváka zní čistěji. A tomu, kdo chce prostor, mohu doporučit ještě namazat u basáků gumy na membránách, půjdou lehčeji! *2thumbsup* Rád si diskuze čtu ...

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Koniec dobrý, všetko dobré? :)

ShanDo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ShanDo »

myslim ze trochu krivdis technikom, alebo to mali byt "technici"?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Hellboy píše: (mlčí)
Je to jediná metoda diskuse, vedoucí k zachování si jakéhos-takéhos duševního zdraví ;) .
Pavel Macura Audio

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Hellboy, dlouho jsem se tak nezasmál. Přesně jsi to vystihl. *thumbs up* *2thumbsup*

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Hellboy
Dost povedený a výstižný :) .
Osobně mám za to, že zvláště na hifinázorech by se měl člověk držet jedné zásady:
Neber psovi jeho hračky, mohl by tě pokousat.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

zero píše:Neber psovi jeho hračky, mohl by tě pokousat.
A nevěř tomu, že pes který štěká, nekouše.

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

To Hellboy. Já sem skoro nepřispívám, neb nemám čím, ale dost to tady čtu. Sleduji Tvůj příchod na fórum a zaujal mě styl Tvých příspěvků, který mi vyhovuje *thumbs up* . Je fakt, že občas tazatel jaksi ne a ne dostat odpověď na svou otázku a když se ptá dál, je utřen... Někdy mají ti odborníci asi svou pravdu (zkušenost), když vytuší, že se dotyčný ptá na něco tak odborného, že ani polopatické odpovědi nebude rozumět a že je to pro ně ztráta času.
Já před lety přišel do fitnesscentra a dohlížejícího makáče jsem se zeptal, co mám jíst, abych přibral. Překvapivě mi nic neporadil, přestože se zrovna cpal dušeným kuřecím prsem a jen se mě zeptal, jestli už jsem si kolem toho získal nějaké vědomosti v literatuře a tak... Byl jsem jeho postupem trochu dotčen, ale on mi suše řekl, že musím projevit vlastní iniciativu a on že to pak se mnou probere... Tím jen chci říct, že trochu chápu i občasné nerudné stanovisko druhé strany. Ale samozřejmě zrovna tak může držet klapačku a k obecně nahozené otázce se nevyjadřovat, že...
Cítím, že nejsi typ, který by se dal odradit a pro mne jsi někdo, kdo to tady určitým způsobem obohatil... *thumbs up*

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Odborníci ,někdy nemají žádnou pravdu! Jen propagují svou nadřazenost."Já mám lepší aparát ,kdo je víc!" Pořád prosím, aby mě někdo pozval na srovnání kabelů a nebo hifi komponentů a pořád nic!

Odpovědět