Zdeny píše:mfr píše:vsechno je to o toleranci...
ja si koupil tech par kramu na hrani - manzelka zas zimni zahradu s bazenem a protiproudem, infrasaunu, SUV...
me ten financni nepomer nevadi

Takovou manželku bych:
1) buď vyhnal, pokud utrácí mnou vydělané peníze tímto způsobem
2) a nebo chtěl, když ty peníze dovede vydělat prací
predpokladám, že Zdeny odpovedal s úsmevom na tvári a nemyslel to vážne.
U mňa je to inak. Manželka síce toleruje moje koníčky a investície s tým spojené, no offroad slúži aj jej, navyše také auto potrebujeme, takže kúpu odobrila keďže išlo o istú potrebu rodiny (aj keď ako žena určite netušila, kam môže offroad koníček zájsť

). S hifi je to trochu inak. Ženil som sa v 42ojke a svoje slobodné roky som venoval koníčkom bez obmedzení. Dnes, keď už mám rodinu a isté záväzky z toho vyplývajúce, by som zvažoval takú investíciu aj bez zásahov manželky. V Hifi ma teraz skôr obmedzuje môj 2r. svisť, ale už je vo veku, kedy sa v ňom dá pestovať hudobný vkus, tak sa na tom začína pracovať. Manželka si so mnou občas niečo vypočuje, no náš hudobný vkus sa kryje v málo žánroch, inak je dosť rozdielny. V hifi som sa dopracoval k môjmu očakávanému koncu. Nemá záujem niečo meniť, alebo sa posúvať ďalej. Je kopec iných zaujímavých oblastí života, kde sa má zmysel angažovať. Zostávať pri jednom je nuda.
Neviem, či z toho vyplýva, že s toleranciou manželky nemám problém. Ak nie, tak ešte raz. Manželka ma v hifi neobmedzuje nijak, len so mnou nezdiela to nadšenie.
A čo sa týka kuchynskej linky, obávam sa, že som ju chcel viac ako moja manželka