Dovolim si s tim trochu nesouhlasit - podle mne je daleko dulezitejsi dlouhodobejsi zkusenost nez okamzity dojem. To co se na prvni poslech a pri stridavem rychlem porovnavani zda "lepsi" se muze pri dlouhodobejsim souziti stat obtezujicim a naopak jine, mene napadne kvality, se treba s casem ukazou jako daleko dulezitejsi.Aleska píše:To snad ne - jestliže na první poslech nedokáži posoudit rozdíl, pak nemohu tvrdit který je lepší a který horší ... To by ses taky mohl vracet k zesilovači, jehož projev je pro tvoje uši příjemnější, ale to ještě neznamená, že musí být lepší.
To uplne neplati pro negativni dojmy - ty se vetsinou s casem spis prohloubi, takze pokud neco vadi na prvni poslech, je asi mala nadeje, ze se to diametralne zmeni na opak

A k te prijemnosti ... k cemu je "puristicke" zarizeni, kdyz mi jeho poslech bude po 10 minutach lezt na nervy ? Reprodukovana hudba je vzdycky iluze vzdalena vic ci min od reality - neni pak ten subjektivni dojem to nejdulezitejsi ? Volit (zdanlive) vernejsi zarizeni proti tomu, ktere mi prinese vic pohody a radosti z muziky, z nejakeho pocitu, ze spravna cesta, je imho blbost. Resp. pokud to vernejsi zarizeni neni jako realnejsi a prirozenejsi zaroven prijemnejsi, tak je asi nekde chyba.