Po vinylech jsou zpět i kazety
Re: Po vinylech jsou zpět i kazety
Draka jsem prodal na přelomu 80. a 90. let, ale AIWU F990 a Kenwooda KX 9010 mám stále a plně funkční. K tomu cca 150 CC nahraných na Drakovi a na výše uvedených strojích. Občas si něco z nostalgie pustím přes současnou aparaturu a kvituji, jak to perfektně hraje. Pak vystřízlivím a zase to vypnu. I ty špičkové kazety TDK MA-R nahrané na Drakovi z CD, nemohou dnes konkurovat Hi-res nabranému z originál master tape a přehrávanému např. z flešky, což dokáže průměrný receiver a to vůbec nepíšu o manipulaci s nosičem.
Podle mně je to jen jakýsi marketingový výstřel - testovací balónek, zda se to rozjede jako před časem LP, dnes zvané vinyl.
Kupované - nahrané CC, ty zcela opomíjím - to bylo neposlouchatelné.
Podle mně je to jen jakýsi marketingový výstřel - testovací balónek, zda se to rozjede jako před časem LP, dnes zvané vinyl.
Kupované - nahrané CC, ty zcela opomíjím - to bylo neposlouchatelné.
.
Žádný návrat se nekoná, zůstane u kuriozit a sběratelských edicí.
Podle mě do budoucna zbudou jen vinyly a digitální streaming coby zdroje signálu.
U zesilovačů pak jen lampy a digitály. Popřípadě jejich zajímavé kombinace jako toto:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... avm-cs-8-2
Žádný návrat se nekoná, zůstane u kuriozit a sběratelských edicí.
Podle mě do budoucna zbudou jen vinyly a digitální streaming coby zdroje signálu.
U zesilovačů pak jen lampy a digitály. Popřípadě jejich zajímavé kombinace jako toto:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... avm-cs-8-2
to dadaft :
v první větě máš pravdu. O tom zbytku by se dalo s úspěchem pochybovat
v první větě máš pravdu. O tom zbytku by se dalo s úspěchem pochybovat
Tak teď už čeká na znovuobjevení ještě cívkový magnetofon 
Renown: Beze všeho. Však píšu "podle mě".
Pro mě by takový AVM CS 8.2 připojený k internetu prostě byl konečná, ne že ne.
Pro mě by takový AVM CS 8.2 připojený k internetu prostě byl konečná, ne že ne.
Noaid, Oldear . . . souhlas, originálky kazety byly neposlouchatelný šunt. Naštěstí jsme to hned zjistili a peníze za ně nevyhazovaly. Doposud mám, jako raritu, schované orig. kazety DOORS - "Morrison Hotel" a "L.A. Woman"
A když si pomyslím, že jsem za každou z nich tenkrát dal přibližně svojí celodenní výplatu 
Ono záleží na tom čo považuješ za "neposlouchatelné". Ja mám zo dvadsať originálok čo som vyženil (prevažne klasika) a nemám problém si to občas pustiť. Celkom sranda je pustiť Martu a Tenu keď mám "mediteránnu" náladu. Kazetu som spolu z nejakým Zichom kúpil kdesi vo výpredaji za dvacať korún. A hrá to. Nedám dopustiť na soundtrack k filmu Million dollar hotel (Bono). To si púšťam pomerne často. Hranicu čo je ešte počúvatelné máme každý nastavenú individuálne.
V aute na miestach kde je blbý príjem rádia tiež vyťahujem kazety s kadejakými country a folkovými nahrávkami nahrávanými niekedy v praveku ešte na dvojkazetovom rádiomagnetofóne. Tuším sa v čechách takému hovorilo "jezevčík".
P.S. Teraz by som už do tohoto formátu neinvestoval. Mám to už na dožitie.
V aute na miestach kde je blbý príjem rádia tiež vyťahujem kazety s kadejakými country a folkovými nahrávkami nahrávanými niekedy v praveku ešte na dvojkazetovom rádiomagnetofóne. Tuším sa v čechách takému hovorilo "jezevčík".
P.S. Teraz by som už do tohoto formátu neinvestoval. Mám to už na dožitie.
-
britishaudio
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nejspíš jsem (ne)zdravě zmlsanýJV píše:Ono záleží na tom čo považuješ za "neposlouchatelné".