https://kultura.zpravy.idnes.cz/kazety- ... _hudba_vha
Po vinylech jsou zpět i kazety
Po vinylech jsou zpět i kazety
Pridávam to sem viac-menej ako kuriozitu, pretože s návratom kaziet ako serióznym audio nosičom to snáď nikto nemôže myslieť úplne vážne...
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Po vinylech jsou zpět i kazety
No ja nedavno slysel kazetak u Pytla a sedel jsem s otevrenou pusou. Hralo to na jeho aparature luxusne.
Samozrejmosti je kvalitni audiokazeta (tezsi a kvalitnejsi material tela i kotoucu, mozna i paska (ale to jsem se neptal) a hlavne kvalitni prehravac.
Hralo to prijemne, detailne, srovnatelne s gramofonem, DVD-A, ....
Jiste, pokud bych u nej zkousel prehrat svou kazetu koupenou na trznici za 100,- s buhvi jakou kopii Black Sabbath tak by to asi ani jeho aparat neprezvejkal. Mozna by mi to tam Pytel ani nepovolil strcit.
Ale kdyz mas kvalitni mechaniku, kvalitni nosic, proc ne?
Dostupnost vydani statych audiokazet i novych asi nebude kdovijak obrovska, ale treba se obcas nejaka nahravka zase vyda i na kazete
🕉
Samozrejmosti je kvalitni audiokazeta (tezsi a kvalitnejsi material tela i kotoucu, mozna i paska (ale to jsem se neptal) a hlavne kvalitni prehravac.
Jiste, pokud bych u nej zkousel prehrat svou kazetu koupenou na trznici za 100,- s buhvi jakou kopii Black Sabbath tak by to asi ani jeho aparat neprezvejkal. Mozna by mi to tam Pytel ani nepovolil strcit.
Dostupnost vydani statych audiokazet i novych asi nebude kdovijak obrovska, ale treba se obcas nejaka nahravka zase vyda i na kazete
🕉
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
vidim to jen jako marny obchodni zamer ...
sonofstars píše: ↑08 led 2018 15:31No ja nedavno slysel kazetak u Pytla a sedel jsem s otevrenou pusou. Hralo to na jeho aparature luxusne.
🕉
Plnej souhlas. Kdysi jsem vlastnil Pioneer CT-93 Dolby S, 4 motory, prostě top klás. Zvuk od CD nešlo rozlišit - a to ani v pauzách. Kazety TDK SA-X. (A já vůl ho prodal a dodnes se mlátím do hlavy = 6 let). Naproti tomu jsem měl například SOny TC-K909 a to byla tragedie. Mačkal pásek, Dolby si hrálo "po svém" (možná jen šlendriánksy nastavené), dynamika nic moc. AKAI GX-95mkII /nebo to byl 75??? už si nepamatuji) hrál slušně, ale kvalit CT-93 zdáááleka nedosáhnul. Kenwood KX9050S - trageidie - co kazeta, to do šmelcu - zmačkaná, zvuk za vyližampularektus...Ale rád vzpomínám na starý Technics RS-T55 s dbx - to byl zvouček. kazety koupené na Zelené louce v Ostravě.. A jak to hrálo 1985-6.
Dovolil bych si opravit - ne "vyližampularektus" ale "vyližampularektum".
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Za sebe to vidim jen jako recesi s nulovym realnym potencialem.
Mainstreamovy vetsiny jedouci na mp3 a youtube se to nijak nedotkne a hifisti maji x moznosti lepsiho zvuku. Kazety by dnes stejne vznikaly z digi masteru a do zvuku by prinesly jedine objektivni zhorseni.
Mainstreamovy vetsiny jedouci na mp3 a youtube se to nijak nedotkne a hifisti maji x moznosti lepsiho zvuku. Kazety by dnes stejne vznikaly z digi masteru a do zvuku by prinesly jedine objektivni zhorseni.
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Metalová vydavatelství jako Nuclear Blast nebo Season of Mist často vydávají limitovaně kazety. Jde spíš o sběratelství, ale možná je i dost nostalgiků, kteří tu kazetu přehrávají.
Jako LP se vrátilo, tak stejně může i kazeta. Oboje je technicky překonaný formát, ale má to jisté kouzlo, které digitální formáty nemohou mít.
Jako LP se vrátilo, tak stejně může i kazeta. Oboje je technicky překonaný formát, ale má to jisté kouzlo, které digitální formáty nemohou mít.
Nedávno jsem navštívil jeden obchod s nosiči a zahlédl originální nové kazety interpretů co vychází na CD a LP.
Vím, že je boom ve Státech, dokonce chtějí začít i vyrábět walkmeny.
Kazeťák má své kouzlo a z kvalitní metalky a top strojku je zvuk pro mé uši balzám. Když kolem je vše digi a předhání se o nejvyšší rozlišení ( i když jsem do toho také vkročil ) a streamování.
Vím, že je boom ve Státech, dokonce chtějí začít i vyrábět walkmeny.
Kazeťák má své kouzlo a z kvalitní metalky a top strojku je zvuk pro mé uši balzám. Když kolem je vše digi a předhání se o nejvyšší rozlišení ( i když jsem do toho také vkročil ) a streamování.
A tak někdo chodí rád v dřevákách i dneska, proti gustu žádný dyšputát.
Pro mě byl přechod z kazet na CD ten největší skok v kvalitě a hlavně čistotě zvuku v mým životě.
Pro mě byl přechod z kazet na CD ten největší skok v kvalitě a hlavně čistotě zvuku v mým životě.
No nevím, nevím . . . v zemi, která má cca 320 milionů obyvatel nepovažuji za boom prodej cca 130 tisíc kazetPytel píše:Vím, že je boom ve Státech . . .
I když stále vlastním (nedávno repasovaný) cassette deck Pioneer a občas si i nějakou kazetu poslechnu (abych přístroj "protočil"?), je to podle mě plácnutí do vody. Jen proto, že se nějaký interpret rozhodl své album vydat (mimo jiné) na kazetě, nic to neznamená. Už vidím, jak si příznivci Justina Biebra či Kryštofa pořizují Walkmany
Můj soused chodí bos a poslouchá toto . . . a přesto bych si nedovolil podotknout, že je to začátek nějakého boomuRedBaron píše: A tak někdo chodí rád v dřevákách i dneska, proti gustu žádný dyšputát.![]()
Pod to se podepisuji.RedBaron píše: Pro mě byl přechod z kazet na CD ten největší skok v kvalitě a hlavně čistotě zvuku v mým životě.
Anebo hipsteři zjistili, že vinyl není jen tak a že se to nedá moc v lowcost variantě provozovat a poslouchat, tak vytahují kazety 
No nevím, slyšeli jste někdy originál nahranou (koupenou) kazetu? Víte, jak se ty kazety nahrávaly?
Několikanásobnou rychlostí, tudíž problém nalézt kmitočet vyšší než 7 kHz, šum jak prase, naprostá katastrofa. Vlastní nahrávka z FM rádia byla mnohem kvalitnější. A za to se platilo... skoro stejně jak za CD... už tehdy jsem to nechápal.
A nemám na mysli cosi na Emgetonu, ale zahraniční kazety, které se u nás oficiálně prodávaly poč. 90.let. Normálni distribuci.
Několikanásobnou rychlostí, tudíž problém nalézt kmitočet vyšší než 7 kHz, šum jak prase, naprostá katastrofa. Vlastní nahrávka z FM rádia byla mnohem kvalitnější. A za to se platilo... skoro stejně jak za CD... už tehdy jsem to nechápal.
A nemám na mysli cosi na Emgetonu, ale zahraniční kazety, které se u nás oficiálně prodávaly poč. 90.let. Normálni distribuci.