Actidamp-brum

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Uživatelský avatar
STUDIO_ESO
Příspěvky: 256
Registrován: 28 dub 2008 13:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od STUDIO_ESO »

horolezec píše:Vážení,
zakoupil jsem Actidamp MKIV a připojil ho k mému Denonu PMA-1080R. Bohužel se nemohu zbavit poměrně silného brumu. Dá se to poslouchat, ale při silnější hlasitosti a tichých pasážích je brum již slyšet. Brum je slyšet při samotném připojení Actidampu k zesilovači, bez připojení grama. Jsem absolutní elektrolaik a chápu, že Actidamp je kutilská záležitost, přesto prosím o radu v rozumné řeči (ne odpoj R22 a zapoj R18- takhle jsem mimo). Zdroj Actidampu je zapojen cca 1,5m daleko. Moc díky za radu.
Předpokládám že gramo je zapojeno do Actidampu a ten do nějakého linkového vstupu na Denon. Ozývá se rušivý brum a znemožňuje kvalitní poslech. Kroky jsou tyto a následují v tomto pořadí:
-je zapojen zemnící drát mezi gramofon a Actidamp? Na obou zařízeních bude šroubek, pod který se dá vodič.
-pokud je káblík zapojen, ale brumí to dál (u některých gramo ale tato svorka nebývá, pak se logicky nezapojuje) bude to už složitější a neobejdete se bez pomoci. Zkuste požádat někoho zkušenějšího v okolí, aby se Vám na to kouknul. Nebude od věci, když to bude někdo, kdo už podobnou věc třeba postavil. Problémy s brumem nejsou u gramofonu nijak neobvyklé a mívají různé příčiny.

Můj soukromý tip je, že bude muset jít ven ta vstupní tlumivka, nebo bude potřeba jiný typ tlumivky. (To je to stojatokulaté vlevo nahoře a dole vedle matiček :mrgreen: ).
Pak je také ještě možnost kontaktovat přímo prodejce (osobně bych začal tímto) a nebo tvůrce Actidampu Pavla Dudka, který za drobnou úplatu jistě pomůže. Nebo i PMA, dovolí–li to jeho časové vytížení…


Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1917
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od PMA »

Poslední pokus, ale psal jsem to už ve svém prvním příspěvku!! Zkratovat vstupní konektor znamená spojit kouskem drátu jeho střední vstupní pin (ta díra v CINCHi) s jeho pláštěm.

Ad brumí jen jeden kanál - a co když se prohodí kabely do kanálů ke gramofonu, přestěhuje se to??

To vypadá, že gramofon má spojenou LG a RG (zem levého a pravého kanálu) a vzniká smyčka.

Ale jako první zkus zkratovat ty vstupní konektory Actidampu!! (bez připojeného gramofonu)
Pavel Macura Audio

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Tak zkrat nic nepomohl, je to stejné. Za předchozí příspěvek se omlouvám, brumí to z obou kanálů. Jen jsem měl jedno repro odpojené. :lol:

Uživatelský avatar
DRVOŠTĚP
Příspěvky: 925
Registrován: 27 bře 2010 19:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Když budeš hýbat,hladit,naklánět Actidamp,mění se brum? Kolik propojovacích kabelů jsi zkoušel měnit?

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Psal jsem to ve druhém příspěvku, S natočením Actidampu a Denonu vůči sobě se brum mění. Kabely tu mám asi troje (žádneh Hájend) a tam není rozdíl.

Uživatelský avatar
STUDIO_ESO
Příspěvky: 256
Registrován: 28 dub 2008 13:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od STUDIO_ESO »

horolezec píše:Psal jsem to ve druhém příspěvku, S natočením Actidampu a Denonu vůči sobě se brum mění. Kabely tu mám asi troje (žádneh Hájend) a tam není rozdíl.
Tlumivka VEN, nebo JINÁ. Kontaktujte prodejce nebo P.D.


dhaman
Příspěvky: 9
Registrován: 27 kvě 2009 09:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od dhaman »

Este by som skusil zapojit len jeden kanal. Ci nahodou nevznika slucka medzi zemami L a R kanalu.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1917
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od PMA »

Když to brumí se zkratovanými vst. konektory nepřipojenými ke gramofonu, tak bude bude brumět vždycky.
Pavel Macura Audio

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Tlumivka je dle popisu toto:Obrázek
nebo se mýlím a je to toto: Obrázek

Brum je tam i při zapojení jednoho kanálu.

dhaman
Příspěvky: 9
Registrován: 27 kvě 2009 09:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od dhaman »

To prve... skratuj tlmivku odspodu ci to pomoze...

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Tak bohužel, zkrat nepomohl, tzn. bude potřeba asi jiná, že?

Uživatelský avatar
STUDIO_ESO
Příspěvky: 256
Registrován: 28 dub 2008 13:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od STUDIO_ESO »

horolezec píše:Tak bohužel, zkrat nepomohl, tzn. bude potřeba asi jiná, že?
Jen pro doplnění, JAK jste je zkratoval? JŠ

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Spojením konektorů (drátky z tlumivky) zespodu na desce.

Uživatelský avatar
STUDIO_ESO
Příspěvky: 256
Registrován: 28 dub 2008 13:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od STUDIO_ESO »

horolezec píše:Spojením konektorů (drátky z tlumivky) zespodu na desce.
TO BY BYLO NADLOUHO... Zavolejte mi, tel. je 602 219 647. J.Šimko

Uživatelský avatar
DRVOŠTĚP
Příspěvky: 925
Registrován: 27 bře 2010 19:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tak jak to dopadlo?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host