Actidamp-brum

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Vážení,
zakoupil jsem Actidamp MKIV a připojil ho k mému Denonu PMA-1080R. Bohužel se nemohu zbavit poměrně silného brumu. Dá se to poslouchat, ale při silnější hlasitosti a tichých pasážích je brum již slyšet. Brum je slyšet při samotném připojení Actidampu k zesilovači, bez připojení grama. Jsem absolutní elektrolaik a chápu, že Actidamp je kutilská záležitost, přesto prosím o radu v rozumné řeči (ne odpoj R22 a zapoj R18- takhle jsem mimo). Zdroj Actidampu je zapojen cca 1,5m daleko. Foto verze Actidampu Obrázek
Foto zdroje Obrázek
Moc díky za radu.

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Ještě dodám, že jsem po zkoumání zjistil, že brum se mění s natočením přístrojů vůči sobě a nejnižší je, pokud jsou přístroje položeny vedle sebe. Jakmile se natočí, brum se zvětšuje. Další poznatek je, že se brum nezmenšuje ze zvětšující se vzdáleností zesilovačů od sebe. Poslední věc, kterou jsem předtím nezmínil a může být samozřejmě důležitá je, že brum se zvětšuje se zvyšující hlasitostí a je slyšet jak na repro, tak na sluchátkovém výstupu. Ještě jednou tedy moc díky za radu.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1917
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od PMA »

1) zkus zkratovat vstupní konektory Actidampu (střední vodič proti tělu konektoru) bez připojeného gramofonu.
2) pokud to bude bručet, je to problém. Pokud to nebude bručet, zkontroluj, jestli máš spojený zemnicí kablík gramofonu (bývá to samostatný drátek) na signálovou zem Actidampu, používá se na to šroubek.
Pavel Macura Audio

dhaman
Příspěvky: 9
Registrován: 27 kvě 2009 09:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od dhaman »

Je krabicka uzemnena ?

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

No, do sítě je trafo zapojeno přes ty dva dráty na spodním obr. dole, bez uzemnění. Zesilovač Denon má také připojení bez uzemnění, tak jak to u zesilovačů této třídy bývá. Jak říkám jsem absolutní elektrolaik, o elektřině vím jediné, že kope :) . Moc tedy díky za trpělivost a pomoc.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1917
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od PMA »

Ale ne, ta krabička musí být spojená se signálovou zemí.
Pavel Macura Audio

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Omlouvám se, jsem blb :) , ale tuhle formulaci přesně nechápu. Můžete to prosím polopaticky vysvětlit. Moc díky.

miles
Příspěvky: 26
Registrován: 18 črc 2009 17:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od miles »

Pan Macura měl na mysli propojit gramofonové raménko s krabičkou tedy Antidampem. Pokud to tak máš od raménka ti jdou signálové kabely do phona a s nimi ještě jeden kablík a to je ta zem kterou musíš připevnit na zemnící kolík. Pokud tomu tak není pak budeš muset někoho poprosit a z cinc konektorů pokud možno z obou vyvést zemnící kabely a ty pak spojit s onou zemí

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Díky za SZ, rovnou odpovím sem. Jak jsem psal v prvním příspěvku. Actidamp mám zapojen pouze do zesilovače. Gramec není do Actidampu vůbec zapojen. Asi jsem to dostatečně nezdůraznil.Mám Actidamp zapojený pouze do zesilovače. Pokud gramofon zapojím rovnou do phono vstupu u zesilovače Denon je vše v pořádku. Problém je tedy čistě ve spojení Actidamp - Denon. To Miles: Actidamp jsem koupil na inzerát a nevím přesně, zda ho ten člověk sám vyráběl či koupil hotový.

Uživatelský avatar
DRVOŠTĚP
Příspěvky: 925
Registrován: 27 bře 2010 19:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Kontrolní otázka a do kterého vstupu na zesilovači máš Actidamp zapojen? A doufám že nemáš Actidamp zapojený do vstupu pro gramo!!!

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

No jsem sice blb :) , ale ne zas takovej. Pro jistotu jsem zkoušel všechny, tzn. AUX, TAPE a CD a všude je to stejný.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1917
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od PMA »

Zkusil jsi zkratovat vstupní konektory actidampu? Pokud ne, tak to musí bručet, pokud k nim není nic připojeno.
Pavel Macura Audio

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

Zkratovat myslíte jak? Vím, že se ptám jak d...l. Pro jistotu jsem připojil i gramec, aby tam bylo něco zapojeno, uzemnil ( připojeno na Actidamp nebo přímo na Denon) a brum je prostě stále stejný. Ještě jsem jako pokus na Actidamp připojil Tape Deck, aby tam teda bylo něco zapojenýho (ne gramec) a brum je stále stejný.

petrL
Příspěvky: 1338
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od petrL »

Po lopatě, je ten Actidamp zapnutý a je v gramu připojená přenoska? Mají připojovací konektory dobrý kontakt (zaviklat s nimi)? Jde brum z obou kanálů?

horolezec
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 12:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp-brum

Příspěvek od horolezec »

OK, Actidamp je zapnutý. Gramo je normálně v cajku (vše normálně hraje, jen tam je ten brum). Brum je stejný, ať je gramo připojené nebo ne. Brum je z obou kanálů stejný.
Naposledy upravil(a) horolezec dne 14 kvě 2013 13:10, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host