Čím vybudit Hifiman Ananda v3?

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
martinkod
Kontaktovat uživatele:

Re: Čím vybudit Hifiman Ananda v3?

Příspěvek od martinkod »

Teď nevím o čem konkrétně mluvíš. O které nahrávce.
Tady například v prvních sekundách já slyším divné neidentifikovatelné praskání. https://open.spotify.com/track/6qXNCWY4 ... 969c494413
Na mých Anandách to působí rušivě, divně, jako by sluchátka chtěla něco přehrát, ale neumí to.

Podle AI to má být:
Tyto „chrastivé“ či rytmické zvuky na úplném začátku skladby „A Fan's Mail (Tron Song Suite II)“ od Thundercata jsou doprovodným prvkem k úvodnímu mňoukání a odkazují na ústřední téma písně – život kočky.
Podle hudebních analýz a diskusí fanoušků jde o:
Perkusivní zvuk připomínající kočičí hračku nebo obojek: Vzhledem k tomu, že celá skladba je věnována Thundercatově kočce jménem Tron, mají tyto zvuky navodit atmosféru pohybu zvířete (např. chrastění známky na obojku nebo hra s chrastícím míčkem).
Technické zpracování basy: Thundercat je známý používáním specifických efektů na své baskytaře. Tyto úvodní „klikavé“ zvuky mohou být výsledkem hry na basu s velmi agresivním envelope filtrem a whammy pedálem, což vytváří onen syntetický, až mechanický charakter.
Gatování a synkopizace: Rytmické sekání (gating) těchto zvuků je záměrné a doplňuje celkovou produkci, na které se podílel Flying Lotus.
Píseň je v podstatě ódou na kočičí život, což potvrzují i texty jako „I wish I had nine lives“ („Přál bych si mít devět životů“) a všudypřítomné mňoukání, které prostupuje celou skladbou

Kolikrát si říkám, že na tohle AI určitě nebude znát odpověď, ale ona vždycky něco vypotí

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Projel jsem si všechny ukázky a jsou v pořádku. Poslední kočičí praskot má - asi záměr.
K těm ostatním kde jsou nízké frekvence to patrně nezvládají sluchátka. Membrána může být vytahaná a uvolněná, pak při rozvibrování chytá o magnety a dělá to pazvuky.

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Jasně, záměr autora to je. Akorát mi to nezní jako kočičí praskot. Když jsem včera koukal na film, kde praskalo dřevo v krbu, tak to znělo jako praskot dřeva v krbu. Tady to zní jako by se mi sluchátka snažila sdělit, že se porouchala :)
Btw ty Anandy jsou nově koupené. Tak jedině že by zažily pár pádů při přepravě. Například u té skladby od James Blake slyším bubny, činely a pod tím takový nehezký, skoro konstantní nízkofrekvenční hukot, který občas vyjede do vyšších frekvencí. Má to tak znít? Třeba jo, fakt nevím.
Zkusím k nim koupit pravděpodobně Fiio K7, uvidím jestli se to zlepší.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

No a neskúsil si nejaké skladby, ktoré dokonale poznáš z iných sluchatiek alebo repro, či to je OK? Takúto záležitosť predsa musíš odhaliť hneď, či to tak má byť alebo nie....

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

To je právě to, že všechny moje dosavadní sluchátka a bedny jsou z kategorie těch levnějších. A tam to zní víceméně stejně divně jako na Anandách. Teď to porovnávám neustále. Akorát u těch levných jsem to nikdy neřešil, protože co taky čekat od méně kvalitních sluchátek, že jo. Od Anand jsem čekal, že všechny ty neidentifikovatelné pazvuky zmizí a najednou bude všechno krásně čisté a bude ten zvuk dávat smysl. U středů a výšek se očekávání naplnilo, hrají mnohem detailněji než co jsem kdy používal. U basů zatím docela zklamání. Občas to duní, hučí, no prostě jak z levných chrchlátek.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Aj najlacnejšie Superluxy za pár korún budené z telefonu mi hrajú "normálne", teda síce úmerne kvalite ala žiadne vyslovené pazvuky alebo hučanie, dunenie ktoré nie je súčasťou hudby tam nie je.
Fakt sa nedá poradiť kým nevypocujes tie spomínané skladby u niekoho na inom aparáte, ktorý je v poriadku. Ak tam bude pre Teba zvuk OK, môže sa vylučovacou metódou hľadať problém u Teba.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

E40 Bamboo 0:40, hlas divně chrčí, ale muže to být záměr.
Limit 3:42 ano je tam plno dunivých zvuků, ale zní normálně.
Together 0:11 začíná tam basová linka a do toho nějaké elektronické jako bicí. Nic mimořádného není slyšet.
Pokud ti ale ten Nohavica hraje normálně, tak bych si poslechl další normální skladby a pak něco dál řešil. Ten tvůj výběr je hodně atypickej a pazvuky tam asi patří.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Zkus tuhle skladbu, jak ty bubny zní. A úplně na konci písničky jsou extra samotné.

https://open.spotify.com/track/7LMXfOAU ... a291bf4340

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Kam mam kliknout aby to po mne nechtelo registraci a hrálo to? Dělají mi to všechny tyhle odkazy.

brrouk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brrouk »

Dovolím si přihodit pár poznámek. nejdřív k tomu zesilovači- podle specifikací by měl dát až 1,3 W výkonu a to přes 4,4 výstup, ne jak ty píšeš že má silnější 6,3 výstup a max 660 mW ( vyčteno s netu, neslyšel jsem ho).
Ty testovací skladby- první dvě jsou, jak tu někdo už psal, vhodný tak na předváděčku SBW v autě... , ten kočičí song, no, umělec to pojal po svém, když chceš slyšet originální kočičí zvuk, tak ten nejlíp přehraje originální aparatura- kočka a po po pravdě, jako majitel tří vintage chlupatejch sestav bych kočičí praskání slyšet nechtěl.
K sluchátkům, tvůj model jsem neslyšel, takže moje názory ber s rezervou.
Hifimany jsem měl před x lety, typ 4XX (edice 400i z Massdropu), v té době ( nevím jak je to v současnosti) a v té době Hifiman nebyl zrovna vyhlášen kvalitou basů. Proto jsem přešel k Audeze LCD 2C (jako IEM jsem měl CA Polaris II)- to bylo kombo pro bassheady.. No a v poslední době mě ty basy už tolik neberou, tak jsem si nechal vyrobit od jednoho machra z Ukrajiny za směšný peníz sluchátka, která mě totálně sedla- Sash Trees SE.
Být tebou, tak vezmu ty Anandy a poslechnu si je u někoho na nějakém slušném aparátu a muzice, kterou máš naposlouchanou a víš jak by to mělo znít, tím vyloučíš chybu sluchátek a nebudeš vyhazovat prachy za extra zesilovač. Nevím od kuť jseš, já se pohybuji v okolí Kladna, Rakovníka a Berouna, mám přenosný Dac/amp, který je schopný dát až 3W výkonu, takže na něm ty Anandy otestuješ.

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Jarda69 píše:
včera, 16:49
E40 Bamboo 0:40, hlas divně chrčí, ale muže to být záměr.
Zajímavé, mně ten hlas naopak zní úplně v pohodě :D
Jarda69 píše:
včera, 16:49
Together 0:11 začíná tam basová linka a do toho nějaké elektronické jako bicí. Nic mimořádného není slyšet.
Tohle mě z těch 3 ukázek tahá za uši úplně nejvíc a basu v tom při nejlepší vůli neslyším. Nejspíš to bude tím, že každý máme jiné uši a slyšíme trochu jinak.

Livingston Taylor zní dobře a bezchybně. Tak mi zní skoro všechny nahrávky kde je jen pár nástrojů a vokál. Uši mi trhají ty umělé divnozvuky v komplikovanějších skladbách, kde hraje všechno možné. Ale asi to tak fakt má být a je to prostě zprzněná muzika
Naposledy upravil(a) martinkod dne 20 bře 2026 23:36, celkem upraveno 1 x.

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

mumu píše:
včera, 16:23
Aj najlacnejšie Superluxy za pár korún budené z telefonu mi hrajú "normálne", teda síce úmerne kvalite ala žiadne vyslovené pazvuky alebo hučanie, dunenie ktoré nie je súčasťou hudby tam nie je.
Fakt sa nedá poradiť kým nevypocujes tie spomínané skladby u niekoho na inom aparáte, ktorý je v poriadku. Ak tam bude pre Teba zvuk OK, môže sa vylučovacou metódou hľadať problém u Teba.
Zkusím koupit to Fiio K7 a uvidím. K11 ještě můžu vrátit a K7 je dražší jen o 700 Kč a výkon víc než 2násobný

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Lemon píše:
včera, 19:04
Zkus tuhle skladbu, jak ty bubny zní. A úplně na konci písničky jsou extra samotné.

https://open.spotify.com/track/7LMXfOAU ... a291bf4340
Tohle taky zní dobře. Skoro všechny skladby, které jsou vyklidněné, pomalé a kde je slyšet jen pár běžných hudebních nástrojů a vokál, zní na Anandách dobře.
Blbě zní akorát ty různé syntetické zvuky, metal atd. A nebo když hraje příliš hodně nástrojů najednou. To už moje uši vnímají jako nepříjemný kravál a ne hudbu

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Jarda69 píše:
včera, 22:29
Kam mam kliknout aby to po mne nechtelo registraci a hrálo to? Dělají mi to všechny tyhle odkazy.
Bez registrace to asi nejde. Ale dneska se registrovat přes Google účet je otázkou 5 sekund.

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

brrouk píše:
včera, 22:42
Dovolím si přihodit pár poznámek. nejdřív k tomu zesilovači- podle specifikací by měl dát až 1,3 W výkonu a to přes 4,4 výstup, ne jak ty píšeš že má silnější 6,3 výstup a max 660 mW ( vyčteno s netu, neslyšel jsem ho).
Vtip je v tom, že Anandy mají jen 16 ohmů, což jsem naivně myslel, že znamená, že jsou snadno vybuditelné. No už vím že nejsou, mají nízkou citlivost a k tomu ještě mají malý odpor, takže potřebuji hodně proudu. A to je kámen úrazu u K11 R2R, který na 4.4 výstupu už musí aktivovat nějaký proudový omezovač a výkon je slabší než u 6.3 jacku. U 32 ohmu je to naopak, proud je třeba nižší, proto 4.4 výstup dodává větší výkon do sluchátek než 6,3. Blbé je, že tohle všechno jsem zjistil, až když jsem si oboje koupil *headbang* Co se dá dělat. Naštěstí K11 ještě můžu vrátit, přidat 700 korun a koupit K7. Ten by snad už mohl stačit. I když kdo ví, jaký dodává K7 výkon do 16 ohm sluchátek se mi nikde nepovedlo najít
https://www.fiio.com/k11r2r_parameters
Jsem z Valašska :D

Odpovědět