Čím vybudit Hifiman Ananda v3?

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
martinkod
Kontaktovat uživatele:

Čím vybudit Hifiman Ananda v3?

Příspěvek od martinkod »

Ahoj, koupil jsem si k Andandám zesilovač Fiio K11 R2R a ač výšky a středy jsou opravdu krásné, tak na basech slyším v mnoha skladbách nepříjemné vibrace (nevím jestli tam mají být, asi spíš ne), basy nejsou pevné a často uhučené. Ve výsledku ten poslech není u basovějších skladeb vůbec příjemný. Po několikadenním bádání jsem dospěl k závěru, že buď je zesilovač slabý a nestíhá planáry ukočírovat, i když má výkon 2x 660 mW, což by mu teoreticky mělo stačit. Nebo je výrobní vada ve sluchátkách, případně zesilovači.
Napříkad u této test skladby slyším okolo 14 sekundy nepříjemné vibrace, ale třeba tam mají být, opravdu nevím.
https://open.spotify.com/track/72p3zTBb ... 91b5c64276
Dokázal by mi někdo s osobní zkušeností doporučit nějaký DAC + zesilovač v jednom a v ceně do 8k, který si s Anandami sedne a využije jejich potenciál?
Děkuji moc za pomoc.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Čím vybudit Hifiman Ananda v3?

Příspěvek od Jarda69 »

A zkusil jsi ta sluchatka i jinde?
Potřebuješ Topping L50, ale nema dac.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Spojit s Topping E30 II

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Jarda69 píše:
18 bře 2026 19:59
A zkusil jsi ta sluchatka i jinde?
Potřebuješ Topping L50, ale nema dac.
Bohužel nemám kde. Ty zesilovače prodává jen pár eshopů v ČR. Každopádně jsem nečekal, že 16ohmové sluchátka bude takový problém vybudit.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak přeci jen, je to trochu nezvyk 16 ohmu a jeste potreba pořádně to vybudit. Na test by stačil nějaky normalni zesilovač na reprobedny. Ale muselo by se to dělat opatrně. Zesilovač 2x50W/4 ohm, by měl být ok.
Ten odkaz nic nedela. Nemas neco treba na YT, kde ti to taky dělá?

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Například tady od 12. sekundy Anandy tak nějak podivně duní/hučí, ale vokál zůstává čistý.

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Tady například od 3:42 takový nepěkný, podivný dunivý zvuk na pozadí.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Martinkod
Prešiel som to sluchatkami Hifiman HE400i, ale nič nepríjemné som nezaznamenal. Skús druhý zosilovač, možno počuješ limity zosilňovača. Potrebuješ DAC, skús zosilňovače Hifiman EF499
https://www.trinasty.sk/tovar/hifiman-e ... 5449218750

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Já právě bohužel jiný zesilovač nemám, takže nedokážu posoudit jestli ty pazvuky jsou nedostatkem vybuzení nebo chybou sluchátek. Ale pokud si inkriminované úseky pustíš na něčem levnějším, tak možná pochopíš jak mi to hraje a uslyšíš ten rozdíl oproti HE400i

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zkus zkontrolovat ten EQ, jak je nastavenej.

Zdrojový materiál/EQ: Nadměrné zesílení subbasů pomocí softwarového ekvalizéru může vést ke zkreslení.

Nevyvážený kabel: Použití single-endového (6,35 mm) výstupu místo 4,4 mm vyváženého výstupu může mít za následek menší prostor pro basy a menší kontrolu nad nimi

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nevyvážený kabel: Použití single-endového (6,35 mm) výstupu místo 4,4 mm vyváženého výstupu může mít za následek menší prostor pro basy a menší kontrolu nad nimi
Zaprvé, v českej terminologii je to symetrický a nesymetrický, ne vyvážený a nevyvážený.
A zadruhé, ne, použití nesymetrického (6,35 mm) výstupu místo 4,4 mm symetrickho výstupu nemůže mít za následek menší prostor pro basy a menší kontrolu nad nimi. A pokud to tak přesto u nějakýho přístroje je, tak to znamená, že je to chybně zkonstruovanej přístroj.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Hele,já je mám taky,mimo jiné dobřé fungovaly přes RME ADI-2 DAC,převodník,sluchátkový zesilovač,vestavěný eqalizér.Dřív byl o něco dražší,kdybys jej sehnal z druhé ruky....
A připojení jack 6,3 mm
sluchatkac1.jpg

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Od 11. sekundy začíná takové divné zrnité dunění, které není podobné žádnému hudebnímu nástroji. Nevím jestli to v té nahrávce má být, třeba jo, je to jenom pop. U levných sluchátek jsem to nikdy neřešil. U dražších jsem právě čekal, že tyhle pazvuky zmizí a budou hrát čistě. Nekvalitou zdroje to není, protože to je slyšet i ve FLACu
Naposledy upravil(a) martinkod dne 19 bře 2026 12:11, celkem upraveno 1 x.

martinkod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinkod »

Jarda69 píše:
19 bře 2026 10:07
Zkus zkontrolovat ten EQ, jak je nastavenej.

Zdrojový materiál/EQ: Nadměrné zesílení subbasů pomocí softwarového ekvalizéru může vést ke zkreslení.

Žadné EQ a vylepšení nepoužívám. A co se mého zesilovače K11 R2R týče, tam je výkon přes 4.4 konektor slabší než přes 6.3 podle specifikace.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Tak to zkus na nějaký kvalitní nahrávce,třeba klasice nebo jazzu a ne na nějakým zvukově zmršeným popíku :mrgreen:

Odpovědět