Čím vybudit Hifiman Ananda v3?
Čím vybudit Hifiman Ananda v3?
Ahoj, koupil jsem si k Andandám zesilovač Fiio K11 R2R a ač výšky a středy jsou opravdu krásné, tak na basech slyším v mnoha skladbách nepříjemné vibrace (nevím jestli tam mají být, asi spíš ne), basy nejsou pevné a často uhučené. Ve výsledku ten poslech není u basovějších skladeb vůbec příjemný. Po několikadenním bádání jsem dospěl k závěru, že buď je zesilovač slabý a nestíhá planáry ukočírovat, i když má výkon 2x 660 mW, což by mu teoreticky mělo stačit. Nebo je výrobní vada ve sluchátkách, případně zesilovači.
Napříkad u této test skladby slyším okolo 14 sekundy nepříjemné vibrace, ale třeba tam mají být, opravdu nevím.
https://open.spotify.com/track/72p3zTBb ... 91b5c64276
Dokázal by mi někdo s osobní zkušeností doporučit nějaký DAC + zesilovač v jednom a v ceně do 8k, který si s Anandami sedne a využije jejich potenciál?
Děkuji moc za pomoc.
Napříkad u této test skladby slyším okolo 14 sekundy nepříjemné vibrace, ale třeba tam mají být, opravdu nevím.
https://open.spotify.com/track/72p3zTBb ... 91b5c64276
Dokázal by mi někdo s osobní zkušeností doporučit nějaký DAC + zesilovač v jednom a v ceně do 8k, který si s Anandami sedne a využije jejich potenciál?
Děkuji moc za pomoc.
Re: Čím vybudit Hifiman Ananda v3?
A zkusil jsi ta sluchatka i jinde?
Potřebuješ Topping L50, ale nema dac.
Potřebuješ Topping L50, ale nema dac.
Spojit s Topping E30 II
Tak přeci jen, je to trochu nezvyk 16 ohmu a jeste potreba pořádně to vybudit. Na test by stačil nějaky normalni zesilovač na reprobedny. Ale muselo by se to dělat opatrně. Zesilovač 2x50W/4 ohm, by měl být ok.
Ten odkaz nic nedela. Nemas neco treba na YT, kde ti to taky dělá?
Ten odkaz nic nedela. Nemas neco treba na YT, kde ti to taky dělá?
Například tady od 12. sekundy Anandy tak nějak podivně duní/hučí, ale vokál zůstává čistý.
Tady například od 3:42 takový nepěkný, podivný dunivý zvuk na pozadí.
Martinkod
Prešiel som to sluchatkami Hifiman HE400i, ale nič nepríjemné som nezaznamenal. Skús druhý zosilovač, možno počuješ limity zosilňovača. Potrebuješ DAC, skús zosilňovače Hifiman EF499
https://www.trinasty.sk/tovar/hifiman-e ... 5449218750
Prešiel som to sluchatkami Hifiman HE400i, ale nič nepríjemné som nezaznamenal. Skús druhý zosilovač, možno počuješ limity zosilňovača. Potrebuješ DAC, skús zosilňovače Hifiman EF499
https://www.trinasty.sk/tovar/hifiman-e ... 5449218750
Já právě bohužel jiný zesilovač nemám, takže nedokážu posoudit jestli ty pazvuky jsou nedostatkem vybuzení nebo chybou sluchátek. Ale pokud si inkriminované úseky pustíš na něčem levnějším, tak možná pochopíš jak mi to hraje a uslyšíš ten rozdíl oproti HE400i
Zkus zkontrolovat ten EQ, jak je nastavenej.
Zdrojový materiál/EQ: Nadměrné zesílení subbasů pomocí softwarového ekvalizéru může vést ke zkreslení.
Nevyvážený kabel: Použití single-endového (6,35 mm) výstupu místo 4,4 mm vyváženého výstupu může mít za následek menší prostor pro basy a menší kontrolu nad nimi
Zdrojový materiál/EQ: Nadměrné zesílení subbasů pomocí softwarového ekvalizéru může vést ke zkreslení.
Nevyvážený kabel: Použití single-endového (6,35 mm) výstupu místo 4,4 mm vyváženého výstupu může mít za následek menší prostor pro basy a menší kontrolu nad nimi
Zaprvé, v českej terminologii je to symetrický a nesymetrický, ne vyvážený a nevyvážený.Nevyvážený kabel: Použití single-endového (6,35 mm) výstupu místo 4,4 mm vyváženého výstupu může mít za následek menší prostor pro basy a menší kontrolu nad nimi
A zadruhé, ne, použití nesymetrického (6,35 mm) výstupu místo 4,4 mm symetrickho výstupu nemůže mít za následek menší prostor pro basy a menší kontrolu nad nimi. A pokud to tak přesto u nějakýho přístroje je, tak to znamená, že je to chybně zkonstruovanej přístroj.
Hele,já je mám taky,mimo jiné dobřé fungovaly přes RME ADI-2 DAC,převodník,sluchátkový zesilovač,vestavěný eqalizér.Dřív byl o něco dražší,kdybys jej sehnal z druhé ruky....
A připojení jack 6,3 mm
A připojení jack 6,3 mm
Od 11. sekundy začíná takové divné zrnité dunění, které není podobné žádnému hudebnímu nástroji. Nevím jestli to v té nahrávce má být, třeba jo, je to jenom pop. U levných sluchátek jsem to nikdy neřešil. U dražších jsem právě čekal, že tyhle pazvuky zmizí a budou hrát čistě. Nekvalitou zdroje to není, protože to je slyšet i ve FLACu
Naposledy upravil(a) martinkod dne 19 bře 2026 12:11, celkem upraveno 1 x.
Žadné EQ a vylepšení nepoužívám. A co se mého zesilovače K11 R2R týče, tam je výkon přes 4.4 konektor slabší než přes 6.3 podle specifikace.Jarda69 píše: ↑19 bře 2026 10:07Zkus zkontrolovat ten EQ, jak je nastavenej.
Tak to zkus na nějaký kvalitní nahrávce,třeba klasice nebo jazzu a ne na nějakým zvukově zmršeným popíku