Cyrus III - integrovaný zesilovač

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
PavelN
Příspěvky: 383
Registrován: 18 dub 2008 06:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od PavelN »

Na té maďraské stránce jsem našel


Mission 792 Hangsugárzó kompakt monitor

Hangsugárzó kompakt monitor
Normál ár: 154 900 Ft. / pár
Webes ár: 154 900 Ft. / pár

při ceně 100 forintů za zhruba 10 kč
vychází cena za pár na 15490 Kč. *thumbs up*
v ČR v Excelia hifi stojí 28.000 Kč

To už stojí i za výlet do Maďarska.

gemusse1
Příspěvky: 31
Registrován: 05 úno 2009 22:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od gemusse1 »

Asi bychom se měli vrátit k tématu a to je CYRUS III a to jak ta cihla vlastně hraje. Jako nezkušený to tak trochu zkusím popsat. Nezaujatě, jestli to ovšem u cyruse lze.
Tenhle zesík je pro mě zosobněním hudby. Hraje samozřejmě, přirozeně, přesně. Asi to nedokážu přesně popsat, ale je to takovej ten pocit, když si člověk užívá hudbu bez zjevný příčiny. Nic víc, nic míň. I manželce se moc líbí...řekla lakonicky: To je prostě takový přesný a baví mě to.
Zkrátka sem se rozhodnul s tímhle zesíkem nějaký ten čas spokojeně žít a třeba možná i dožít.
Líbí se mi jak hraje a jak sou mu jedno kabely. Dřív bylo poznat, čím se co spojilo, u Cyruse je to vážně jedno!
Jen repro by si zasloužil lepší. Tím nemyslím, že by to hrálo líp, ale jen tak pro pocit.
Tolik první dojmy, asi z toho moc chytrý nebudete, ale až najdu ty správný slova a nasbírám víc zkušeností, podělím se.
A mimochodem gramec přes to jede fenomenálně! :-)

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6343
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od dadaft »

tady http://velkoobchod.cz/shop/showgoodsite ... dsID=17103 je Cyrus IIIi za 28k. jaký je rozdíl mezi Cyrus 3 a Cyrus 3i?

Franta
Příspěvky: 26
Registrován: 14 říj 2008 06:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od Franta »

Kdysi se vedla řeč na téma Cyrus u odborníků vedle
http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... 09&page=-1
Snad ten link nikoho neurazí. Ale zpět k Cyrus. Mám dodnes, a občas používám, Cyrus One mkII. Vynikající, levné, jednoduše udělané, funkční! Tak je to s většinou anglických značek co pamatuju. Odborníci se ušklíbají, ale hraje to a baví poslouchat. Doporučuju, na ebay je to občas za výbornou cenu. Třeba úplně první Cyrus One oranžovým spouštěcím tlačítkem hraje asi nejlíp. A s jakýmkoli CDP Cyrus je to výborná kombinace.

Cyrus asi neprodali "cizímu kapitálu", tak jako produkt, který má kolega šostakovič v hlavičce. Taky se už nehodí pít!:-)

gemusse1
Příspěvky: 31
Registrován: 05 úno 2009 22:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od gemusse1 »

dadaft píše:tady http://velkoobchod.cz/shop/showgoodsite ... dsID=17103 je Cyrus IIIi za 28k. jaký je rozdíl mezi Cyrus 3 a Cyrus 3i?
Rozdíl je asi jen v počtu vstupů, IIIi má o jeden víc, jinak jsou snad stejné. Jestli jsou nějaký změny i uvnitř, nevím.

ABBEY ROAD
Příspěvky: 21
Registrován: 22 úno 2009 11:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od ABBEY ROAD »

Vlastnim Cyrus2+PSX.Rikam tomu topinkac! Parada mival sem i CD-playerCyrus PCM2. *bravo*

gemusse1
Příspěvky: 31
Registrován: 05 úno 2009 22:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od gemusse1 »

ABBEY ROAD píše:Vlastnim Cyrus2+PSX.Rikam tomu topinkac! Parada mival sem i CD-playerCyrus PCM2. *bravo*
Vítej, konečně někdo, kdo vlastní mašinku ze stejné stáje. Přes jaký hraješ repro? Pravě řeším nákup něčeho adekvátního a rád si nechám poradit.

ABBEY ROAD
Příspěvky: 21
Registrován: 22 úno 2009 11:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od ABBEY ROAD »

Hraju pres Bose! Atake muzu potvrdit Gramo Super!!!

gemusse1
Příspěvky: 31
Registrován: 05 úno 2009 22:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od gemusse1 »

Bose? Jaký model? Jak to hraje? Je to hloupá otázka, protože s Cyrusem hraje všechno skvěle...ale co se týká repro, chtěl bych něco echt anglickýho. Mission, MA, Epos, Ruark, nebo tak něco...

Uživatelský avatar
agavel
Příspěvky: 769
Registrován: 25 dub 2008 16:11
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od agavel »

gemusse1 píše:Bose? Jaký model? Jak to hraje? Je to hloupá otázka, protože s Cyrusem hraje všechno skvěle...ale co se týká repro, chtěl bych něco echt anglickýho. Mission, MA, Epos, Ruark, nebo tak něco...
Roček mi prodával Mission 752f. Cyruse mi pak většinou doporučoval jako velmi vhodnou volbu. Třeba právě ty ze série III a ještě mluvil o nějakém SL modelu. Ten prý měl, snad i k těm Mission, a bylo to prý moc pěkné. Jinak jako perličku mohu uvést, že na papírových obalech k mým Mission 752 jsou nápisy Cyrus, byl to tehdy víceméně jeden podnik. Citlivost mají Mission dobrou, poslech jsem ti nabízel. Možná je čas, přestat řešit a přijet vyzkoušet. Mám doma vcelku slušný zesík na porovnání, třeba je ten Cyrus skutečně zdrcnutý poklad.

gemusse1
Příspěvky: 31
Registrován: 05 úno 2009 22:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od gemusse1 »

Vím a vedu to v patrnosti...jen toho mám teď nějak hodně...poslechy nechávám až na dobu po výměně nestandartních konektorů v zesu. Ono to není zase taková legrace Cyrus k bednám připojit. ;) Až tam budou normální konektory, půjde do toho strčit normální banánek a vzhůru poslouchat.

Uživatelský avatar
agavel
Příspěvky: 769
Registrován: 25 dub 2008 16:11
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od agavel »

Jsou myslím stejné jako na Arcamu a ještě něčem dalším. Jestli to má dobrý kontakt, tak bych to neměnil. Z UK se dají z eBay dotáhnout a myslím, že to nebude stát majlant. No, však ty si nějak poradíš. Já teď na kabelech mám takový ten banánek-ruličku. Vlastně nevím, jak se to jmenuje. Ale banánky jsem znal spíš v tom roztahovacím nebo prostě bambuloidním provedení. Ale tohle velmi pěkně zapluje a dobře to tam i drží. To bych nikdy nevěřil.
Tak ty konektory jsem našel
ObrázekObrázek
Když už být důsledný fanda Cyrusu, tak i s tímto. Ale když jsem prohlížel jiná provedení, tak bych s tím měl být kompatibilní.

gemusse1
Příspěvky: 31
Registrován: 05 úno 2009 22:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od gemusse1 »

Cyrus III má banánky, co vypadají jako klasický, jen mají průměr 2,5 mm a už se nevyrábějí. To na obrázku je jen pro nový modely. Proto mi přijde jako lepší řešení nechat provést odbornou výměnu konektorů v zesilovači. Navíc, do těch originál banánků se kabel 2,5mm prostě nevleze. Podle mě to bylo dělaný pro kabely tak do 1,5mm.

Uživatelský avatar
agavel
Příspěvky: 769
Registrován: 25 dub 2008 16:11
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od agavel »

Je to možný. Origo Cyrus kabel byly takový tkaničky, docela daleko od sebe. Ale čtyři myslím. Něco jako kdysi kabel Aura. Myslím, že měli solid core vodiče.

gemusse1
Příspěvky: 31
Registrován: 05 úno 2009 22:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od gemusse1 »

Asi něco jako toto: http://www.cyrusaudio.com/product.asp?P ... &text=spec ?
To by čistě teoreticky šlo vyrobit,ne? Zaráží mě ale ten průměr 0,7mm. To mi připadá jako úplný protimluv ke všem poučkám o reprokabelech.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host