Cyrus III - integrovaný zesilovač

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od sostakovic »

Obrázek

rád bych chtěl (zvláště milovníka starších přístrojů dadafta) :D uprozornit na zajímavou "cihličku"
Tato anglická značka je u nás poměrně málo rozšířená.
Měl jsem možnost ho asi týden poslouchat a zanechal ve mě nesmazatelné zážitky. Je opravdu výborný! Poslouchal jsem ho na Missionech.
U nás se asi nesežene snadno, ale na ebay se draží velice často. Cena bývá 250-300E. Není to tedy tak levné jako objevy dadafta, ale za poslech rozhodně stojí.
Často mám chuť ho zakoupit a porovnat se svým Edgarem TP105VR - pravda bylo by to porovnání lampy proti tranzistoru, ale zajímavé by bylo
Máte někdo zkušenost?

agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyrus III - integrovaný zesilovač

Příspěvek od agavel »

Já mám Mission 752 Freedom a tehdá byly tyto repro vlastně něco jako Mission pro Cyrus. Slyšel jsem kdysi celou sestavu s děleným Cyrusem, CD od nich... Jenže jsem tehdá byl úplný hifi rybíz, takže jen vím, že špatně to nehrálo. Nějaké zkušenosti s nimi bude mít pan Roček z Chrudimského Excelia-Hifi. Já teď nedávno koukal, že některé jejich koncáky jsou překvapivě s XLR vstupy. To by mi pěkně vzhledově sedlo s Missiony i DAC Benchmark. Takové malé milé věci. Velký Vincent by určitě udělal radost někomu jinému. Teď je ale na řadě prodej, takže do té doby nemusím nic řešit.
Ve zkratce - líbí se mi jak je to malé a bojím se, aby to nebylo citlivé na ostatní komponenty tak, jak bývá u "Anglie" zvykem.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Ahoj
Citlivost na komponenty neumím posoudit, ale s Mission problém nebude. Vyzkoušej ho, pokud budeš mít možnost, na 752 Freedom. Ten by z nich vyždímal všechno *2thumbsup*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

sostakovic píše:Ahoj
Citlivost na komponenty neumím posoudit, ale s Mission problém nebude. Vyzkoušej ho, pokud budeš mít možnost, na 752 Freedom. Ten by z nich vyždímal všechno *2thumbsup*
Obecná rada, která jak víme je v tomto případě na houby. Těžko ho vyzkoušet, když bych to musel nejdřív dotáhnout z eBay. Že by to měl být vhodný partner k Mission a zvláště k 752 je jasné. Jestli nejlepší je samozřejmě otázka, i SV-233 jim dává kvalitní krmení. Kategorie koncáků a monobloků je pro mě neznámá půda, mám na ni chuť hlavně kvůli nadšeným popisům v mnoha článcích. Ty jsou často zavádějící, ale v tomto případě to má určitou logiku.

gemusse1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gemusse1 »

Tak jedna taková cihlička spolu tunerem FM7 u mě právě přistála! Pro mě subjektivně zvuková nirvána.
Více později.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

gemusse1 píše:Tak jedna taková cihlička spolu tunerem FM7 u mě právě přistála! Pro mě subjektivně zvuková nirvána.
Více později.
Všiml jsem si té výjimečné ceny. Skvělý kauf, pokud je v pořádku.
S čím bude hrát?

gemusse1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gemusse1 »

Cena byla opravdu fantastická. V současnosti mám Mission M32. Ale myslím, že by si to zasloužilo něco lepšího, nejlíp vyšší Mission z druhý ruky.
Spíš mi dělají potíže Cyrus banánky. Mají menší průměr, než standartní a 2,5 mm kabel se tam ne a ne vejít. Dají se někde sehnat banánky, který by do Cyruse šly a přitom se do nich vlezl normální kabel???

Zvuk zatím vstřebávám, ale oproti Marantzu předtím je to nebe a dudy...

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Banánky se dají koupit, napiš do Excelie. p. Roček ti určitě pomůže.
Pokud chceš vyzkoušet Mission 780SE, napiš mi na email

gemusse1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gemusse1 »

Tak začíná řešit dilema, ohledně vhodných repro. Je skoro jasné, že MISSION...ale které? Preferuji regály a tak si říkám, 780SE nebo 751 Freedom? Papírově mi připadají 751 vhodnější. Prosím zkušené o radu! Díky.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Len tak pre zaujímavosť - ako v maďarsku padol forint, tak sa tam dá kúpiť nová bedňa za skoro polovičnú cenu ako u nás. To je zaujímavé hlavne u sedmičkovej rady. Pozri www.procinema.hu .

gemusse1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gemusse1 »

JV píše:Len tak pre zaujímavosť - ako v maďarsku padol forint, tak sa tam dá kúpiť nová bedňa za skoro polovičnú cenu ako u nás. To je zaujímavé hlavne u sedmičkovej rady. Pozri http://www.procinema.hu .
Díky za tip, vzhledem k tomu, že v Maďarsku jsem celkem často, budu o tom přemýšlet. Ty ceny jsou vážně zajímavý.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

JV píše:Len tak pre zaujímavosť - ako v maďarsku padol forint, tak sa tam dá kúpiť nová bedňa za skoro polovičnú cenu ako u nás. To je zaujímavé hlavne u sedmičkovej rady. Pozri http://www.procinema.hu .
Chceš tím říct něco takového, jako že 796 tam stojí do 40 tisíc? To je něco neskutečnýho! Na to budu muset upozornit v jejich vláknu a Honza Roček se mnou přestane mluvit.

gemusse1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gemusse1 »

agavel píše:
Chceš tím říct něco takového, jako že 796 tam stojí do 40 tisíc? To je něco neskutečnýho! Na to budu muset upozornit v jejich vláknu a Honza Roček se mnou přestane mluvit.
Je to tak, přes palec sem to spočítal a podle kurzu forintu by teď MISSION 796 staly 38.290.- Kč za pár! Je to podobný jako s autama, taky sem si škodovku dovezl z itálie...a je to smutný pro naše obchodníky.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Škoda, tyhle a E83 by mě docela zajímaly. Ale i přes ty zázraky s kurzem je to pro mě teď nepředstavitelné. Ale sem to nepatří, je to vlákno Cyrus.

gemusse1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gemusse1 »

Tak ještě jednou...CYRUS a vhodné bazarové repro...Preferuji regály a tak si říkám, 780SE nebo 751 Freedom? Papírově mi připadají 751 vhodnější. Prosím zkušené o radu! Díky.

Odpovědět