DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

Zdravim, ani neviem kam pisem, som prvy krat na fore...Mam dotaz. Moze mat zosilovac NAD C 326BEE, kupeny v roku 2010, iny zvuk, ako zosilovac kupeny v roku 2015. Mam len take konspiracne
myslienky. Lebo mal som jeden z roku 2010 a chcel som novy, tak pred mesiacom som si ho kupil a stareho som sa zbavil, takze nemozem priamo porovnat, ale mam pocit, ze ten novy hra horsie...a myslim si, ze uz je rozohrany.

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

myslim napr. ci tam nemohli dat iny kondenzator, napr....tej istej hodnoty, ale nekvalitnejsi...co ma samozrejme vpliv na zvuk, dakujem

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Odar »

Nevidim dovod, preco by nemohol mat iny zvuk. Aj ked ma identicke oznacenie, mohli tam cosi zmenit v zapojeni, suciastkovej zakladni, atd. Bezne sa to robi.

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

no, tak to je pekna ku..aren, mal som z druhej ruky 326tku, asi 5 rocnu, ale bola trochu otlcena, tak som sa jej zbavil a kupil si novu...
Rok som hladal retazec, ktory by mi vyhovoval a ked som ho nasiel, tak som spravil fatalnu chybu? Mam aj kupenu novu 375tku a to je
katastrofalny zvuk..Som NADista, ale toto ked sa robi....ze skurvia zvuk v tom istom modeli, tak nech idu do r..i. Hralo to krasne...zostava,
CD player NAD C 565BEE, zosik...otlcena 326tka, bedne Focal Aria 906...signaly XLO ULTRA Plus, reprok. XLO ULTRA 6

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

este v zosiku som dal kvalitnejsie pre out, main in Jumpere Audioquest...skusal som
aj signalove XLO reference 3, ale to uz bolo na 326tku moc...s Utrou to hralo...ako
rit na serbel.

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

a co sa tyka 375tky...unahlena kupa...ona ma az 8 vykonovych tranzistorov na kanal....co
spravidla znamena, cim viac tranzistorov, tym menej detailov a vysok...hra, ako cez milion
filtrov....mal som aj Dynaudia Contour 1.4s..NAD nema na Dynaudia, i ked sice pocul som
jednu skladbu od Vlastu Redla na 375tke a Dynaudio Confidence...stlpy, neviem kabelaz,
no a to hralo slusne, ale to bolo v Ketose...robi tam kamarat dlhe roky...ale urcite tam
boli zapojene kable za minimalne 2000 euro a bedne stoja 13 000 eur. takze tak asi....

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

najnormalnejsie riesenie vidim kupit z druhej ruky do mojho retazca, Electrocompaniet ECI 3jku a
vratit sa opat k signalom XLO reference 3.....ale dajte mi na to peniaze *headbang*

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

ECI 3jku by som vedel casom zohnat za cca 1500 eur a XLO zdrazovali, ale mam zlavu,
tak by ma vysli na 400 eur, ale potrebujem ich dvakrat....to uz je na mna vela *taktone*

sekal
Příspěvky: 1488
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od sekal »

A to sis ani jeden z těch nových zesilovačů před koupí neposlechl ? Kolik jsi za tu 375ku dal ? Jinak zvuk. projev NADu je obecně posazen spíše níže. Pokud jsi příznivcem analytičtějšího přednesu, je vhodnější spíše CA apod. Anebo si vykašli na komerci a pořiď si BVaudio A300SE (http://www.bvaudio.sk/a300se.htm), což je v dané cen. kategorii výborný stroj.

Jarda69
Příspěvky: 1431
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Jarda69 »

Pokud píšeš po pár minutách, tak by měla fungovat funkce edit. Nevím na kolik to mají teď nastavené, ale mělo by to jít do hodiny od napsání.

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

mam dost vysoko postaveneho cloveka v Ketose...a on mi hovoril..Palo, ja ti poziciam na posluch doma 375tku,
ale bol som, ako namesacny...dones mi to a hotovo...1400 eur v riti. Vtedy som este nevedel, rozne info a technicke
zalezitosti..co s cim a pod. tranzistory atd. Ale uz to kaslem, nechavam tu 326tku teraz takmer nonstop pustenu a
tusim sa to rozohrava...mam ju len 10 dni. Staru 326tku z roku 2010 som sice predal, ale volal som tomu chalanovi
a on je ochotny ist ku mne domov aj so zosikom, aby som ich mohol porovnat, a ked budem chciet, ta, ze mi to
vymeni za tu moju....ale teraz pocuvam...a naozaj ten zvuk sa zlepsuje. Viem ze zakladne zahorenie trva max. 3
dni....a potom sa uz asi len postupne zosilovac rozohrava...uvidim za mesiac a potom ich porovnam obidva u mna doma.
Myslim, ze to bude OK. *palec*

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

mal som teraz aj CA AZUR 550A..a naozaj ma analityckejsi zvuk, ale zvuk rytmicaka a cinely mi nesedeli
a navyse mam strasnu akustiku v izbe...povedal mi to kamos z Ketosu a ma pravdu...mne sa proste paci
zvuk 320, az 326, navyse mi uplne staci 2 krat 50W. Bedne maju citlivost az 98,5 db.
Kable mam dobre, bedne su dobre a zosik sa rozohraje, verim tomu a CD player je vo svojej cene
neporazitelny NAD C 565BEE...nazvali ho aj, ako marketingovy omyl NADu. Preto ho stiahli aj
z vyroby. Za malo penazi, urobili vela muziky....este by mohli stiahnut z vyroby 375tku, ako
omyl..za vela penazi, malo muziky :D ...ale ja ho tu hanam a este som ho ani nepredal...ale
kamos z Ketosu mi hovori, ze to je dobry zosik, len treba k nemu najst bedne.

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

....mozem mat len regalovky, s prednym basreflexom...inac to v mojej izbe nejde...byvam este s rodicmi zo zdravotnych dovodov a
moj zivot sa odohrava v izbe 3,5 krat 5m, kde mam pocelej dlzke 5m, vstavanu skrinu..v strede s takym volnym priestorom na
aparaturu a nad aparaturou, hore...su este skrinky...sucast vstavanej skrine..cize aparat mam v tunely...nemozem mat vsetko ;)

Jarda69
Příspěvky: 1431
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Jarda69 »

Bedne maju citlivost az 98,5 db....můžeš napsat přesný typ, případně s odkazem na net ?

Palo
Příspěvky: 85
Registrován: 27 srp 2015 16:12
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ.zvuk NAD326bee,kupeny v 2010 a v 2015, je rovnaky?

Příspěvek od Palo »

bedne mam Focal ARIA 906.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host