Tak po dohodě s majitelem se mi dostal do ruky znovu tento zesilovač pod ruku. Chtěli jsme udělat pár úprav a oprav. Čínské blokovací kondenzátory Hitano 22uF/450V jsou KO a levý kanál chrčel. Takže jsem vyměnil kompletně všechny kondenzátory v obou kanálech.
Dále jsem žluté vazební kondenzátory Tesla vyměnil za německé Mundorf MKP a celou desku vyčistil neb ten kdo se v tom štoural tak pájet asi neuměl. Nyní se ještě přez víkend chci podívat na zpětnou vazbu, protože zesilovač kmitá, má poměrně vysoké zkreslení a výkon je poloviční než by měl být. Konečně mi přišla nová umělá zátěž a mohu testovat zesilovače až do výkonu 600W na kanál a kontrolovat tak jejich stabilitu. Po víkendu až to bude opravené sem hodím naměřené grafy a parametry a jak to hraje s novými elektronkami od TAD.
http://imgbank.cz/image/Wbk
EDGAR-Canor TP101
Re: EDGAR-Canor TP101
Upgrade je hotový. Digitální osciloskop jsem vrátil a tak nemá jak zveřejnit naměřené průběhy.
Nicméně nedosáhl jsem sice deklarovaných 35W/4ohm ale 30W na kanál do 4 ohmové zátěže. Celkové zkreslení THD při plném výkonu jsem dostal po nastavení zpětné vazby na 2,6% (35W/4ohm/ 1KHz ). Myslím, že to není špatný výsledek. Ještě to chce mít čas si to poslechnout....
Nicméně nedosáhl jsem sice deklarovaných 35W/4ohm ale 30W na kanál do 4 ohmové zátěže. Celkové zkreslení THD při plném výkonu jsem dostal po nastavení zpětné vazby na 2,6% (35W/4ohm/ 1KHz ). Myslím, že to není špatný výsledek. Ještě to chce mít čas si to poslechnout....

TP101 používam ako 2. zostavu (vidieť ho na foto v mojom vlákne) a hlavne ak sa mi domov dostanú na posluch nejaké pasívne búdky. Mňa "flaštičkový" zvuk baví bez ohľadu na reči o skreslovaní a pod. Robí mi skrátka radosť a od toho tu hudba je 

Tak je to pořád jen AB s obyčejnými EL34 ale špatné to není.. Zkreslení je sice větší ale musí se koukat taky jaký druh zkreslení a jak předejít tomu abych se do většího zkreslení nedostal (citlivější reproduktory, dobře navržená vyhýbka..).