hybrid digital amplifier NAD D 3020

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

hybrid digital amplifier NAD D 3020

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

NAD D 3020
http://nadelectronics.com/products/digi ... -Amplifier

NAD tenhle zesák uvádí jako "hybridní digitální zesilovač",
možná to zní pro některé hrozivě, obzvlášť když je celý zesilovač velký zhruba jako autorádio..........................

.................................. ale musím říct, že se slova "digitální" není třeba bát -- jak ho teď poslouchám, ve zvuku není nic, absolutně nic, k čemu bych slovo "digitální" mohl přiřadit.

Zato mám jiná slova, která k D 3020 přiřadit chci:

--- Naprosto precizní lokalizace zdrojů zvuku ve stereoscéně a to jak v pravo-levém, tak předo-zadním smyslu. Fantómové zdroje jsou navíc úžasně masivní a hmatatelné. Poslouchat Bartóka nahraného A-B technikou je fantastický zážitek.

--- Skvělá barva nástrojů, středy a výšky jsou bezchybičky, housle, lidský hlas, klavír, fagot, lesní roh, tympány, jakoukoli zkoušku nachystáte, všechno bude OK

--- Uvolněnost, která je asi výsledkem skvělé kontroly reproduktorů, přehled, rytmika, melodičnost.............. Sypu tam cdčko za cdčkem, všechny žánry, co mám, a pořád si říkám - kdy už najdu nějaký problém???....... ale prostě vůbec žádný nenacházím, hraje to skvěle, ať tam pustím cokoliv.......... teď jsem naměkko z Novosvětské od Living sterea - je lyrická i něžná, vášnivá a melodická, skvělá...................................................

--- Nahlas D 3020 nemá chybu, ale nemá ji ani potichu - lokalizaci a ambienci udrží tenhle zesák až skoro k neslyšitelnu, naprostá pecka pro tiché posluchače.

Obrázek

Tady bezproblémová měření http://www.stereophile.com/content/nad- ... QbmtE0D.97
mnohem lepší, než najdete u NuForce Icon, Flying Mole CA-S10 nebo Onkyo A-9555.

Ale o to nejde - hlavní je, že tohle je za 13.500Kč ABSOLUTNÍ PECKA.

Pokud začínáte s hi-fi, tohle si kupte, tenhle malý drahokam, který můžete v sametovém pytlíku, vloženém do kvalitní dvojité krabice donést a otestovat kamkoliv, a kupte si k němu pořádné bedny.

Dadaftovo 100% doporučení.

Obrázek

Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: hybrid digital amplifier NAD D 3020

Příspěvek od PítrsPraha »

Líbí se mi tvoje nadšení pro cokoliv, co se ti objeví v poslechovce :-).

Měření úplně bezproblémová nejsou - moc se nepovedla implementace S/PDIF rozhranní a chování zvýraznění basů je poněkud prazvláštní (strmě uřízne cokoliv pod 40 Hz).
Výkon je spíš na klidnější poslech s citlivými repro.

Ale to jsou vzhledem k ceně drobnosti. Slyšel jsem jej a jako za ty prachy ano ano ano :-).

Jak si stojí v přímém srovnání Yamaha R-N500 vs NAD D3020?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Rozbije Yamahu na prášek.

Symfonický orchestr je přes Yamahu R-N500 jako by ho promítali na špinavé plátno visící 2m za bednama......... s D 3020 se můžeš orchestrem procházet do šířky i do hloubky, úplně jiný level zobrazení...........
A melodičnost a uvolněnost a barva nástrojů a ............................ vše někde jinde než Yamaha nebo Pioneer.

D 3020 je skvělý zesilovač, rozhodně jiný level než jiné levné zesáky.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ano, na tohle narážím...

Z tvých dojmů o Yamaze R-N500, doslovně cituji:
"YAMAHA R-N500 je bez jakýchkoliv pochyb skutečné hi-fi"
"z pohledu ceny -- nějakých 14t Kč -- je to ABSOLUTNÍ BOMBA"
"YAMAHA R-N500 je skvěle šlapající zesák, opravdu skvěle."
"prvotřídní lokalizace v pravo-levém i předozadním prostoru"
"s perfektní lokalizací a dobrou barvou nástrojů -- dát těch 50-60t Kč, ale proč bych to dělal, když to mám za 14t ???"
"pokud jde o Yamahu R-N500 stojím za slovy, které v recenzi na TNT-Audio píše holanďan Maarten van Casteren:
"I suspect that for most people, myself included, this receiver would actually be all they would ever need, even in terms of sound quality."
"
"plus jsou separace a lokalizace"
"rytmičnost a "šlapavost" muziky (nevím jak to popsat), je naopak vyloženě highendová a nejjasnější plus tohoto stroje"
"to podepisuji dadaftovou pravou rudou krví."

Ale napsal jsi i jednu věc, se kterou jako s jedinou do písmenka souhlasím:
"nejsem si úplně jistý, jestli jsem s to zesilovače nějak posuzovat podle sluchu"

Jsi čistokrevný pocitář a "slyšíš" to, co v daný okamžik chceš slyšet. Překypuješ nadšením, to je super a taky mám moc rád ten pocit, když se člověk tetelí spokojeností. Jen ty popisky a dojmy z tvého poslechu pro sebe osobně beru jako že mají přesně nulovou korelaci s realitou (tzn. se stejnou pravděpodobností se mohou a nemusejí shodovat se skutečným stavem věcí).

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Dadaft...Kabel s vidličkama asi u zesilovače nepřipojím, co?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PitrsPraha

Ale taky jsem tam napsal, po důkladnějším poslechu, že nemá úplně dobrou barvu nástrojů a zvuky příliš rychle doznívají a že to ji odlišuje od skutečně dobrých zesáků nejvíc.

Jenže to se ti citovat nehodilo do krámu, co ty šmoulo?????

Přitom mnohem směsnější byla tvoje poznámka, že D 3020 neutáhne Focalovské regálovky. Evidentně nerozumíš, že ty digitální konce od Hypexu si právě poradí s jakýmikoliv bednama.

Tady dvě recenze na opravdu dobrých a drahých bednách:
https://www.hifi.nl/artikel/20986/Revie ... ifier.html
http://hometheaterhifi.com/reviews/ampl ... amplifier/

když už nevěříš mým lehce vytuněným ProJectům.
---------------------------------------

Takže si to proberme ještě jednou:

Yamaha R-N500 je klasický A/B tranzistor, podle toho hraje, je výborný rytmicky aco se konektivity týče, má analogové i netové rádio, vstup spotify atd.

NAD D 3020 je skvělý zesilovač po všech směrech. Dát ho do hifističtější krabice a vyměnit otřesný dálkový ovladač, můžeš ho prodávat 4x dráž, bez problémů. Jiná liga ke které jsem červenou barvou dopsal 100% doporučení.
Navíc je tenhle NAD vybaven i jinými vychytávkami -- třeba PowerDrive - moc nechápu, jak to že v zesáku není pořádné trafo, ale tenhle NADovský systém funguje skvěle .....
--------------------------------------

Stephen Majias ze Stereophile k D 3020 doporučuje Wharfedale Diamond 10.1 přes Audioquest Rocket 33. Diamondy desítky jsem slyšel s těmi novými CA a rozhodně dobré bedny.

Já bych trochu změnil poměry a přitvrdil.
K NAD D 3020 bych doporučil FOCAL Aria 906 přes Aodioquest Type 4
Ty Focaly jsou klasická bassreflexová dvoupásmovka, ovšem se špičkovými měniči a hypermoderním designem, k D 3020 se vyloženě hodí --- trochu lepší obrázky zde a zde, ale ani tak nevynikne ta kůže a matné sklo.
Milovníci regálových aparátů by si nepochybně přišli na své.....................................

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jarda69 ........ nevím, spíš ne, ráno na to mrknu, banánky v pohodě.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Že jsi s tím nepřišel dřív. Už audio.com.pl mě zmanipulovalo vysokým výkonem nad specifikacemi v jejich měření. Bral jsem to jako chybu a raději vzal C 356. Jsem spokojený, ale ten D 3020 je pro mé využití u PC přinejmenším rozměrově lepší.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Navíc je tenhle NAD vybaven i jinými vychytávkami -- třeba PowerDrive - moc nechápu, jak to že v zesáku není pořádné trafo, ale tenhle NADovský systém funguje skvěle .....
...to jako jak? V "D" zesilovačích bývají i spínané zdroje a ten v NADu je. Nebo jak jsi to přesně myslel?

Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dadaft píše: mnohem směsnější byla tvoje poznámka, že D 3020 neutáhne Focalovské regálovky
Takovou poznámku jsem o NAD D3020 + Focal Aria 906 nikdy nikde nenapsal. Je to čistá lež.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Pokud by měl USB vstup na přehrávání s flešky,tak by byl za tu cenu dokonalej.
https://www.avforums.com/user-reviews/r ... titude.77/

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PítrsPraha píše:
dadaft píše: mnohem směsnější byla tvoje poznámka, že D 3020 neutáhne Focalovské regálovky
Takovou poznámku jsem o NAD D3020 + Focal Aria 906 nikdy nikde nenapsal. Je to čistá lež.
PítrsPraha píše:...a opet v plne sile nasoupila zaslepena vira namisto logiky a faktu. Vyrok, ze prditko 2x30 W s otresnymi objektivnimi parametry je ze vsech vyrabenych zesilovacu ten nej pro bedny typu Aria (o kterych je vseobecne znamo, ze pro perfektni zvuk potrebuji co nejsilnejsi a nejstabilnejsi zesilovac), je famou letosniho roku
Ale čert to vem.......

Ještě jednou shrnu, proč zesilovač s digitálními koncáky se zpětnou digitální vazbou mají kontrolu nad jakkoliv složitými bednami
a/ díky své konstrukci hrají vyrovnaně v podstatě až do nulové zátěže
b/ damping factor se uvádí "větší než 1000"
c/ díky tomu, že k přímému převodu digitálních dat na spojitý analogový signál dochází v podstatě až na svorkách reproduktorů (v PWM modulátoru, za ním už je jen dolní propust, která uřízne všechen ten vysokofrekvenční bordel, který digitály produkují), dovnitř do zesilovače neproudí parazitní proudy a rezonance, které se tvoří v bednách při hraní a neovlivňují jeho vnitřní poměry

Tohle jsou věci důležité pro kontrolu beden.
Pak i těch "uprděných" 30W zní jako 100W.
------------------------------

Jinak tenhle zesák nemá chybu (...... OK, tohle je asi ještě jinde ZDE ....)

Symfonická hudba je skvělá a parádně hrají i komplikovanější nahrávky jako Poe - Haunted.

D 3020 je můj první digitál, ale jiné už kupovat nebudu -- přehled, čistota, přirozenost, rozlišení, lokalizace, barva, rytmus, melodičnost a radost z hraní.

Digitály brzy převálcují všechno, o tom nepochybuji,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
------------------------------

P.S. Jarda69 Díky za tu fotku vnitřku, nechtělo se mi do něj lézt, ale stejně není nic pořádně vidět.
Mimochodem v signálové cestě prý není ani jeden kondenzátor *2thumbsup* , ta nevděčná součástka, která vysychá a má 10% rozptyl parametrů.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

No ten NAD M22 je skvely a laciny, libi se mi to: http://www.stereophile.com/content/nad- ... LTUXtFy.97

BTW na tech zesilovacich obecne akusticky prilis nezalezi (akusticky dominuji zcela reprobedny), oni ti hifisti v souhrnu slysi u nizkozkreslujicich zesilovacu prdlacku rozdily, ani kmitajici silic jim nepokazi pozitivni imprese z noveho A class:

http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.ph ... 3&start=10

I tohle trapny extempore je jen dukaz jak je to cely HIFI blbnuti jen o biasu, hifisti maji novou hracku, treba ten maly A class, vsichni jsou dopredu nateseni, slezou se u piva a pak se jim to proste musi libit, vime :lol:

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Dadaft...vysychají elyty a tam je tolerance i +100 -50% :)

Odpovědět