LEBEN CS300 – MALÝ VELKÝ HARMONIZÉR
Re: LEBEN CS300 – MALÝ VELKÝ HARMONIZÉR
Pořídil jsem si nakonec verzi CS300XS s vylepšenými součástkami a lampami Sovtek. Oproti původní verzi s lampami Mullard mi zvuk přijde celkově čistší. Mullardy měly nejzajímavější zvuk u rocku, na Sovtecích ale zní dobře všechno. Zkoušel jsem třeba Pain, Type O Negative nebo taneční mixy Deleria. Všechno mě na tom baví poslouchat. Dokonce i uřvaně nahrané cédečka to jaksi dynamicky promění a ve středech jsou místo hlukových zdí slyšet nové zvuky, třeba zadní chorály a jiné předtím nedefinovatelné zvuky. To všechno na bednách JBL za padesát taců, u kterých mi předtím při větší hlasitosti dost vadily uřvané středy. Pořád nějak nechápu, co s tím vlastně stalo, protože ani několikanásobně dražší mašiny JBLka nerozjely, aniž by mě na tom něco neštvalo. Basů je dostatek, spíš víc než na jiných aparátech, kde mi třeba chyběly, ale tak akorát, přidávat další pomocí nastavení pro tišší poslech už nepotřebuju. Můžu to s klidem hodnotit jako nejlepší nákup elektroniky za poslední roky. A to jsem těch av krámů už nakoupil
Chci vyzkoušet ještě vyšší model CS600, pokud mi nebude až tak sedět, tak si pro druhé bedny vemu klidně další CS300XS

Nene, to jenom dřevo nestíní. Vybodli se na to a spoléhali jen na imunitu lamp, ale ta není nekonečná. Provedení je děsné, ale hrát to může slušně.AM píše:kdyz mi to v jednom kanale zaclo i pri odpojeni od signalu bzucet, tak odchazi elektronka ?
Pavel Macura Audio
byla to nakonec jedna z koncicich elektronek, po zapnuti zacla navic cela oranzove zhnout. po vymene to pak zase hralo ok. jinak boky, kde jsou prispoubovane bocni drivka jsou taky plechove.
Byl to predvadeci model od p. Dioka, takze zivotnost bude vedet jedine on. Verze X se uz delsi dobu neprodava, protoze jim dosly Mullardy, takze uz bude mit nejaky rok, delali to myslim do 2006 http://www.lebenhifi.com/aboutus.html
# 2003: CS-300 (EL84 integrated amp)
# 2005: CS-300X (Mullard EL84 integrated amp)
# 2005: CS-600 (6L6/EL34 selectable integrated amp)
# 2006: CS-300X (Limnited version)
# 2006: CS-300XS (Same as above, but with Sovtek EL84)
# 2006: RS-28CX (GE 6CG7 preamplifier)
# 2006: CS-660P (KT66/EL34 selectable power amp)
# 2008: RS-30EQ (Phono preamplifier)
# 2009: RS-100 (Line preamplifier)
# 2009: RS-100U (Line preamplifier)
# 2010: MC-30T (MC Transformer)
# 2003: CS-300 (EL84 integrated amp)
# 2005: CS-300X (Mullard EL84 integrated amp)
# 2005: CS-600 (6L6/EL34 selectable integrated amp)
# 2006: CS-300X (Limnited version)
# 2006: CS-300XS (Same as above, but with Sovtek EL84)
# 2006: RS-28CX (GE 6CG7 preamplifier)
# 2006: CS-660P (KT66/EL34 selectable power amp)
# 2008: RS-30EQ (Phono preamplifier)
# 2009: RS-100 (Line preamplifier)
# 2009: RS-100U (Line preamplifier)
# 2010: MC-30T (MC Transformer)
Ahoj není tu nějaký majitel z Prahy? Mám nová sluchátka která jsou dosti vybíravá, s tímto zesilovačem si podle všeho rozumí perfektně. Rád bych si tím ujasnil jestli jsou ty sluchátka pro mě to pravé. Na oplátku za pozvání na návštěvu přinesu flašku
a také půjčení mých sluchátek Audeze LCD-2 "prý zvukově dokonce konkurujicí systému SR-007 Omega 2 od Stax".

Nakolko som majitelom koncaku Leben CS-660P tak mozem len potvrdit zvuk.kvality tejto znacky,zvuk je velmi zivy,dost realny,prirodzeny .Ma to dynamiku,detail,vyborny priestor,separaciu, znie velmi muzikalne. Fantasticke stredy ! 

Že se zvuk líbí, je muzikální,proč ne.
Ale naspat, že je tento hudební přístroj reálný, no nevím. Pokud se reální bere jako pravdivý či přesný.
Ale naspat, že je tento hudební přístroj reálný, no nevím. Pokud se reální bere jako pravdivý či přesný.
Neviete niekto poradit,kde sa daju kupit pre-amp.elektronky Tung sol 6cs7 new editions ? 

Už jenom ty bakelitové černé přepínače Tape monitor a Speaker,Phono vypadají fantasticky,no nekup to za ty peníze.
Taky jsem majitelem tohoto přístroje. Se zvukem a retro vzhledem jsem naprosto spokojený. 

Ano,slyšel jsem ho v ještě" starém" studiu v Panském dvoře v Ostravě u p.Dioka spolu s WLM Diva.Při ceně zesilovače 4K USD a v podstatě té samé sumy za WLM se mi to nezdálo ani jako po zvukové stránce jako ideální volba.Ostatně se stačí podívat na názory majitelů ve světě, kteří až tak nehýří
nadšením, nabídka na eBay je celkem solidní,toť můj názor Brouka Pytlíka.
nadšením, nabídka na eBay je celkem solidní,toť můj názor Brouka Pytlíka.
Nalinkuj prosím ty špatné zkušenosti a ti velkou nabídku ojetých strojů na ebay. Díky
Tak si asi „Leben“ s „WLM“, i pres jejich velmi dobrou citlivost, zrejme nesedí. (hidefan píše:Ano,slyšel jsem ho v ještě" starém" studiu v Panském dvoře v Ostravě u p.Dioka spolu s WLM Diva.

Ja ho u kamarada slýchával na “Leedh Psyche” a pozdeji na “Cabasse Iroise 3” a na obou hral jedna básen.
Ty negativni nazory majitelu “ve svete” a ta velka nabidka “ojetych” na ebay by mne tedy take docela zajímaly.

P.S.: V CR stoji v prepoctu 4.000 US$?
“U nás” je k mání za 2.800€, tedy „jen“ 3.600 US$ a muj kamarad ho tenkrat (v roce 2005) poridil dokonce za 2.000€! (Zatracena inflace…..!!!

Nějak velká nabídka zrovna momentálně není, ale dají se vcelku bez problémů sehnat. O žádný úzkoprofil se rozhodně nejedná..Petanek píše:Nalinkuj prosím tu velkou nabídku ojetých strojů na ebay. Díky
http://www.audio-markt.de/_markt/item.p ... 03362cb8a7
http://www.audio-markt.de/_markt/item.p ... 03362cb8a7
http://www.ebay.com/itm/Leben-CS-300XS- ... 3a969f63fd