MUSIC FIRST AUDIO

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

MUSIC FIRST AUDIO

Příspěvek od fox »

Před týdnem jsem navštívil studio Tykon v Ostravě a zaujal mne tam tento pasivní předzesilovač. Slyšel už ho někdo? Pokud ano, hoďte sem své zkušenosti.
Obrázek
Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: MUSIC FIRST AUDIO

Příspěvek od Peer »

Jo. Je to pasivní předzesilovač s audio trafem.
Vynikající věc!

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Já používám něco podobného zn. Promitheus audio, nějaká diskuze byla na slovanetu. U mě nahradil jenom potenciometr (přesněji řečeno nemám žádný předzesilovač), a přesto se zvuk zlepšil, zejména ve středních frekvencích. Jako každé audiotrafo potřebuje dlouhé zahoření, takže nedělat závěry ze zbrusu nového přístroje.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ve studiu Tykon mi ho nabízeli k zapůjčení na víkend domů s poznámkou, že až ho vyzkouším, už ho nevrátím. Nemám tolik peněz momentálně volných, proto jsem si to nakonec rozmyslel. Kdyby to byla opravdu taková bomba, jak mne ujišťovali, asi by mne potom nebavilo poslouchat přes můj předzes a nastal by známý kolotoč. Chci jenom vědět, jestli mám na něj začit šetřit.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Zappadaddy,
tohle to bych viděl jako tip pro Tebe. Tenhle ten skvostný předzesilovač k tomu monobloky Almarro a ty Tvé vysněné Tannoye by mohlo být skvělá kombinace. Ovšem je to jen teorie, chce to vyzkoušet. Jediná slabina tohoto předzesilovče je absence dálk. ovládání, ale pokud by to bylo zvukově dobré, tak se nad tím dá mávnout rukou, že?

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

Tenhle předzesilovač byl letos na výstavě High End Praha 2009 a myslím, že tam někdo z Tykonu mluvil o tom, že se chystá i verze z dálkovým ovládáním, ale třeba se pletu... Asi by to chtělo se zeptat přímo tam.

Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Fox:
já být tebou, tak bych začal šetřit a pak si ho půjčil. :)
Mám s Tykonem podobné zkušenosti. Půjčil jsem si na týden domů phono Audia
a už ho mám 2 měsíce. Čekám na svůj vlastní. Je to prostě bomba!!!
A ten předzes je na tom podobně!!!
Nicméně nebudeš litovat!

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Mark Levinson píše:Zappadaddy,
tohle to bych viděl jako tip pro Tebe. Tenhle ten skvostný předzesilovač k tomu monobloky Almarro a ty Tvé vysněné Tannoye by mohlo být skvělá kombinace. Ovšem je to jen teorie, chce to vyzkoušet. Jediná slabina tohoto předzesilovče je absence dálk. ovládání, ale pokud by to bylo zvukově dobré, tak se nad tím dá mávnout rukou, že?
*offtopic* No po včerejším púoslechu Amarro mono jsem musel přiznat že tyto lampy se k Tannoy opravdu hodí ale vadilo mi že to nemá ovládání a tak pak opravdu musí přijit na řadu něco obdobného tomuto pasivnímu předku.Amarro není analyticky přesný jako Audia ale zato takové příjemně pocitové zážitky.Jde o preference.Jem nevím zda MFA nezmění charakter těch lamp Almarra.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Změní. Necpal bych to tam. Co CD s regulací výstupní úrovně? Naim to nemá?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

A proč myslíte, že MF ještě nemá DO? Ono není tak jednoduché udělat krokový přepínač na DO v odpovídající kvalitě. Je velmi naivní si myslet, že v nějakém CD přehrávači bude tahle relativně vedlejší "feature" vyřešená na téhle úrovni. To už je lepší zapojit mezi CD a koncák provizorně potenciometr...
Jinak test MF je třeba tady: http://www.tnt-audio.com/ampli/musicfir ... ver_e.html

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Rozhodně bych to vyzkoušel. Za to nic nedáš!
Představu si pak můžeš udělat sám.
Věřím, že by to mohlo být vynikající!

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Souhlasím že je třeba zkoušet a proto ty některé MÉ koupě a prodeje v poslední době viz. Audia.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Tady je výhoda, že to nemusíš koupit, pokud ti to nebude sedět...
Rozhodně je to ale lepší volba, než variabilní výstup z CD.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Možnost vyzkoušet je určitě skvělá. Ovšem nesouhlasím s tvrzením, že je to rozhodně lepší než variabilní výstup z CD přehrávače. Podle čeho jsi k tomu došel Petře?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

pasul píše:Možnost vyzkoušet je určitě skvělá. Ovšem nesouhlasím s tvrzením, že je to rozhodně lepší než variabilní výstup z CD přehrávače. Podle čeho jsi k tomu došel Petře?
Jak to dělají CD přehrávače? Buď ještě v digitální oblasti nebo v analogové přepínáním zase v nějakém čipu. To jsou řešení obecně horší než obyčejný (kvalitní) potenciometr nebo mechanický řadič odporů. Jistě může být variab. výstup do koncáku lepší než přes předzesilovač, ale to říká spíš něco o tom předzesilovači. Udělat přepínač na DO je složité, pokud se výrobce nerozhodne pro IO. Předpokládám že to zatím neudělal hlavně proto, že by došlo k určité ztrátě kvality. Ale myslím, že už existují i trafové regulátory na DO, např. Bent audio TAP-X. To je přesně vzato autotransformátor (AVC). Já ale myslím, že určitý zvukový přínos se dosáhne už jen galvanickým oddělením (TVC), aspoň u nesymetrického propojení.

(a nakonec charakter lamp Almarra se těžko změní, když je regulace na vstupu)

Vizte také
http://www.bentaudio.com
http://www.diyhifisupply.com/?q=catalog ... lifierkits

Odpovědět