Ale všimol som si okolo niekolko pohŕdavých pohladov. Buď to boli odborníci čo počujú niečo naviac, čo bežný smrtelníci nemjú šancu zachytiť, alebo snobi pre ktorých nie sú repráky od takejto značky dosť kúúlové.
Trochu ma prekvapuje že sú také citlivé na umiestnenie keď majú predný basreflex, ale akustika vie byť sviňa a človek často ani netuší čo všetko môže mať vplyv.
Keď som ich kupoval, absolútne ma nezaujímalo ako to je, resp. kto si čo myslí

Ešte som nepočul žiadne reprá hrať v akusticky vyriešenom priestore a ani v Hifi štúdiách sa to veľmi nedá. Osobne nemám akustiku absolútne vyriešenú, neviem to ani správne popísať a ani neviem či je to tak, ale pri bežnej hlasitosti je to v pohode, ak idem na hlasitosť ktorá je bežná pre posluch v hifi štúdiu, začne sa to rozostrovať, spodok trošku prechádza do hukotu a priestor sa rozpadá - do obrazu prenikajú rezonácie podlahy a všetkého čo mám v obývačke + sa to nejako zleje a sila zvuku na človeka nepríjemne tlačí, skoro až fyzickým spôsobom (neviem to lepšie popísať a ani sa to nikdy nebudem učiť popisovať podľa recenzentov, príde mi, že niekedy tiež píšu len heslá aby mal článok dosť riadkov

) Na štvrtinu hlasitosti, je to výborné, všetko je tam kde má byť.
Tuto by mi mohol niekto zo znalejších napísať, či som to správne pomenoval a či popisované javy súvisia s mojou domnienkou o akustike. Ak sa mýlim treba ma na to upozorniť, možno je to ináč. Lepšie je vedieť, že sa mýlim ako zomrieť sprostý 
Práve tým laborovaním so vzdialenosťou som určil zvuk z repro tak aby pri pre mňa normálnej hlasitosti bol vo zvuku dostatok basu, ak by som tie reprá dal ďalej od steny asi by som zniesol aj vyššiu hlasitosť(bežnú pre iných), ale mám dojem, že by to lepšie nebolo, pokiaľ nebude v poriadku akustika.
Takto to vidím ja, dúfam, že nepíšem blbosti. Neviem, ale bez akustických úprav, reproduktory ukážu tak 55% z toho čo by dokázali v normálnom prostredí.
JV:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 93#p115893, fotky gramofónu

dík za podporu s tým pioneerom, pamätám ako Dawsoo vytiahol yamahu a akú to malo odozvu, tak stále čakám nejaké poriadne negatívne reakcie alebo sa toto fórum stalo priestorom ľudí, ktorý si fandia navzájom pri svojom koníčku.