bryston
bryston
http://www.youtube.com/watch?v=TOof73b60E0 http://www.youtube.com/watch?v=gK0qpF28KtQ Mate niekto skusenosti? Paci sa mi filozofia prevedenie.Bolo by zaujimave pocut ich na wilson audio sasha.
Re: bryston
BP 26 vychází z BP 25. Zásadní rozdíl je v provedení napájecího zdroje, který je u BP26 ny vašší úrovni. Vnitřek obou preampů nedovedu posoudit, ale dle rozmístění prvků na čelním panelu je cesta signálu uvnitř asi shodná, obvody mohou být v něčem vylepšeny. V každém případě, mám asi 5 let Brystona od novoty /4B-SST a právě BP25) a mohu napsat jen jediné: jde o špičkový neutrální výkonný zesilovač s analytickým zvukem který přenese vše, co je na CD či LP bez "příkras".
POkud ti vyhovuje strohý dizajn a chladný analytický zvuk bez zvukomalebného patlání, je to jasná volba.
Měl jsem možnost slyšet Brystona 4B-SST/BP25 v konfrontaci s jinými zesilovači a to i výrazně dražšímu (Audio Research D400 a preamp LS9, Pass X150/X2 a jinými) a vždy odvedl výtečnou práci.
Jen je třeba si uvědomot, že od něj nemůžeš čekat zvuk alias lampy...
POkud ti vyhovuje strohý dizajn a chladný analytický zvuk bez zvukomalebného patlání, je to jasná volba.
Měl jsem možnost slyšet Brystona 4B-SST/BP25 v konfrontaci s jinými zesilovači a to i výrazně dražšímu (Audio Research D400 a preamp LS9, Pass X150/X2 a jinými) a vždy odvedl výtečnou práci.
Jen je třeba si uvědomot, že od něj nemůžeš čekat zvuk alias lampy...

roland76 píše:http://www.youtube.com/watch?v=TOof73b60E0 http://www.youtube.com/watch?v=gK0qpF28KtQ Mate niekto skusenosti? Paci sa mi filozofia prevedenie.Bolo by zaujimave pocut ich na wilson audio sasha.
Bryston ? Bbrrrrrrrr...
Som zvedavy, kolko znaciek este dnes prejdes a "okomentujes"..., ale zacina sa to dobre. Pripravujem si Martini , este to bude dnes zaujimave...pompo píše:roland76 píše:http://www.youtube.com/watch?v=TOof73b60E0 http://www.youtube.com/watch?v=gK0qpF28KtQ Mate niekto skusenosti? Paci sa mi filozofia prevedenie.Bolo by zaujimave pocut ich na wilson audio sasha.
Bryston ? Bbrrrrrrrr...
No mě už stačilo.
Bryston brrr,Dynaudio brrr...Nehledám absolutní pravdu jen detailní,barevný,muzikální,prostorový a vzdušný zvuk.
Vím kam to povede.
Bryston brrr,Dynaudio brrr...Nehledám absolutní pravdu jen detailní,barevný,muzikální,prostorový a vzdušný zvuk.
Vím kam to povede.

Nevím jestli je to déle či novinka, ale Bryston má novou modelovou řadu SST2 Stejná kvalita reprodukce již od prvního watu až do plného výkonu. Dle prospektu většinou konkurence pokulhává při nízkých výkonech.
dále...
Nový vypínač
Nový design trafa - zdroje
Nový vzhled krabice
Nový modul zapínání "zdroje" zesilovače
Nová vstupní část symetrických vstupů
Nová deska zdroje
Zlepšení parametrů v můstkovém režimu
Zmenšen počet drátových propojek
Změna návrhu výstupních tlumivek
Objevil se tam u nich i nový model 28, monoblok 1000W/8ohm. Pořádná síla.
Neslyšel jste již někdo řadu 2?
dále...
Nový vypínač
Nový design trafa - zdroje
Nový vzhled krabice
Nový modul zapínání "zdroje" zesilovače
Nová vstupní část symetrických vstupů
Nová deska zdroje
Zlepšení parametrů v můstkovém režimu
Zmenšen počet drátových propojek
Změna návrhu výstupních tlumivek
Objevil se tam u nich i nový model 28, monoblok 1000W/8ohm. Pořádná síla.
Neslyšel jste již někdo řadu 2?
Takže tu máme nový zesilovač?
Počet změn je vskutku zvláštní.
Jenom se ptám.
Počet změn je vskutku zvláštní.
Jenom se ptám.
Sice nevím, jakou máš osobní zkušenost s kombinací Bryston a Dynadio, ale "vím, kam to povede"...boxer píše:No mě už stačilo.
Vím kam to povede.
Pokud se někomu zvuk této kombinace nezdál, tak bylo něco špatně. Pokud je vše OK, jde o výtečný zvuk.
Ona tahle kombinace nebude dobře hrát v místnosti, kde je dozvuk půl hodiny a stěny holé jako ve vykradeném kostele. A domnívám se, že práve v našich končinách je prapůvodcem všech negativ na zvuk obou komponentů právě v mizerné akustce našich místností.
S kombinací Bryston/DA žiju už docela chvíli a v dobře zatlumené místnosti nestrádám špatným zvukem a nefrustruje mě to, že jsem vysolil více než velkou sumu za sestavu, která nehraje...
Takže pokud jde o zvuk Brystonu řady SST, tak v dobré místnosti a sdobrými bednami - tudy ano.
MB píše:Som zvedavy, kolko znaciek este dnes prejdes a "okomentujes"..., ale zacina sa to dobre. Pripravujem si Martini , este to bude dnes zaujimave...pompo píše:roland76 píše:http://www.youtube.com/watch?v=TOof73b60E0 http://www.youtube.com/watch?v=gK0qpF28KtQ Mate niekto skusenosti? Paci sa mi filozofia prevedenie.Bolo by zaujimave pocut ich na wilson audio sasha.
Bryston ? Bbrrrrrrrr...
Najde ani tak o značky DYNAUDIO , bryston (i když jsou v tomto tipické). Jen z vlastních (samosebou subjektivních ) zato ale draze placených zkušeností už nyní neuznávám třebaže technicky dokonalé a náležitě předražené ale zvukově nepřesvedčivé lahůdky tohoto druhu.Ale kdo potřebuje pro domácí poslech nejvýkonnější ampl.krell,cd Wadia atd. a myslí si že jsou zvukově ,,JINDE" a je to ta jediná PRAVÁ cesta k věrné reprodukci tak nechť si poslouží. Pro ty ostatní méně majetné a více přemýšlivé ale naštěstí existují i jiné možnosti a několik málo výrobců povětšinou from england kteří na to jdou třeba jinak.Ale každému co jeho jest a klidně i DYNAUDIO a z nosu hlen a z uší krev. thats all folks
Zdeny píše:Sice nevím, jakou máš osobní zkušenost s kombinací Bryston a Dynadio, ale "vím, kam to povede"...boxer píše:No mě už stačilo.
Vím kam to povede.
Pokud se někomu zvuk této kombinace nezdál, tak bylo něco špatně. Pokud je vše OK, jde o výtečný zvuk.
Ona tahle kombinace nebude dobře hrát v místnosti, kde je dozvuk půl hodiny a stěny holé jako ve vykradeném kostele. A domnívám se, že práve v našich končinách je prapůvodcem všech negativ na zvuk obou komponentů právě v mizerné akustce našich místností.
S kombinací Bryston/DA žiju už docela chvíli a v dobře zatlumené místnosti nestrádám špatným zvukem a nefrustruje mě to, že jsem vysolil více než velkou sumu za sestavu, která nehraje...
Takže pokud jde o zvuk Brystonu řady SST, tak v dobré místnosti a sdobrými bednami - tudy ano.
Blahopřeji a jsem rád že alespoň někdo.Já sám to zatím nevěděl.Takže se pokud mohu,docela bezelstně zeptám kam? Teda to jako povede? Jo a v prázdné místnosti dle mých skromných poznatků nehraje dobře nic ,ani v tomto není DYNAUDIO s brystonem nijak vyjímečné. Ale pokud se jak říkate zvuk této kombinace někomu nezdál ,tak nemusí být zcela nezbytně něco špatně.Nabízí se i možnost,že za A, dotyčný nedávno slyšel živou hudbu B,reprodukovanou jiným zařízením než jaké preferujete vy.Zvláštní a nejspíše rouhačskou myšlenkou (pro pravověrné a VIP puristy) by mohlo být,že by akustiku běžných místností (ať nebydlíme v bezdozvukových komorách) eventuelně mohl vzít v úvahu i výrobce beden.Pár takových se už dokonce našlo smutná zpráva pro vás ale je že DYN.... mezi ně asi nepaří.Sorry vážně proti této značce nic nemám jen v našem městě měli několik let poslechové studio,takže jsem je párkrát poslechl a bez vyjímky ani jediný model by mě nenapadlo koupit.Ale jejich reprodoktory a dýhy na bednách vypadají fakt pěkně.
Zdeny.
Myslím,že jsi to vystihl dokonale. Není co k tomu dodat.
-----------------
Jen snad
že by akustiku běžných místností (ať nebydlíme v bezdozvukových komorách) eventuelně mohl vzít v úvahu i výrobce beden. a já dodávám i ostatních komponentů,aby nakonec byl výsledek právě
.....barevný,muzikální,,proč ..kontrolní otázka soudruzi.....no protože nehledáme pravdu,natož absolutní pravdu.
Tam to povede.
Myslím,že jsi to vystihl dokonale. Není co k tomu dodat.
-----------------
Jen snad
že by akustiku běžných místností (ať nebydlíme v bezdozvukových komorách) eventuelně mohl vzít v úvahu i výrobce beden. a já dodávám i ostatních komponentů,aby nakonec byl výsledek právě
.....barevný,muzikální,,proč ..kontrolní otázka soudruzi.....no protože nehledáme pravdu,natož absolutní pravdu.
Tam to povede.
pompo píše:Nehledám absolutní pravdu jen detailní,barevný,muzikální,prostorový a vzdušný zvuk.
nemysli si, na rozdíl od boxera tě chápu. a dokonce si velmi dobře dokážu představit, co tím chceš říct. ale to přece neznamená, že dynaudio nebo bryston je nějaký nepovedený odpad. dokážou hrát skutečně věrně, samozřejmě v mezích možností. a nic na tom nezmění, že ve studiu v tvém městě tomu tak nebylo. jsou drahé, o tom žádná.pompo píše:Pro ty ostatní méně majetné ... existují i jiné možnosti a několik málo výrobců povětšinou from england kteří na to jdou třeba jinak.
ale výrobců, kteří by splňovali tvé požadavky je přece víc, než pár anglických firem. jako ve zvuku ani v tomhle nehledej absolutní pravdu. setřel si dynaudio, bryston, xavian, marantz, philips, technics atd., ale třebaže nadáváš třeba philipsu do výrobce fritovacích hrnců, právě oni (spolu se sony) to jsou, z kterých všichni ostatní léta čerpali a čerpají. mají patenty na polovinu součástek ve tvých přístrojích. a právě staré prvotřídní cdčka philips jsou přímo modelové příklady toho, co se snažíš naznačit - ničím konkrétním nevynikají, nemají dynamiku, která by tě vyvrátila na podlahu, množství detailů až oči (pardón uši) přecházejí, basy do sklepa... - ale jsou nesmírně vyvážené, neseroucí, báječné k poslouchání...
omlouvám se, že se svou vášní prudím ve vlákně bryston.
já vím. ale myslel jsem to tak. to bude tím jarem...
Ak niekomu nevyhovuje neutralny prejav Brystonu, odporuca sa pouzit elektronkovy predzosilnovac napr. ARC LS-26, kamarat ho ma v zostave s 2x7B SST a nevie si vynachvalit.