Takze az tak by som zase koncepcne riesenie SH1 apod. neodsudzoval. Tato oblast je u mna jedina, kde akceptujem po boku vakuum a kremik v signalovej ceste (osobny nazor, v profesionalnej sfere sa drzim zase inych mantinelov

Ten novy zes. ma opet koncepci lampa-potenciometr-opamp-fet. Pokud pot je rekneme 10K (menší šum), tak prinos lampy na vstupu je vyssi vstupni impedance.brezo píše:Čo sa týka nového modelu , bude úplne novej koncepcie s elektrónkami a výstupným obvonom s fetmi v jednočinnej triede A .
6n6p ma 11.2mA/V (+- 3), i po zdvojeni bude vystupni impedance > 40R, takze je stejne potreba trafo nebo kremik, jak pises, pro nizkoimped. sluchatka.zdenoeddie píše:6n6p je vraj velmi vhodna na zapojenie CF do nizsich impedancii, hlavne pri zdvojeni systemov. Ja ostavam vernejsi 6AS7.
Jaka je vystupni impedance s tou 6AS7?zdenoeddie píše:No problem je, ze celolampove sluchatkace nedokazu dodat patricny vykon do sluchadiel nizkych impedancii, preto sa pouzivaju rozne hybridy atd. Mne osobne sa maximalny uspech podaril prave so 6AS7 kedy do 50R sluchadiel dokaze pretlacit nieco cez 50mW vykonu pri THD cca 0,7%.
Tech 90V a vice si dokazu predstavit u CF mozna s druhou triodou jako current sink a unipolarnim napajenim, coz u zminovaneho sluchtakace asi neni katualni (zdroj je 16VAC/1A+ nasobic napeti, a pouzita jedna trioda na kanal), jinak bych tahle napeti cekal spis na anode,Renown píše:bude na té katodě třeba 90V (případně více) a měl bych strach oddělit to od hlavy posluchače pouze kondenzátorem.
To bych nerekl, ze se jedna o jedine reseni, co kombinace voltage gain - lampa + current gain - solid state & kein opamp? (Uz to tady uvadel TAB.)Renown píše:Takže pokud chtěl mít Canor v sluchátkáči elektronku a pokud se musel z cenových důvodů vyhnout velmi drahým výstupním transformátorům (Lundahl cca 140 Euro/ks), pak je to co použili jediné řešení, řekl bych.
No, ja mel na mysli rozdil 10K pot na vstupu vs. buffer (kde Zin muze byt >> 100K) - zdroje maji ruzne vystupni impedance, tech < 100R ma prevazna cast, ale stale jsou tu i jine s vyssi vystupni impedanci. Nebo frekvencne promenlivou. Nekdo muze zapojit sluchatkac do Tape Out zesilovace, ten je casto reseny s vystupni impedanci kolem 1K az 2K.TAB píše:vysoka vstupni impedance ecc83 nema moc smysl. uz jen z toho duvodu ze vetsina cdprehravacu ma vystupni impedanci hodne nizko kolem 100ohm.
Ja bych nebyl tak kategoricky, ze jen high imedance je spravne, za low-Z tabor kopou taky: AKG 701, Audeze LCD-2, 3, Hifiman HE-6, 5, spousta in-earu…TAB píše:Ukazte mi nekdo prosim kvalitni highend sluchatka s 50ohm.
Doplnuji: samozrejme bez zpetne vazby.enregistree píše:6n6p ma 11.2mA/V (+- 3), i po zdvojeni bude vystupni impedance > 40R, takze je stejne potreba trafo nebo kremik, jak pises, pro nizkoimped. sluchatka.
Presne tak. Ja by som sa neodvazil nikdy nikomu predat nieco, co by mohlo uzivatela - zakaznika nejak poskodit. Poskodene repro apod. je predsa len trochu ina kava ako nase usi.Renown píše:Co si může dovolit člověk v DIY není tak jednoduché v profesionální sféře.
Az tak striktne by som to zase nebral, impedancia neni zaruceny ukazatel kvality sluchadiel, cim viac, tym lepsie, stare radiosluchadla mali 4k, cize boli naj hifi a high end ake kedy boli? Nie.TAB píše:zdenoeddie: Jenže to zas nemá smysl konstruovat špičkový zesilovač na 50ohm sluchátka. Jediný kvalitní sluchátka která jsem zatím slyšel byli vždy nakonec kolem 300ohm s citlivostí cca 95-105dB jako HD600,650,800, DT880,990......
Slovo podvod v tomto vlákně dosud nepadlo. A "marketingový tah" máme tedy chápat pejorativně? Jako podvod? Já nevím, já se marketingem nezabývámeficak píše: Tlumte výrazy typu podvod - marketingový tah a celkové vyznění příspěvku v agresivním zastrašujícím sdělením.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host