ELAC

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
THresil
Kontaktovat uživatele:

ELAC

Příspěvek od THresil »

Vidím, že zde není uveden ani výrobce reprobeden/reproduktorů, který má již dlouholetou tradici a tou je firma ELAC ELectroACustic GMBH...

Internetové stránky:

Kód: Vybrat vše

http://www.elac.com/

Kód: Vybrat vše

http://www.elac.cz/index.php

Hunzek
Kontaktovat uživatele:

Re: ELAC

Příspěvek od Hunzek »

Zdravím pánové,letmo se pamatuji z pročítání časopisů a testů na netu že se výrobky této firmy umísťují na předních příčkách.Píši hlavně pro to že hodně zvažuji koupi modelu FS 209 A Anniversary Edition z hifibazar.cz.V životě jsem Elacy neslyšel.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Ani já jsemžádné bedny Elac neslyšel.

Přední žebříčky? V Německu určitě - jinde sotva.

To nic samozřejmě neznamená. V současné době popularita značky (jakékoli) nesouvisí s kvalitou, ale s částkou peněz, investovaných do reklamy.

Pokud se dobře pamatuji, značka Elac byla synonymem kvality. Jak je tomu dnes? Těžko říci, chce to slyšet na vlastní uši - rozumí se reprobedny, pochopitelně.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

tujatuja píše:V současné době popularita značky (jakékoli) nesouvisí s kvalitou, ale s částkou peněz, investovaných do reklamy.
Přesně takový pocit jsem měl letos, když jsem poslouchal všechny ty "hvězdně vychválené" modely nejvěhlasnějších značek. Je potřeba to slyšet. Člověk za dvě minuty ví, jestli se má cenu tím zabývat. Aspoň já měl vždy hned jasno. U repro se radit nedá a žebříčky dneska opravdu vyhrává kdo si to zaplatí. Stačí si přečíst recenze v některých časopisech. Všechno je "vynikající" :lol: Takže ELAC jen na vlastní uši!

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

No ja som v jednom štúdiu mal možnosť asi 30min. počúvat stĺpy najnižšej série a páčilo sa mi to viac ako dosť a keby nemali zadný basreflex, tak by som nad nimi asi vážne uvažoval. Na porovnanie som si dal pustiť aj regále vyššej série (ale iba o trochu vyššej ceny ako tie stĺpy) a tam ma daotala úžasná priestorovosť, ale trochu mi tam absentovala basová zložka (v porovnaní s tými stĺpmi).
Nejaké bedničky od tohoto výrobcu som počul aj na výstavách, ale tam niečo hodnotiť asi nemá význam - tam ma to nijak nenadchlo, ale na druhú stranu ani neurazilo.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Na Highend 2013 pro mne jeden ze tří nejlepších zvuků výstavy. Sloupové Elac - řada reference - asi 507 VX s krmením od Pioneer mně zahrály bluesrockovou ukázku dle mých představ. *palec* Ovšem cenová relace repro byla kolem 270 tis.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Co tam bylo za železo od Pioneeru?

PS: Zajímavé, jak se diskuze o této značce rozjela... *palec*

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Pioneer mne až tak nezajímal, ale pravda že překvapil. Pamatuju se jen, že byl z "velmi laciného kraje" (vzhledem k ceně repro, které zrovna hrály). Tady je odkaz kde jsou fotky, tak ty modely určitě někdo pozná. Článek Basys CS.
http://www.hifi-voice.com/vystavy/high- ... stava.html

PetrM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrM »

Pioneery zesik A-50 prehravac PD-30, vzheldem k tomu ze tu mam A30ku muzu jen potvrdit ze za malo penez hodne muziky.

PetrM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrM »

PetrM píše:Pioneery zesik A-50 prehravac PD-30, vzheldem k tomu ze tu mam A30ku muzu jen potvrdit ze za malo penez hodne muziky.
prehravac PD-50

Hunzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunzek »

Dekuji za vase nazory,poslech je jasny.Pan tam ma super zelezo a i vetsi poslechovku oproti meho krcalku 4,95x3,45.Xindak je tezky jako prase tak ho sebou urcite smykat nebudu s ohledem na to ze mam pravou ruku nepouzitelnou.No,uvidi se.Rad bych mnel konecne doma dospelejsi bedny.

matto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matto »

ELAC - tak tato znacka mi do teraz nic nehovorila. Az pokial som nepocul ich repro zo 400-vkovej rady.
Dnes mam ich regalky BS 403 a neverim ako dokazu zahrat tak male repracky. Uplne novy stredobas, vyskac JET 5 a perfektne zladenie. Zvuk je uplne prirodzeny, krasny priestor, detail, vzdusnost. Vysky su tak prirodzene, ze na obyc. kalotach mi zrazu vadi akesi zafarbenie, alebo dozvuk. 400-vky maju aj vynikajuce spracovanie a krasny dizajn a je to este "zaplatitelna kategoria". BS 403 su tak dobre, ze by som ich kludne porovnaval s 4x drahsimi Dynaudio Confidence C1 - ktore som taktiez vlastnil a su pre mna dodnes absolutna referencia v regalovych repro.

Obrázek

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Zajímavé je, že regálovky vždy Elac uměl. Neskutečný prostor a čistota nahrávky. Ale sloupy ještě ne a ne doladit k úplné spokojenosti.
Rothaudio

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Ani jsem nevěděl, že ELAC má model BS 403 - je to pro mě novinka, která je stará už od roku 2012... :shock:

Matto a nejsi náhou až příliš optimistický s tím porovnání s Dynaudio Confidence C1???

PS: Já vlastní regálovky ELAC BS 204.2, sice jsou dobré, ale až tak vysoce bych je asi nestavěl... :)

matto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matto »

Pravdupovediac nizsie modely Elac som nepocuval. Zaujimaju ma najvyssie rady 400 a 500.
Uz model BS 403 je perfektne dotiahnuty a vyladeny. Vraj je to velky skok od nizsich modelov aj spracovanim aj technologiou. Novy vyskac JET-5 je hodne vylepseny a je to pocut.

Dynaudio C1 je ako som pisal pre mna referencia, BS 403 za stvrtinovu cenu nebudu lepsie, ale rad by som ich porovnal. C1 som mal par rokov dozadu, porovnavat preto nemozem, len viem ze BS 403 sa k nim velmi priblizuju. Co mozem ale napisat je, ze BS 403 maju zvuk (pre mna) lepsi ako Contour 1.4 a to vo vsetkom.

Paolo - ak budes mat moznost, vypocuj si stlpove Elac FS 409, tiez sa chystam na posluch, vraj su bomba. *palec*

Obrázek

Odpovědět