Zdravím Všechny ....
narazil jsem na tohle starší vlákno a jako čerstvý majitel komponentů Grundig si dovolím reagovat na jeden starý příspěvěk ohledně CD přehrávače Grundig Fine Arts CD3 ...
Za posledních pár let jsem vyzkoušel tyto D/A převodníky, tak namátkou třeba: CS4398, AD1955, starší AKM, Wolfson, ES9028,ES9038 ...
CD/DVD/BD přehrávače: SONY BDP-S1E, CDP-970 ( Burr Brown PCM63), CDP-750 (TDA1541), CDP-790 ( SONY DAC),
Philips CD614, Philips CD930, Pioneer DV-LX50, zapůjčený Arcam a spousta daších, DAC-y jsem zkoušel s různými operáky, lampové výstupy,
stejně jsem měl pocit, že ten digitál se stejně moc poslouchat nedá ...

Před pár dny mi však dorazil Grundig CD3 s TDA1547 ( DAC7 ) společně s tunerem T4 a deckem CF4 ...
Já jsem nevycházel z údivu, jak tenhle přehrávač zní, perfektní dynamika, detaily, rozlišení jednotlivých nástrojů, pokud bych to mohl k něčemu
přirovnat, tak takhle mi tady "hrál" snad jen USB DAC s čipem XMOS a AK4495...
Nazvat tohle CD plastovým krámem mě pobavilo, jediné, co je plastové, je přední panel, ale pokud by byl z 10mm tlustého hliníku, nevím, jaký by to
mělo vliv na zvuk ( možná na mikro detaily a zvuk by připomínal repro kabely z bezkyslíkaté mědi

)
Samozřejmě to nechci nijak paušalizovat, prostě si to se "zbytkem" mé sestavy a mým uším perfektně sedne.
Stejně tak bylo velké překvapení citlivost tuneru, kde v podkroví pod plechovou střechou na "kus drátu" naladím několik stanic ve Stereo režimu
bez šumu ... Deck CF4 funguje bez chyby a zvukem taky neurazí ...
Abych jenom nechválil, tak jediný mínus CD3 je v mechanice, respektive laseru VAM1201, který se podařilo oživit isoprophylem a namazáním pojezdu
laseru, přeci jen, 27 let je už nějaký ten rok ...