NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Honya
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAD

Příspěvek od Honya »

Používali jsme babičku NAD 5120 s přenoskou Ortofon, prý vytuňenou od Acoustic Signatur a jakousi
Audio Technicu. Mám víc ramínek, snadno se to přehazuje.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Před nedávnem jsem tady dával recenzi na C658 + C298. Zaujalo mě v ní, že autor při poslechu ne hi-res záznamů přidal +1dB na výškách a pak mu zvuk připadal OK.
Tak jsem to vyzkoušel na své C368 a musím říct, že má pravdu. Pokud jsou korekce vypnuté, zní zesilovač "jemně", jak to tady někdo nedávno nazval. Jiný by mohl říct "tupě" a asi by to taky byl adekvátní popis. Po přidání +1dB na výškách se nic nezměnilo v pocitu vyváženosti basů a výšek, to přichází až s +2 a výrazně s +3dB. Při +1dB se jen zlepší separace nástrojů a zkonkrétní střed stereopanoramatu, který je při 0dB jakoby trochu couvnutý dozadu a nevýrazný.
Je to opravdu velice zajímavý efekt, který se asi spíš týká digitálního předzesilovače, než koncáků.
Každopádně s +1dB na výškách zesilovač hraje "normálně", už se k němu nehodí přídavná jména jako jemný, tupý atd. Hodně mi teď připomíná můj oblíbený vintage Philips FA860, jen na basech je lepší, Déčkový. A je to teď opravdu dobrý zesilovač.
Doporučuji majitelům hybrid digital od NAD k vyzkoušení.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Na jaké frekvenci má NAD +1dB? Díky Jrd

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

NAD v manuálu pro C658 uvádí +/- 7db na 20khz. Jak vypadá křivka v reálu nevím, ale mohu potvrdit slova Dadaftova. Mám na výškách stejně, +1db a Dirac jen na pásmu do 200hz.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jj, děkuji. Jrd

Honya
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Honya »

Bomba! Tak to je průlom do světa High-Endu! Na basech lepší, Déčkový! Akcie výrobců zesilovačů padají, tajemství zvuku odhaleno.

ZdenekJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekJR »

hoňa, ty budeš velkej borec, pěkně si to dadaftovi natřel; a nam ostanim velmi pekne vysvetlil, jak jsou D-class zesilovace na ho...

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ahoj! Ptal jsem se proto, že neznáme parametr Q toho filtru a proto nevíme, jak ovlivňuje fr. charakteristiku celého pásma. Klidně může
začít zabírat od (odhaduji) 10kHz, vrchol na 20kHz +1dB a totéž v nadakustickké oblasti. Jsou to malinké změny, ale přesto v možná ?
širokém rozsahu. Jestli je to navíc analogový filtr, bude pracovat i s fází signálu v uvedeném rozsahu. Ale jsou to jen moje domněnky.
Zajímalo mě to. Jrd

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ten David Kukynas z Brna, to už je celkem na diagnózu. :lol:
On tam říká, že je ten DAC (a streamer C568) zvukově skvělý, ale furt do něčeho vrtá, oproti svému ADI RME 2 Pro pozoruje jen minimální ztrátu detailů -- když se opravdu, opravdu hodně soustředí --, zato výrazně vyšší dynamiku NADu připisuje druhým harmonickým (jako vážně jo?) ........

Já nevím, podle té tabulky, co tam má Amirm je nejlepší DAC světa Mola Mola Tambaqui za 250.000,-, třetí nejlepší DAC světa s minimálním rozdílem Topping D90 za 20.000,-, takže pokud jde o převodníky myslím není co řešit...

Nebo ne?

Ještě že jsem hluchý nehifista, co miluje muziku......... spoustu věcí to usnadňuje.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Honya píše:
05 úno 2021 10:12
Bomba! Tak to je průlom do světa High-Endu! Na basech lepší, Déčkový! Akcie výrobců zesilovačů padají, tajemství zvuku odhaleno.
Nikdy jsem netvrdil, co mi podsouváš. Je to zesilovač za 27t. A má své mouchy a zvuk určitě není nejlepší na světě. Nicméně má i své silné stránky - opravdu je to použitelný DAC/amp, i přes tu podivnost s +1dB na výškách, a tím mnoho věcí v digitální době usnadňuje. A přestože nemá dokonalou barvu nástrojů, dokonalé basy, dokonalý vzhled, má tu vlastnost, že se skvěle dlouhodobě poslouchá, hlavně má výborný timing, muzika šlape, ani netušíš, jak mě poslední roky baví poslouchat cokoliv, od blues a metalu po klasiku...
Klidně se tomu směj.

Honya
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Honya »

Ale to je v pohodě, hlavně když vyhovuje. Já ho měl půjčený a proti M33 mi to přišlo příšerné. Akorát byl trapně silnější, ale tomu tady nikdo nechce věřit.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Otázka ke "kontroverznímu" M33:

Jak je na tom s nastavením úrovně signálu na vstupech?

Pro představu např. Lyngdorf má na vstupu možnost nastavit v rozsahu +0 až +20dB.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Viz predesla diskuse.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Pitris:
jestli máš na mysli tohle:
Před nedávnem jsem tady dával recenzi na C658 + C298. Zaujalo mě v ní, že autor při poslechu ne hi-res záznamů přidal +1dB na výškách a pak mu zvuk připadal OK.
... tak to si myslím, že je úplně jiná fuknce. Basy, výšky, balance jsou čudlíkové korekce každého zesilovače staré jako svět. Já měl ale na mysli vstupní úroveň signálu do zesilovače. To jest regulovaný vstup (úroveň signálu na vstupu) a to navíc každý vstup samostatně s vlastní úrovní.

Obrázek

Nebo ti jen nerozumím a něco jsem přehlédl.

Odpovědět