NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: NAD

Příspěvek od Liamee »

mcm píše:
18 srp 2024 10:54
a teď se kroutíš jak malý fakan chycený při krádeži třídní knihy :)
Chovej se slušně jestli se mnou chceš komunikovat, hochu. Chápu, že tvá argumetnační bezmoc je frustrující a tak si musíš ulevovat napadáním a urážkama, ale na dětinský výlevy frustrace tu není nikdo zvědavej.
mcm píše:
18 srp 2024 10:54
Ne Lianee napsal jsi "na streamovacích službách je naprostá většina obsahu zvukově zprasená"
Ano, to jsem napsal, protože je to je čirá pravda, fakt a realita.
Zaprvé, tady v tomhle případě/vlákně ale byla řeč o klasickej hudbě, což je z tohole jediná výjimka, protože to je jedinej žánr, kterej Loudness War nezasáhla, což jsem už v minulosti Xkrát řekl.
Zadruhé, klasika tvoří menšinu jak co se týče celkovýho množství vydaný hudby, tak co se týče obsahu streamovacích služeb jako je qobuz, tidal, epl mjůzyk, spotify a další., takže to nijak neodporuje tomu, když říkám, že na streamovacích službách je naprostá většina obsahu zvukově zprasená, protože naprostá většina jejich obsahu jsou mainstreamový žánry a tam je naprostá většina obsahu zvukově zprasená. Jen služby zaměřující se zejména či výhradně na klasiku (jako je například dadaftem zmiňovaný IDAGIO, či například Presto Music Streaming) jsou z tohohle výjimkou, ale to jsou služby, který v porovnání s těmi klasickými jako je tidal, qobuz či epl mjůzyk atd. naprostou většinu lidí vůbec nezajímají.
A zatřetí, vytrhl jsi z kontextu něco co se ti zrovna hodilo a plesknul jsi to někam jinam, kde je řeč jen zdánlivě o tom samém, ale ve skutečnosti o něčem jiném a teď se tu pokoušíš machrovat a jetě urážíš? Trapně, ale je to tvá vizitka.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tomáš píše:
25 srp 2024 14:38
A dadafte,koukám,že tvůj vysněný NAD All in on NAD m10 žádný vlášť extra parametry nemá,výkon slabounký,sinad radši ani nemluvit,za ty prachy.......Snad ta verze 2 je o malilinko lepší
Obrázek

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ew.15535/
No, díky za snahu, ale M10 rozhodně není můj vysněný NAD, nevím, ty asi ty příspěvky moc nečteš, na které reaguješ, tohle není poprvé.......... docela jsem tady zdůrazňoval, že nízké zkreslení mají u NAD z Déčkových zesilovačů pouze C 368 a 388 z té původní řady a dnes nástupci C 379 a 389. Ty mají Hypexy UcD doladěné přímo NADem. Dobře měří i nejvyšší Classic C 399 s 2x NCore. Všechny ostatní (M10, C700 atd.) měří jako typická Déčka -- nízký odstup od šumu, vysoké harmonické zkreslení, problémy na okrajích přenosového pásma. Dával jsem i odkaz na polské stránky s fůrou měření................ no nic. Ne M10, C 399 nebo C 389 s BluOS-D bych fakt bral.

Kouká z toho ovšem zajímavé zjištění ------ když se podíváme na recenze a hodnocení právě třeba těch D-éčkových NADů, tak doporučení dostávají pravidelně ty hůř měřící, než ty líp :shock: :lol: , třeba (pseudo) retro C 3050 měří jako minivěž, ale všichni si pochvalují, jak hraje super! ............ inu ti hifisti, ti maj to líbivý zkreslení rádi :roll:

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

dadaft napsal
měří jako typická Déčka -- nízký odstup od šumu, vysoké harmonické zkreslení
Ono toto už dávno neplatí,Trošičku to platilo právě pro starší,co používá NAD,Hypexy Ncore.Nové generace Déček,jako třeba Hypex Nilai
nebo Purifi Eval Eigentakt jsou už úplně jinde.
Ukaž mi,kde tady vidíš vysoké harmonické zkreslení :D
Hypex
Obrázek
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ew.41669/
Purifi
Obrázek
https://www.audiosciencereview.com/for ... ier.32014/

To spíš zaspal NAD,ty moduly Ncore jsou již více než 15 let staré.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ty moduly čistě za sebe měří dobře už dlouho, a ty nové jsou parametrově naprostá špička, jak říkáš. Celkově v integrovaném zesilovači to bývá složitější, ale třeba NAD ukazuje, že to je čistě na výrobci --- stejné UcD vyladili v C 388, že měří špičkově, v C 3050 hrozně. Dokonce se mi zdá, že zjistili, že víc zkreslující zesilovače má spousta lidí raději a C 3050 je prostě vyladěný na větší zkreslení záměrně.
((( mimochodem před pár lety jsem tady založil vlákno Purifi Audio, jsem fanoušek )))
Takže v poho, v tomhle není spor. Já NAD za to rozhodnutí obdivuju. Když se D-éčka objevily, prozkoumali je a zjistili, že mají dobré parametry a přitom jsou mnohem efektivnější a menší .............. tak poslali celou tradici BBE s jeho A/B třídou a obrovskými trafy do háje..... BBE je legenda, tohle chtělo odvahu. Navíc byla otázka, jak to vezmou příznivci značky. Co když to odmítnou, nepůjde NAD ke dnu???
A rozhodli se pro ten krok proto, protože to neviděli jen takhle izolovaně, ale hleděli na to šířeji. Pochopili sílu internetové sítě. Stala se z ní mocná infrastruktura, kapacity serverů, rychlosti procesorů, gigantická propustnost sítě zajištěná bit-perfect protokoly .......... před pár lety úplné sci-fi. Vymýšlely se kompresní algoritmy, dneska to pálí čert -- velikost audio souborů jsou i v hi-res prostě bagatelní položky. Data šířená sítí jsou úplně v jiném vesmíru. Když Taylor Swift vydá singl, tak streamovací společnosti vyřizují každou vteřinu miliony žádostí o stažení dat, protože ve stejnou chvíli poslouchají lidé po celé zeměkouli................. a síť to stíhá úplně v klidu.
Na síti budou všichni a vše.
A tady se někde zrodila idea streamujícího zesilovače. A to se malý, ale kvalitní výkonový stupeň hodí --- srdcem takového stroje ale musí samozřejmě být digitálně-analogová řídící sekce. Sekce, která dokáže obousměrně komunikovat se sítí, regulovat hlasitost atd, a převádět digitální data na analogový signál pro D-éčkový koncák. "Předzesilovač" který umí streamovat. Základní součásti jsou pak logicky počítačový procesor a D/A převodník.
A je to nový level.
Počítač umožňuje třeba právě použít Dirac, který je díky výpočetnímu výkonu schopný přirozené korekce akustiky atd.
Streamující zesilovače jsou prostě nová doba:
Nejdřív byla doba analogová --- gramofon/deck + zesilovač + bedny
Pak přišla doba digitálně-analogová --- cd přehrávač + zesilovač + bedny
(cd přehrávač je vlastně jen digitální gramofon s analogovým signálem na výstupu)
A teď nastala doba digitální --- jádrem je počítačový procesor a d/a převodník s ovládáním hlasitosti, kteří spolu vytváří jakousi řídící jednotku, ke které se připojí výkonový stupeň...

Welcome in Net Age.
:D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Oprava --- je to BEE samozřejmě :oops:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Abych to snad dokončil, když jsem se tak romanticky zasnil ..... :lol:

Kvičko tady zmiňoval, že se samozřejmě okamžitě objeví námitky ohledně kvality nhrávek na streamu a tak dále. Asi na tom něco je, ale příjde mi, že to časem vyšumí. Ono fakt není důvod, aby streamovací společnosti s daty něco "dělaly". Třeba MQA, které se svezlo na vlně zájmu o autenticitu streamovaných dat, ale bohužel to byla technická šméčka, na Tidalu skončilo. A přechází na zcela bezproblémový flac ................. a třeba právě na Idagiu pro klasickouý hudbu jsou některé věci studiové mastery 24/192. Takže já nevím .....

Rozsoudit by to asi měl samotný zvuk. A tady mají streamující zesilovače silné karty. Třeba ta nejvyšší řada od jiné firmy se sídlem v Kanadě, která zcela přešla na síťové hraní == Moon 891/861.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... 1-moon-861
Ať si člověk přečte tuhle nebo jakoukoliv jinou recenzi z celého světa, dozví se jediné --- tohle je high-end v čisté podobě. Není třeba nic říkat, prostě si to pusťte, a uvidíte sami...
Takže stream může hrát skvěle, ne že ne.

Osobně považuji za skutečný posun spíš tu moderní korekci akustiky místnosti.
Dirac nepoužívám, mám dvě sestavy, a u obou jsem skončil s bednama uprostřed místnosti a poslechem v blízkém poli. A k poslechu v klasickém ustavení s bednama poblíž rohů místnosti a poslechovém místě ve vzdáleném poli se nebudu vracet. Ale Dirac jsem ze zvědavosti zkusil právě na běžném ustavení beden a sweet spotu a musím říct, že dokáže vliv těch blízkých zdí fakt jakoby oddálit, ztlumit, vyzmizíkovat... a přitom se hudby nijak nedotknout, nepoškodit ji. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* Opravdu moc povedené!!! Při zapnutí dobře zkalibrovaného Diracu se to za mě hned začne víc podobat poslechu v blízkém poli, kdy místnost poslech ovlivňuje mnohem míň...

Takže jo, za mě streamujícím zesilovačům *thumbs up* . Já sám budu dál hrát přímo z compu, ale mám nové NADy rád a třeba tohle by většina hifistů přešla jako prostě reklamní obrázek a sestavu, se kterou není třeba ztrácet čas:

Obrázek

............ ale já vidím něco, co by rozhodně stálo za poslech.
((( Samozřejmě za předpokladu, že na poslechovém místě je zkalibrovaná akustika a u ruky něco pohodlného na ovládání s velkým displejem... )))
Navíc mně se ty nové NADy líbí i vzhledově.

No, jedno je ovšem jisté --- kabelářské firmy z tohohle trendu šťastné nebudou..... co je to za hi-fi, když jsou v celém systému jen dva reprokabely????? to je skandál... 8-)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

dadaft píše:
31 srp 2024 18:59
Kvičko tady zmiňoval, že se samozřejmě okamžitě objeví námitky ohledně kvality nhrávek na streamu a tak dále. Asi na tom něco je, ale příjde mi, že to časem vyšumí. Ono fakt není důvod, aby streamovací společnosti s daty něco "dělaly". Třeba MQA, které se svezlo na vlně zájmu o autenticitu streamovaných dat, ale bohužel to byla technická šméčka, na Tidalu skončilo. A přechází na zcela bezproblémový flac ................. a třeba právě na Idagiu pro klasickouý hudbu jsou některé věci studiové mastery 24/192. Takže já nevím .....
To ti teda přijde špatně, že to časem vyšumí. Loudness War je tu už přes 30 let a je to stále jen horší a horší a horší a žádný "vyšumění" se nekoná a ani nic nenasvědčuje tomu, že by se v dohlednej době konat mělo.
A nepleť rozlišení s kvalitou (tak jako si to tady pletou někteří jiní), že má něco vysoký rozlišení je sice hezký, ale zvuková kvalita je někde úplně jinde a rozlišení jí ovlivňuje jen malinko

A mimochodem, streamer není všespásnej, je to jen jedna z možností. Například LP či SACD si pomocí streameru neposlechneš, což je pro hifistu dost omezující, takže samotnej streamer nestačí.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

dadaft:
Ano, ten trend je jasný. Já jsem se tak rozhodl už před pár roky a *palec*
Je skvělé, že stále více firem jde touto cestou a výběr možných zařízení se tak stále rozšiřuje.
A NAD se svými all-in-one přístroji určitě stojí za úvahu.

Pokud vyloučíme analog/vinyl asi opravdu víc netřeba. Jen bych ještě zmínil lokální streaming (NAS, HDD, flash), což samozřejmě všechna tyta zařízení umožňují.

Voodoo okolo drátů se tedy úplně nezbavíš, protože kromě repro kabelů budou někteří řešit ethernetové kabely, switche a modemy.
A to už je jiná, neverending story.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jenže vyloučit analog/vinyl nemůžeme. Stejně jako nemůžeme vyloučit SACD. Navíc dadaft jede jen streamovací služby, ale to pro kvalitní poslech hudby nestačí, pro ten je potřeba, pokud už teda streaming, právě "lokání streaming," neboli streamování vlastních souborů a ne jen streamování obsahu streamovacích služeb. Jenže tady nastupuje další problém, ty soubory je potřeba ponakupovat v Hi-Res a nagrabovat z fyzickejch nosičů CD, HDCD, DVD-A, Blu-ray..... , takže se těm fyzickejm nosičům stejně nedá vyhnout. Hi-res sám o sobě taky ani zdaleka nestačí, v něm seženeme jen malou část těch kvalitních vydání alb. A s "lokálním streamingem" narážíme i na další problémy, například s HDCD, pro který streamery jaksi už z logiky věci nemají dekodér. A pak taky třeba CD s preemfází jsou u streamerů problém atd.
Takže jak říkám, pro kvalitní poslech hudby samotej streamer nestačí. Ani zdaleka. Že je to moderní a mnozí dnešní moderní hifisti to proto milujou je sice hezký, ale to zkrátka nestačí.

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

hm, zaujímavý názor.. či streamovanie stačí alebo nie bude asi na uvážení každého osobitne. Všeobecne, streamovanie je len iná forma distribúcie zvukových dát, či už je to PCM zabalený do FLAC kontejneru, DVDAudio, SACD a pod.. Výsledná kvalita bude najviac záležať od povodného zvukového mixu, ktorý môže slúžiť ako zdroj pre akýkoľvek formát pre distribúciu. Žiadnu ezoteriku by som v tom nehľadal.
Služba ako Tidal mi ponúka viac kvalitných albumov klasickej hudby, ako by som kedy mal šancu zhromaždiť vo forme fyzických nosičov, tak prečo sa tomu brániť.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Dark side of the moon píše:
02 zář 2024 11:20
dadaft:
Ano, ten trend je jasný. Já jsem se tak rozhodl už před pár roky a *palec*
Je skvělé, že stále více firem jde touto cestou a výběr možných zařízení se tak stále rozšiřuje.
A NAD se svými all-in-one přístroji určitě stojí za úvahu.

Pokud vyloučíme analog/vinyl asi opravdu víc netřeba. Jen bych ještě zmínil lokální streaming (NAS, HDD, flash), což samozřejmě všechna tyta zařízení umožňují.
NO tak uplne nahodou som sa dozvedel, ze aj Marantz ide uz dlhsie rovnakou cestou ako NAD - a to ze kupuju hotove zosilovacove moduly od Hypexu alebo Purifi. Napr. ta nova vlajkova lod za 15.000 euri bude mat 1et9040 moduly v dual mono, len teda preampova cast je od Maraztzu.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Tak zaprvý, žádnej názor a žádná esoterika, ale prostá fakta. Na streamovacích službách naprostá většina vydání, který jsou na fyzických nosičích, vůbec není.
Zadruhý, SACD nevyužívá PCM kódování, ale DSD kódování.
Zatřetí, klasika je jedinej žánr, kterej Loudness War nezasáhla a která se pořád vydává kvalitně v podstatě v jakejkoli podobě. V naprostej většině případů tak to jediný o co u klasiky jde je to, jestli jsou jednotlivá vydání skvělý nebo ještě lepší. O mainstreamovejch žánrech (rock, metal, pop, elektronika atd....) ale nic takovýho říct ani zdaleka nelze, tam je naopak většina obsahu streamovacích služeb zvukově zprasená. Tudíž argumentovat pouze klasickou hudbou je nesmysl, obzvlášť když klasika je pro většinu lidí na okraji zájmu.
A začtvrtý, ano, výsledná kvalita vždy nejvíc záleží na kvalitě masteringu/remasteringu, to tu Já a mnozí další hifisti opakujeme pořád dokola. To je právě to, právě proto streamovací služby nestačí, protože naprostá většina jejich obsahu (zejména co se týče mainstreamovejch žánrů) je právě zvukově nekvalitní s nekvalitním masteringem/remasteringem. A právě proto hifisti potřebují fyzický nosiče a streamovací služby jim nemůžou stačit, protože většinu zvukově kvalitních až nejlepších vydáních alb lze sehnat jedině na fyzických nosičích, na streamu ne. Proto i ten hifista, kterej chce používat "lokální streaming," si potřebuje nejdřív ty nosiče sehnat, nagrabovat a teprve pak může streamovat.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Jen takova technicka, byt chapu, ze se to jako termin bezne pouziva - ale prehravani audio souboru z NAS, HDD nebo flash neni technicky streaming, ani lokalni, ani zadny jiny.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Aby to nebylo stále dokola, gró toho, co tu napsal dadaft je jasné - řetězec sestávající ze streameru, DAC, DRC a zesilovače (a zde je navíc jasný trend v Déčkových modulech Hypex a Purify, které dnes kvalitou uspokojí, řekněme 95% posluchačů) se stává základem sestavy a většina uživatelů už nebude nic jiného potřebovat. Ať už v dělené verzi nebo jako all-in-one, stereo nebo MCH.
Analog/vinyl je sice určitou specifickou skupinou z různých důvodů vyžadovaný, není ale žádný problém analogovou větev do výše uvedené sestavy bez problému zařadit.
Fyzické nosiče jsou u nových nahrávek (až na pár výjimek na SACD a Audio BR, včetně aktuálních MCH vydání) mrtvá záležitost, ať se nám to líbí nebo ne.
Staré CD z doby před LW jsou jako zdroj O.K., ovšem od doby co jsem je nagraboval, už žádný CD player/transport nepotřebuji.
V klasice je to, jak už zde bylo napsáno, trochu jiné, ale i zde se situace postupně mění - viz. příspěvek od dadaft.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Liamee píše:
02 zář 2024 18:24
Tak zaprvý, žádnej názor a žádná esoterika, ale prostá fakta. Na streamovacích službách naprostá většina vydání, který jsou na fyzických nosičích, vůbec není.
Zadruhý, SACD nevyužívá PCM kódování, ale DSD kódování.
Zatřetí, klasika je jedinej žánr, kterej Loudness War nezasáhla a která se pořád vydává kvalitně v podstatě v jakejkoli podobě. V naprostej většině případů tak to jediný o co u klasiky jde je to, jestli jsou jednotlivá vydání skvělý nebo ještě lepší. O mainstreamovejch žánrech (rock, metal, pop, elektronika atd....) ale nic takovýho říct ani zdaleka nelze, tam je naopak většina obsahu streamovacích služeb zvukově zprasená. Tudíž argumentovat pouze klasickou hudbou je nesmysl, obzvlášť když klasika je pro většinu lidí na okraji zájmu.
A začtvrtý, ano, výsledná kvalita vždy nejvíc záleží na kvalitě masteringu/remasteringu, to tu Já a mnozí další hifisti opakujeme pořád dokola. To je právě to, právě proto streamovací služby nestačí, protože naprostá většina jejich obsahu (zejména co se týče mainstreamovejch žánrů) je právě zvukově nekvalitní s nekvalitním masteringem/remasteringem. A právě proto hifisti potřebují fyzický nosiče a streamovací služby jim nemůžou stačit, protože většinu zvukově kvalitních až nejlepších vydáních alb lze sehnat jedině na fyzických nosičích, na streamu ne. Proto i ten hifista, kterej chce používat "lokální streaming," si potřebuje nejdřív ty nosiče sehnat, nagrabovat a teprve pak může streamovat.
Ano je to tak, také poslouchám převážně lokální audio data z HDD vloženého přímo do streameru, ale pečlivě vybraná, věci které není v dnešní době již možné sehnat fyzicky nebo jen za nesmyslné peníze, jedná se ve většině o CD vydaná do roku 1990, vždy se mezi kamarádama rozdělíme zdarma o své poklady, novější věci pak spíše na vinylu. Hi-res, ano ale ve většině případů je CD z prvního pressu v lepší kvalitě, a to dost slyšitelné. Webové služby ne.

Odpovědět