NEC
NEC
Znáte tuhle značku - Nippon Electric Corporation Ltd ? Uživatelé PC nejspíš ano (kvalitní vypalovačky) v 80-90 letech dodavatel TV, VCR nadstandartní jakosti, elegantního designu.
K nám se před sametovou pohromou (1989) dovážel cassette deck K 311 E a byl žádoucím zpestřením mizerné nabídky audio hi-fi v obchodech. Legendární byla stojanová čtyřkombinace R 220 E obsahující gramofon P 325 E řemínkový automat, zesilovač A 230 E, tuner T 330 E,
cassette deck K 316 E, 3-pásmové repro boxy S 217 E, tohle všechno za legračních 29 900 Kčs v roce 1982.
K nám se před sametovou pohromou (1989) dovážel cassette deck K 311 E a byl žádoucím zpestřením mizerné nabídky audio hi-fi v obchodech. Legendární byla stojanová čtyřkombinace R 220 E obsahující gramofon P 325 E řemínkový automat, zesilovač A 230 E, tuner T 330 E,
cassette deck K 316 E, 3-pásmové repro boxy S 217 E, tohle všechno za legračních 29 900 Kčs v roce 1982.
Re: NEC
Ještě k té nostalgii bych přidal třeba Nikko,Tensai atd.,ale od nich se u nás nikdy nic neobjevilo.Dnes již značky v troskách nebo nic.
Tuner vymontovaný ze stojanové audio hi-fi čtyřkombinace R220, LW, MW, FM-CCIR, indikátor síly příjmu 5 LED a vyladění 3 LED, ladení točítkem, lineární stupnice s ukazovátkem, paměti nejsou použity. Model asi tak 1980-82, dovoz do ČSSR. Dnes pravý vintage veterán elegán.

ano
NEC věž, která stála za výlohou v prodejně elektra stála už nevím kolik, ale v té době to byla darda (snad 18-20 tKč), byla perlou mezi tehdy ponurou nabídkou východních výrobků.
Pokaždé, když jsem míjel výlohu, vždy jsem se zastavil a zasnil...
http://starestroje.blog.cz/1304/stereof ... ec-r-220-e
opr.: teď to čtu, dokonce 29 t
NEC věž, která stála za výlohou v prodejně elektra stála už nevím kolik, ale v té době to byla darda (snad 18-20 tKč), byla perlou mezi tehdy ponurou nabídkou východních výrobků.
Pokaždé, když jsem míjel výlohu, vždy jsem se zastavil a zasnil...

http://starestroje.blog.cz/1304/stereof ... ec-r-220-e
opr.: teď to čtu, dokonce 29 t
Ano, ja vím...študoval jsem tenkrát v Ostravě - Porubě a nebylo mi zatěžko vystoupit ze šaliny o zastávku dřív a jít se na tu krásu kouknout skrz výkladní skříň. A když jsem měl štěstí tak prodavač na tom spustil Deep Purple - Ochutnávka (lic.Supraphon) a měl jsem o čem přemýšlet celý den, že jednou...možná...natož dnes ? MP3 v mobilu, CD home-made samopalky, korejské padělky v krámu.
Pamatujete na konventor OIRT - CCIR značky NEC ? Prodával se v Tuzexu a stál kolem 50 bonů. Koupil jsem si tehdy tuner JVC a asi půl roku jsem nemohl nic naladit, protože v normě CCIR se u nás nevysílalo. Ten konventor bylo nedostatkové zboží.
Asi jsme se koukali do stejné výlohy na lenince
To OIRT byl tehdy čert dlužen, po dovozu provní televize ze "západního německa" s "plochou obrazovkou" jsem nechal udělat kolegovi, a pořád mě to zlobilo, ale to bylo trošku později.

To OIRT byl tehdy čert dlužen, po dovozu provní televize ze "západního německa" s "plochou obrazovkou" jsem nechal udělat kolegovi, a pořád mě to zlobilo, ale to bylo trošku později.
Já mám doma z té doby tuzexový konveRtor, ale značky Sencor. Na čtyři velké buřty.
Máš pravdu. Byl to Sencor. Chybička se vloudila.S499_1023 píše:Já mám doma z té doby tuzexový konveRtor, ale značky Sencor. Na čtyři velké buřty.
Na věž NEC jsem se chodil koukat do ostravského Lasa. V noci se mi o ni asi i zdálo.

Naposledy upravil(a) fox dne 20 bře 2014 20:47, celkem upraveno 1 x.
Ano, ten konvertor z Tuzexu byl Sencor...Raritkou k pohledání byl tuner JVC T-GX 3 původ opět Tuzex co měl FM-CCIR i OIRT, no paráda. Podobný JVC TX200L přeladěný na východ. Toto vše kolem let 1986-87.
Jo, v této souvislosti vzpomínám na takový velký boomblaster Hitachi, který měl obě VKV normy pozoruhodně vyřešené - místo aby předělávali vstupní jednotku, tak prostě doplnili na opačnou stranu RMG ještě jednu, s vlastní stupnicí, laděním a vším.
NEC vyráběl pěkné věci akorát ne pro náš trh...
http://www.vintagecassette.com/nec
A ta audio věž...hrál se tenkrát Wimbledon, oni byli sponzoři a nevyzpytatelným osudem
se výrobek dostal k nám. I když s ohledem na maloobchodní cenu versus průměrný výdělek a kupnï sïlu byl to neprodejnÿ propadák.

http://www.vintagecassette.com/nec
A ta audio věž...hrál se tenkrát Wimbledon, oni byli sponzoři a nevyzpytatelným osudem
se výrobek dostal k nám. I když s ohledem na maloobchodní cenu versus průměrný výdělek a kupnï sïlu byl to neprodejnÿ propadák.