ReVox
ReVox
Tato značka mi zde chybí
, jelikož jsem se stal čerstvým vlastníkem zesilovače B-250 (první dojmy budou příští týden až si ho vyzvednu, ale už teď se nemůžu dočkat), tak mě zajímá jak jsou tady na tom ostatní s touto značkou

- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Re: ReVox
Od Revoxu mám kotoučák (B77) a gramec (B790) a ještě pokukuju po zesilovači (B750). Ve své třídě špička.
Osobní zkušenosti mi říkají, že pro běžné použití jsou magnetofony A77, B77 a PR99 výborné. Tuner B760 je ve své podstatě reference (za ty peníze). Gramofon B791 hraje k mojí spokojenosti. U zesilovače B750 MKII jsou výborné koncové stupně a tomu neodpovídající předzesilovač (prazvláštní, "naleštěný" zvuk s vytaženými okraji pásma a malou dynamikou). Kazetový magnetofon B710 je citlivý na typ kazet, používat doporučované. Nemá rád levné kazety s nepřesnýma mechanikama, pak klidně požvýká pásek. Jakmile začal dávat Revox do cesty signálu elektronické přepínače, šla kvalita zvuku dolů, tehdy zdaleka nebyly tak dobré, jak dnešní. Tolik v kostce, co slyší moje slechy 
Mám dvoustopý B77.Jsem velice spokojený.Zvuk super, zpracování a design přesně podle mých představ.Již pokukuji po 4 stopu a zcela určitě to bude REVOX
Jediné maličké minus jsou RCA blízko vedle sebe takže nejdou připojit běžné kvalitní kabely.Po chvíli bádání jsem zjistil že se vyrábí buď sada i s destičkou co má konektory více od sebe a pozlacené a nebo jdou připojit kabely inacustic ( modré )
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mám doma 2-stopový Sony a vadí mi, že zožerie veľa pásu. Na 3 3/4 nahráva zvuk podobný ťahajúcej sa žuvačke, na 7 1/2 v pohode. Takže na 762-metrový pás vojde len cca 66 minút hudbyJanJan píše: ↑25 pro 2020 22:35Mám dvoustopý B77.Jsem velice spokojený.Zvuk super, zpracování a design přesně podle mých představ.Již pokukuji po 4 stopu a zcela určitě to bude REVOXJediné maličké minus jsou RCA blízko vedle sebe takže nejdou připojit běžné kvalitní kabely.Po chvíli bádání jsem zjistil že se vyrábí buď sada i s destičkou co má konektory více od sebe a pozlacené a nebo jdou připojit kabely inacustic ( modré )
Proto se tu bavíme o Revox
. Sonny zahoď a kup něco lepšího. Mám německý UHER v ceně cca 5000 a na rychlost 9.5(3 3/4) hraje jako fík.
Ne teď vážně.Je potřeba tvůj magnetofon nechat zkontrolovat a seřídit.Jinak samozřejmě čím větší rychlost tím lepší zvuk.U všech magnetofonu.
2-stopý deck bývá dodnes vyhledáván audio fajnšmekry - lepší odstup a absence přeslechů protiběžných stop, maskování drop-outů a další výhody, bohužel: horší ekonomika provozu to ano ale něco za něco. Technics má cívkovou mašinu s oboji systémy hlav, 1/2 i 1/4 stopé inu Technics...
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Holt nemá každý šťastie na cievkový magnetofón za 5000 Kč, ktorý "hraje jako fík" aj na najpomalšej rýchlosti. Myslím, že aj tento Soňák by hral na 9,5 výborne. No u mňa platí zásada: ak sa nejaký stroj môže pokaziť, tak sa aj pokazí. Vzhľadom k svojmu veku (45+) už na to zrejme má právo.
Ako tvrdí lechos, niečo za niečo, výhody 2 stôp tu sú. A napríklad iné 2-stopové mašiny iných značiek idú dobre. No nič, snáď ho dajú v servise tento rok konečne do poriadku.
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Problém vyriešený. Stačilo kúpiť fungl nový LPR90 pás od firmy Recording the Masters, kompatibilný s rýchlosťou 9,5 a hneď nahráva bez zádrhelov.
Tak to je dobrá zpráva.Zkus tu starou ještě vysušit než ji vyhodiš.posledni dobou mě zlobili LGR 50 ,že už jsem je chtěl vyhazovat a kupovat nové.No a
na každé skladbě ztráta výšek,vypadávání kanálu atd a po vysušení celá páska jak nová.
na každé skladbě ztráta výšek,vypadávání kanálu atd a po vysušení celá páska jak nová.
Tak nám doma přibylo pár kousků REVOX : B77HS CCIR, Zůstala B77 NAB ,CD B226, a B780.Z této doby opravdu pořádně dělaná technika s výborným zvukem.Jen čtyřstopý kotoučový magnetofon jsem koupil u AKAI635 z důvodu možnosti reverzního použití.To REVOX bohužel nedělal.
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No nic, Sony už je predaný. Hnevať začal aj LPR pás. Namiesto servisu som zvolil predaj. A najbližších xyz rokov sa k žiadnej R2R mašine ani nepriblížim. Strata nervov, času a peňazí. Originál (CD, LP) fakt nenahradíš.
Ano . Kolikrát je to o nervy
.Ale to i LP a CD.