TANNOY
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Re: TANNOY
Super.Další tannoyista.Co máš za modely?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Milé čtení.dawsoo píše:Jeden z mála klasických ostrovních výrobců beden které uznávám,i když je to víceméně spíše klasika a vintage technologie,tak ve výsledku to hraje dobře a pro mne jako pedantského úchyla i naprosto překvapivě slušně měří ... Hlavní síla spočívá v koaxiálním řešení... to nabízí něco co klasika nedokáže nikdy nabídnout a tou je bodové vyzařování a s tím související suverenní a klidné podání zvukové perspektivy... levnější modely jsou samože velký kompromis a někdy dokáží být nepříjemné,ale u všech těch velkých papírových dual concentric repráků (12,15,18inch)tj top řady s originální vyhýbkou nemohu říci křivého slova,je to pompézní klasickej velkej sound, kterej mi vcelku hodně chutná (ač jsem spíše po Brněnsku malo-sračko-budkomilec,a nemam nijak extra rád u repráků obycně papír a nedejbože cokoliv čímkoliv připomínající PA = které bytostně nesnáším tak toto je moje vyjímka potvrzující pravidlo),kdyby všichni dělali své topmodely alespoň tak poctivě jako Tannoy,bylo by na hifisvětě světě rozhodně lépe.
PS:nedávno jsem měl tu čest s dvanáctipalcem Gold řady s prosbou zda bych neudělal modernější a lepší vyhýbku.... po osahání, instalaci a změření setu s původní vyhýbkou v nové skříni jsem majiteli vzkázal, aby nic nevymýšlel a nenechal do toho nikoho sahat s tím že je to naprosto v pořádku.

Na výhybky Tannoy byly na slovanetu velké stížnosti.
A na systém dvou pásem s výškáčem uprostřed ještě víc.
Jenže mě se vyšší modely firmy líbí.
Gleinar 10 na silném a drahém integráči. To bych mohl furt.
Svět audia je bez dobrého průvodce džunglí ...
A na systém dvou pásem s výškáčem uprostřed ještě víc.
Jenže mě se vyšší modely firmy líbí.
Gleinar 10 na silném a drahém integráči. To bych mohl furt.
Svět audia je bez dobrého průvodce džunglí ...
Zdravim,
Mam zesik vincent sv234, bedny B&W895d, kotoucaky studer 810 a technics rs1500 a gramec gyro atd. Zvuk se mi zda az prilis analyticky zejmena u kotoucaku a vinylu (radeji mam zvuk ktery jsem slychal v 80tych letech na svych prvnich audio strojcich). Proto uvazuji o pripadne vymene repra a uvazuji o glenair 10. Myslite si ze ma cenu si je jit poslechnout nebo to je pri me sestave slapnuti vedle a mel bych zkusit poslechnout neco jineho? Jinak poslechovka je mala necelych 20m2.
Mirek
Mam zesik vincent sv234, bedny B&W895d, kotoucaky studer 810 a technics rs1500 a gramec gyro atd. Zvuk se mi zda az prilis analyticky zejmena u kotoucaku a vinylu (radeji mam zvuk ktery jsem slychal v 80tych letech na svych prvnich audio strojcich). Proto uvazuji o pripadne vymene repra a uvazuji o glenair 10. Myslite si ze ma cenu si je jit poslechnout nebo to je pri me sestave slapnuti vedle a mel bych zkusit poslechnout neco jineho? Jinak poslechovka je mala necelych 20m2.
Mirek
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Určitě bych je vyzkoušel,Glenair můžou uspokojit posluchače,který má rád klubovou atmosféru v domácích podmínkách.mirino_h píše:Zdravim,
Mirek
Kdysi jsem na výstavě v Praze (už ani nevím, jak se ten hotel jmenoval) slyšel Tannoy Q 10.
Byla to malá dvoupásma se symetrickým reproduktorem (myslím, že polypropylénová membrána). Nemůžu je na Netu najít. Když dám Q 10, tak mi naskakuje lékárna
.Byly to repro za nějakých cca 12.000,-kč
!!!
No, prostě jsem je na té výstavě slyšel hrát s aparáty asi za 1.000.000,-kč a spadla mi brada (tenkrát dělal Tannoy pan Straka - Absolut Audio, takže to asi hrálo s ML a bylo to móóc dobrý.
Od té doby mne takto ještě překvapily Dynaudia Audience 40
.
Mám rád ptačí budky
!
Při těchto "nesmyslech" (repro 12k a železo 1M) mi došlo, že málokdy donutíme reprosoustavy předvést maximum co v nich je a netušíme, jaké mají rezervy.
Byla to malá dvoupásma se symetrickým reproduktorem (myslím, že polypropylénová membrána). Nemůžu je na Netu najít. Když dám Q 10, tak mi naskakuje lékárna

No, prostě jsem je na té výstavě slyšel hrát s aparáty asi za 1.000.000,-kč a spadla mi brada (tenkrát dělal Tannoy pan Straka - Absolut Audio, takže to asi hrálo s ML a bylo to móóc dobrý.
Od té doby mne takto ještě překvapily Dynaudia Audience 40

Mám rád ptačí budky

Při těchto "nesmyslech" (repro 12k a železo 1M) mi došlo, že málokdy donutíme reprosoustavy předvést maximum co v nich je a netušíme, jaké mají rezervy.
Neboli to náhodou Tannoy P10 www.cinenow.co.uk/products/2271-tannoy-p10. Niekedy som aj ja začínal s Tannoy, boli to malé šikovné dvojpásmovky 631 z rady profile. Na svoj objem a veľkosť mali neskutočný bas a celkom slušné priestorové zobrazenie porovnateľné aj s drahšími reprosústavami. Ale najväčší zážitok do dnes mám s Westminster Royal z 90.tych rokov. Vtedy ich v Košiciach predvádzal ak sa dobre pamätám Datart v spojení s legendárnym predkom a koncom Dali Detal a Gravity, cd prehrávač bol asi Kenwood LD 1. Taký živý v podstate skutočný prednes som doteraz nepočul. Počúvali sme na nich P.de Lucia/J.McLaughlin/Al di Meola, bolo to ako keby gitarový velikáni sedeli priamo pred nami a hrali nám na živo. A to potvrdila aj moja manželka, ktorú takéto vecičky vôbec nezaujímajú. Nechcem nikoho urážať ale dnešné top sústavy mnohých firiem sa na ne nechytajú, hrajú síce presne, detailne ale živosť a skutočnosť je niekde inde. Treba si ich vypočuť. A na záver gratulácia pre Zappadaddy.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Prosím rozveď to trochu více,moc by mne to zajímalo,popřípadě bych se chtěl přidat do party Tannoy srdcařů.Kozousch píše:Ve svém okolí mám 6 "Hi-Fi pozitivních" lidí a jen dva z nich mají bedny jiných značek než Tannoy. Navíc jeden z těch dvou zatím nemá Tannoye jenom proto, že na ně ještě nenasyslil. No a já mám doma Tannoyů 4 páry, takže žádného objektivního hodnocení nejsem schopen
Na hifi-voice je pěkná recenze nejvyššího firemního modelu Tannoy Kingdom Royal
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... royal.html
Krásně napsáno, úplně si vzpomínám na kouzlo osobnosti mých Tannoy Sensys DC2. Bohužel má dual concentric specifické podání středů, jak se uvádí v recenzi.
Krásně napsáno, úplně si vzpomínám na kouzlo osobnosti mých Tannoy Sensys DC2. Bohužel má dual concentric specifické podání středů, jak se uvádí v recenzi.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý článek to ano,rád bych to slyšel v tom zapojení s Audio note,hlavně to specifické podání středů.PavelN píše:Na hifi-voice je pěkná recenze nejvyššího firemního modelu Tannoy Kingdom Royal

Ten test je diskutabilní vzhledem k výkonu použitého zesilovače a zvuku komponentů Audio Note, který není zcela neutrální jak se píše v jiné recenzi na hifivoice.
Měli to vyzkoušet i na solid state zesilovači.
Je vidět, slyšet, že Sroll právem patří do top ligy.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Dobře jsi to napsal.PavelN píše:Ten test je diskutabilní vzhledem k výkonu použitého zesilovače a zvuku komponentů Audio Note, který není zcela neutrální jak se píše v jiné recenzi na hifivoice.

Jako stoupence této značky a novodobého dizajnu mě zajímá především řada Definition. Konkrétně si už v podvědomí dělám zálusk na inovované "desítky". S osmičkama jsem velice spokojen, ale přeci jen 10 je víc než 8, že?
Zatím je asi brzy na nějaké praktické postřehy, ale co kdyby?
http://www.svetaudia.cz/tannoy-dc10ti-v ... inition/57

http://www.svetaudia.cz/tannoy-dc10ti-v ... inition/57
Tak zatím z toho mála co je na netu si vedou výborně. Testéři jsou překvapeni, že změna oproti původním desítkám je razantní a pochopitelně k lepšímu. Dokonce, že by si zasloužily i jiný název, aby se odlišily od minulé verze. A jsou s tím podstavcem zase o něco hezčí