THULE AUDIO

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Jarda
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2010 21:42
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od Jarda » 10 bře 2010 16:14

Franta

Ahoj Franto,jako vedlejší sestava dobrý,ne?! :lol:
...ale jinak k těm mechanikám jenom pro pořádek ;) ...s Philipsem 12.4 skončili proto,že je Philips přestal vyrábět(ted už je dělají jenom Čínani)
Proto potom dávali do CD mechaniku Sony CDM14BL-5BD25 a Thule u ní provedlo optimalizaci parametrů servoobvodů...
S boomem dvd Thule ukončilo výrobu cd a začali dělat jenom DVD přehrávače,první model DVD 250 s příšernou mechanikou...dělali to asi rok,hrůza...v dalších modelech označovaných DVA už byla korejska DSL-710A používaná např. v AYRE,CREEK,MERIDIAN,PRIMARE,ARCAM,LINN...tož asi tak...jo a pro kvalitní zvuk cd byl použit modul DigitII
Jinak díky moc za názor *thumbs up*

JJR
Příspěvky: 91
Registrován: 08 úno 2010 16:29
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od JJR » 11 bře 2010 10:08

Jarda píše:Franta

Ahoj Franto,jako vedlejší sestava dobrý,ne?! :lol:
...ale jinak k těm mechanikám jenom pro pořádek ;) ...s Philipsem 12.4 skončili proto,že je Philips přestal vyrábět(ted už je dělají jenom Čínani)
Proto potom dávali do CD mechaniku Sony CDM14BL-5BD25 a Thule u ní provedlo optimalizaci parametrů servoobvodů...
S boomem dvd Thule ukončilo výrobu cd a začali dělat jenom DVD přehrávače,první model DVD 250 s příšernou mechanikou...dělali to asi rok,hrůza...v dalších modelech označovaných DVA už byla korejska DSL-710A používaná např. v AYRE,CREEK,MERIDIAN,PRIMARE,ARCAM,LINN...tož asi tak...jo a pro kvalitní zvuk cd byl použit modul DigitII
Jinak díky moc za názor *thumbs up*
ahoj Jardo, jak poznám kterou mechaniku mám, kdysi jsem si vnitřek vyfotil a teď jsem se na to koukal, ale je tam akorát na horním plastovém dílu "M 22". Já do teď žil v tom, že jsou tam pouze ty Philips. Ahoj Josef

Jarda
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2010 21:42
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od Jarda » 11 bře 2010 13:20

Ahoj Josefe,posílám foto mechaniky Philips...má vždycky ten plechový přítlačák...

Obrázek


A tady posílám odkaz na test různých cd přehrávačů(možná zajímavé i pro ostatní).....mimo jiné i CD 150 DigitII,tam je mechanika Sony,stopro!,i když tam píšou Philips....holt testéři :?

http://www.cobrason.com/data/fr/article ... 0CD%20.pdf

JJR
Příspěvky: 91
Registrován: 08 úno 2010 16:29
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od JJR » 12 bře 2010 00:01

Jardo díky. No tak já mam tu samou co je v testu....tak sem Soňák....kurwa !!! *headbang* No, jo to přežiju, ale sem s nim fakt spokojenej, teda když už nemůže bejt nic lepšího. Poslal bych ti fotku, ale neumim sem fotky vkládat ;) Jo a taky mam trochu jinak dělanej tišťák u trafa a dno je holej plech u toho tvýho vypadá, že ja tam nalisovaný něco antirezonančního. Mně se podařilo to dobře "vytunit" těma nožičkama, protože přední nožičky jsem nedal na původní místo, ale pod mechaniku (byly tam předvrtané díry) a fakt to poskočilo.

JJR
Příspěvky: 91
Registrován: 08 úno 2010 16:29
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od JJR » 20 bře 2010 16:35

tak se mi podařil sem dostat obrázek.

Obrázek

merhaut

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od merhaut » 20 bře 2010 16:43

Shodou okolností se mi zbláznil můj Thule CD150B Digi. Většinou nenačte TOC, nereaguje, anebo reaguje zmatečně na pokyny per dálkáč, když na x-tý pokus načte, přehraje bez problémů, takže laser je stále ok. Celé se to odstartovalo jedním pokynem na dálce, repeat v momentu přechodu mezu skladbama, asi se zblbnul ten servisní šváb, co řídí mechaniku, ta se občas (stby) začne točit i naopak... A manuály k Thule se nedají sehnat ani v Dánsku, sakra.

Snad se po delším odpojení od sítě umoudří, když ne, budu muset nějakou 150B koupit a ze dvou udělat jednu funkční.

Kdyby náhodou někdo z majitelů měl podobnou zkušenost, a našel řešení, sem s ním :-)

Uživatelský avatar
agavel
Příspěvky: 770
Registrován: 25 dub 2008 16:11
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od agavel » 20 bře 2010 20:42

merhaut píše:Shodou okolností se mi zbláznil můj Thule CD150B Digi. Většinou nenačte TOC, nereaguje, anebo reaguje zmatečně na pokyny per dálkáč, když na x-tý pokus načte, přehraje bez problémů, takže laser je stále ok. Celé se to odstartovalo jedním pokynem na dálce, repeat v momentu přechodu mezu skladbama, asi se zblbnul ten servisní šváb, co řídí mechaniku, ta se občas (stby) začne točit i naopak... A manuály k Thule se nedají sehnat ani v Dánsku, sakra.

Snad se po delším odpojení od sítě umoudří, když ne, budu muset nějakou 150B koupit a ze dvou udělat jednu funkční.

Kdyby náhodou někdo z majitelů měl podobnou zkušenost, a našel řešení, sem s ním :-)
To máš dost blbý. Četl jsem na jednom fóru (už za boha nevím kde to bylo), psal to nějaký Dán, že zrovna tohle jsou díly, které u těch CDP občas odejdou a prostě nejsou. Po Thule někdo odkoupil zbylé díly, když to zabalili, ale tohle tam právě řešili jako totální smrt.

Jarda
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2010 21:42
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od Jarda » 20 bře 2010 20:51

JJR

Krása *thumbs up*....jinak ještě k tomu vnitřku,samozřejmě,že tam byl jenom holý plech,ale na nějakém zahraničním foru jsem se dočetl,že nějaký maník vylepil celý vnitřek bitumenem(používají to autaři na vylepení dveří proti rezonancím při montování lepší muziky) a prý se dramaticky zlepšil zvuk.....též jsem to tak vytlumil...už pro ten pocit,a lépe to vypadá :roll:

Merhaut

Podle toho co píšeš,tak je to stopro laser(teda pokud máš Philips,jako že asi ano),měl jsem podobný problém,stačí to jenom vyčistit,zkusím vyštrachat odkaz i s fotkama,jak na to.....dost na to tyto lasery trpí


merhaut

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od merhaut » 20 bře 2010 21:18

Díky, laser pro sichr vyčistím, jenže na problém s laserem, čočkou, to nevypadá. Spíš to bude to, co píše avagel. Uvidím, zkusím pár pokusů, dám vědět.

Jarda
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2010 21:42
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od Jarda » 20 bře 2010 22:18

Merhaut

Já si přesto myslím,že je to laser...bud je špatný nebo špinavý,měl jsem úplně stejný problém jako ty a každý servisák mi tvrdil,že to bude v elektronice
Laser čínan se dá koupit na www.ame.cz asi za 500kč
Při tom čištění se hlavně musí vyčistit ten vnitřek,dost se tam práší...byl tam takový film,až jsem se divil :shock:
Dej potom vědět,ale klidně se vsadím...je to laserem ;)

Uživatelský avatar
agavel
Příspěvky: 770
Registrován: 25 dub 2008 16:11
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od agavel » 20 bře 2010 22:40

merhaut píše:Díky, laser pro sichr vyčistím, jenže na problém s laserem, čočkou, to nevypadá. Spíš to bude to, co píše avagel. Uvidím, zkusím pár pokusů, dám vědět.
Myslím, že jsem to našel, když jsem na google hledal ten CD přehrávač. Přeju ti, abych pravdu neměl a když, tak to zkus pohledat. Třeba mezitím někdo na něco přišel.

Jarda
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2010 21:42
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od Jarda » 02 kvě 2010 14:41

PŘÍZNIVÁ ZPRÁVA PRO MAJITELE THULE AUDIO

Konečně se pan Anders Thule umoudřil a poskytl servisní manuály pro své výrobky
http://gato-shop.com/gatoshop_dk/thule- ... nuals.html

Jelikož jsem tam už s kamarádem něco kupoval,je tam registrovaný.....tímto nabízím případným zájemcům možnost objednání serv. manuálu....šábli by jsme se o poštovné a v případě zájmu o stejný manuál by se koupil jeden(nechal zkopírovat) a cena rozdělila mezi počet zájemců.Vyšlo by to potom levněji....s poštovným to bude ranec :shock:
Určitě budu objednávat CD 150B,DVD 250B,PA 350,PR 150,TU 100.......kdyby nedej bože něco odešlo...bez servisního manuálu špaténka

Kdo by měl zájem,dejte vědět......díky!

JJR
Příspěvky: 91
Registrován: 08 úno 2010 16:29
Kontaktovat uživatele:

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od JJR » 15 črc 2010 21:18

Ahoj Jardo.
Před časem jsme spolu trochu komunikovali o CD 150 B.
Po přečtení tohoto: http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =16&t=2835
jsem se rozhodl, že tu skříň CD vytlumím taky.
Líbí se mi tento samolepící matertiál. Jak si to dělal ? To si vymontoval všechny desky a mechaniku, na to bych asi netroufl.
Zítra si spočítám dno a boky a budu zjišťovat, kde by mi prodali míně, než 2m².
Ahoj Josef

P.s. poslal jsem ti mail na adresu, kterou máš tady, ale vrátilo se to, jako nějaká chyba. Když tak mi napiš, abych se s tebou mohl poradit. pokud bych se do toho pustil :)

Uživatelský avatar
vadik
Příspěvky: 359
Registrován: 24 dub 2008 11:43
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: THULE AUDIO

Příspěvek od vadik » 16 črc 2010 11:34

vlastni nekdo v CR/SR jejich posledni a zaroven nejvyssi model integrace IA252B?
Obrázek

4 Stereo Inputs 300mV/20kohm/phono
Power, 1kHz, 8ohm 2x 250W
Power, 1kHz, 4ohm 2x 380W
0.6ohm current capacity, 1ms + /-45A
Frequency range 20 20,000 Hz, +0 dB,-0.5dB

Tape Iiput 300mV/20kohm/phono
1 Tape output 300mV/100ohm/phono
Balanced input 600mV/20kohm/XLR
1 preamp output 0-600mV/50ohm/phono THD 20-20kHz,-10dB, 8 ohms 0.005%
4-8ohm speakers, signal / noise 110dBA
Retail price 2595 EUR
Dimensions (W x H x D) 420 x 100 x 375mm
Net weight 16kg

Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host