THULE AUDIO
THULE AUDIO
Chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo majitel nebo fanda této značky,která už sice nepremáva(holt Čína je drtikol),ale stále má hodně fanoušků(hlavně ve skandinávských zemích)...já jsem vlastník celé sestavy(CD 150B+TU100+PR150+PR350+PA350) a jsem velmi spokojený
Re: THULE AUDIO
Nějakou dobu jsem měl zesilovač a CD THULE. Zvuk se mi líbil. Seveřané umějí stavět přístroje pro radost z muziky.
Byla to dobrá značka. Líbil se mi zvuk integráče. Ale doba je zlá a východ, nám sežral večeři a pouští se do našich obědů.
Více dobrých evropských značek, potřebovalo restart cizím kapitálem. Paradoxně i východním.
Více dobrých evropských značek, potřebovalo restart cizím kapitálem. Paradoxně i východním.
Tak, ať ti to hezky hrajeJarda píše:Chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo majitel nebo fanda této značky,která už sice nepremáva(holt Čína je drtikol),ale stále má hodně fanoušků(hlavně ve skandinávských zemích)...já jsem vlastník celé sestavy(CD 150B+TU100+PR150+PR350+PA350) a jsem velmi spokojený

...a kdyby se tady objevily negativní názory (jak bývá zvykem), kašli na ně...bude to jen závist

Jardo, o konci této společnosti si přečti zde: Thule Audio, na konci máš i informaci, kde v případě nutnosti sehnat náhradní díly na tuto značku.
Ramones
...díky,at si každý říká co chce
,samozřejmě mě názory a zkušenosti at negativní nebo pozitivní zajímají ...a taky jestli je tu někdo postižený touto značkou jako já
Aleska
...taky díky za tip,ale vím o tom....hodně jsem sháněl informace
...díky,at si každý říká co chce

Aleska
...taky díky za tip,ale vím o tom....hodně jsem sháněl informace
Ve studiu byly Cabasse za 300.t.
Majitel mi tvrdil o levném čínském áčkovém zesu, vystupující pod "francouzskou" značkou AA, že nahradí stroje za 50.t.
Ozvalo se normální čínské Hi-Fi. Cabasse se nerozvinuly. Hudba se nedostavila.
Tázavě jsem se na majitele podíval. Stejné strojky se objevily pod severskou značkou ZYX. Také se tváří evropsky, prostě OM výrobce a evropský velkosklad.
Poprosil jsem ještě o Thule za necelých 30.t. Nenápadné, příjemné, lepší.
Pak znovu AA a já poznal rozdíl. Thule je audiofilská značka a tento zesilovač, bych neprodal ani po letech, protože by mě stále bavil, stejně jako jeho bratranec z Dánska Densen.
Je to povrchní závěr, na základě jednoho poslechu a nechci zavádět svým názorem nějaké nevyvratitelné závěry.
Dánské Thule, se mi zvukem velmi líbilo. Bylo evropské, elegantní a audiofilské.
Zeptejte se milionů mladých lidí, proč nevyznávají stereo. Nejlepší přehrávač, je telefon a špunty, nebo aktivní plastové PC šunty. Vážím si každého HE výrobce, který přežil do těchto dnů. Je to velký výkon.
Majitel mi tvrdil o levném čínském áčkovém zesu, vystupující pod "francouzskou" značkou AA, že nahradí stroje za 50.t.
Ozvalo se normální čínské Hi-Fi. Cabasse se nerozvinuly. Hudba se nedostavila.
Tázavě jsem se na majitele podíval. Stejné strojky se objevily pod severskou značkou ZYX. Také se tváří evropsky, prostě OM výrobce a evropský velkosklad.
Poprosil jsem ještě o Thule za necelých 30.t. Nenápadné, příjemné, lepší.
Pak znovu AA a já poznal rozdíl. Thule je audiofilská značka a tento zesilovač, bych neprodal ani po letech, protože by mě stále bavil, stejně jako jeho bratranec z Dánska Densen.
Je to povrchní závěr, na základě jednoho poslechu a nechci zavádět svým názorem nějaké nevyvratitelné závěry.
Dánské Thule, se mi zvukem velmi líbilo. Bylo evropské, elegantní a audiofilské.
Zeptejte se milionů mladých lidí, proč nevyznávají stereo. Nejlepší přehrávač, je telefon a špunty, nebo aktivní plastové PC šunty. Vážím si každého HE výrobce, který přežil do těchto dnů. Je to velký výkon.
to Jarda: to CD máš 150 Digit II?
Mel jsem dva zesilovace TEAC A-BX10, ktery byl navrzen a vyroben v Thule Audio... Je to skvely zesilovac!
Borek
Ta 150 je bez Digitu....měl jsem i s Digit II a v přímém srovnání byla o fous lepší v podání prostoru a detailů
Ta 150 je bez Digitu....měl jsem i s Digit II a v přímém srovnání byla o fous lepší v podání prostoru a detailů
Vadik
TEAC A-BX10 je v podstatě Thule IA 150...dost povedený integráč,dneska sehnatelný za rozumné peníze...myslím,že nový majitel bude velmi spokojený
TEAC A-BX10 je v podstatě Thule IA 150...dost povedený integráč,dneska sehnatelný za rozumné peníze...myslím,že nový majitel bude velmi spokojený

Jarda píše:Chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo majitel nebo fanda této značky,která už sice nepremáva(holt Čína je drtikol),ale stále má hodně fanoušků(hlavně ve skandinávských zemích)...já jsem vlastník celé sestavy(CD 150B+TU100+PR150+PR350+PA350) a jsem velmi spokojený
No to si piš, že je nás víc. CD 150 B kde jsem vyměnil nožičky za "SOUNDCARE" (doporučuji) nahoru Vibrapod a 15mm sklo. Tím je player skříplej mezi antirezonanční nožky a Vibrapod a nezbývá mu než hrát. Pak Nordost Tyr XLR do Electrocompanietu a Nordost Frey do Dynaudio Contour 1,4S. Na tuto cenovou hladinu jsem velmi, velmi spokojen. Vlastně teď mi dochází, že kromě kabelů (a i ty jsou de facto ze severu) mám vše ze severu. Je to radost.
JJR
Super!!!Děkuju za příspěvek a inspiraci!!!
...vyzkouším ty nožičky
Tyr je cenově pro mne trošku mimo,bohužel...ale vím,že je super....já mám XLR Kimber PBJ...ale za ty peníze
Ale přesně jak píšeš,v této cenové hladině hraje CD 150 luxusně!!!!
Joo severní vítr zase není tak krutý

Super!!!Děkuju za příspěvek a inspiraci!!!

Tyr je cenově pro mne trošku mimo,bohužel...ale vím,že je super....já mám XLR Kimber PBJ...ale za ty peníze

Ale přesně jak píšeš,v této cenové hladině hraje CD 150 luxusně!!!!
Joo severní vítr zase není tak krutý

Tak Thule znám velmi dobře. Koncepce nadějnější zvukového výkonu, kompletní symetrie jak v zesilovači, tak v CDP. Zvukově trochu studenější, ale velmi přesné, právě díky symetrii obvodů. Zase s ohledem na cenu to asi dnes nemá náhradu. CD přehrávače ze začátku používaly Philips mechaniku 12.4, pak to začalo jít s firmou z kopce a přišla levná Sony, v DVD dokonce čínský noname! Dnes používám CD150B a IA150B jako vedlejší sestavu. Hraje to.