Hlavným konštruktérom firmy je Laurence Dickie, bývalý konštruktér u Bowers&Wilkins, kde sa podieľal na vývoji B&W 801 Matrix a ich vlajkového modelu Nautilus.
Vývoj a výroba veškerého sortimentu prebieha in-house. Zo začiatku sa firma zameriavala na štúdiové monitory, v súčasnosti ponúka dve produktové rady: referenčnú sériu Giya a sériu Oval.

So šéfkonštruktérom Vividu som mal mžnosť pokecať si na Manchester Audio World, kde prezentovali celý svoj sortiment. Jeho pôvodným zámerom pri konštrukcii modelu Giya G1 bolo navrhnúť plnorozsahové aktívne bedne, z komerčných dôvodov sa ale nakoniec pustili do riešenia s pasívnymi výhybkami. Unikátna je hlavne ozvučnica jednak svojim tvarom a jednak extrémne nízkou hmotnosťou 25kg u modelu G1 (bez meničov).
Giya G1 uzrela svetlo sveta v roku 2008, G2 o dva roky neskôr a G3 (so štvrtinovým objemom a polovičnou cenou G1) v roku 2011.
Laurence Dickie so svojimi výtvormi

Prvýkrát som G1 počul na výstave HE Praha pred niekoľkými rokmi, na zostave Sroll, pre mňa to bola jedna z najlepšie hrajúcich zostáv na výstave. Mimochodom Dickie pochvaľoval spoluprácu s českým zastúpením (RP Audio), že ako jedni z mála dovolili prísť s konštruktívnou kritikou

V Manchestri boli G1 prvýkrát prezentované v aktívnom zapojení so štvoricou digitálnych koncov Devialet.
Ešte pridám odkaz na peknú factory tour na 6moons: Road to Vivid Audio